foto

Amanda Plummer

  • nar. 23.3.1957 (59 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kdo by neznal Honey Bunny z kultovního PULP FICTION? Koho by nedojala střelená Lydie z Gilliamova KRÁLE RYBÁŘE? Už před těmito filmy se tato charismatická herečka objevila v adaptaci bestselleru SVĚT PODLE GARPA (1982) a v kriminálních seriálech jako MOONLIGHTING, MIAMI VICE nebo KOJAK. Nezapomenutelná je pak její role nevěsty v jedné z prvních epizod horrorové série TALES FROM THE CRYPT. Ještě větší prostor dostala jako Alice Hackett v šesti epizodách seriálu L.A. LAW (1989 - 1990).

Svým excelentním herectvím a netuctovou vizáží zaujala počátkem 90. let Terryho Gilliama i Quentina Tarantina natolik, že jí nabídli role ve svých výše zmíněných majstrštycích. Amanda se jich zhostila takovým způsobem, že kdykoliv ji zahlédnete v nějakém dalším snímku, neubráníte se pocitu setkání s někým důvěrně známým a sympatickým. Z jejich pozdějších filmů stojí za zmínku především zajímavá dark fantasy THE PROPHECY (1995), kde mimochodem podali znamenité výkony i další výrazní herci (např. Christopher Walken coby archanděl Gabriel). Jako doktorka Theresa Givens pak vystoupila ve dvou epizodách i u nás dobře známého fantastického seriálu KRAJNÍ MEZE.

J.J. "Mr.Apache" Apache

Herecká filmografie

2018 Go Straight to Hell
2015 Černá listina (TV seriál)
The Deer Hunter (No. 93) (S02E13)
Honeyglue
Reversion
2014 Hannibal (TV seriál)
Takiawase (S02E04)
Strangely in Love
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
2012 Abigail Harm
Atarashii kutsu wo kawanakucha
Small Apartments
Sophomore
2011 Dr. Ketel
Upír
2010 Girlfriend
Jak se točí film
1,001 Ways to Enjoy the Missionary Position
2009 Samurai Avenger: The Blind Wolf
2008 Red
Spřízněná duše
45 R.P.M.
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Satan's Little Helper
2003 Battlestar Galactica (TV film)
Mimic 3: Sentinel
Můj život beze mne
Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story, The
2002 Blázni k pronajmutí
Gray in Between, The
Ilaria Alpi - Il più crudele dei giorni
Ken Park
Last Angel, The
Najděte stopu (TV film)
Shadow Realm (TV film)
2000 Million Dollar Hotel
7 dní života
1999 Bytový komplex (TV film)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
8 1/2 ženy
1998 Elizabeth Jane
Jak se neztratit v L.A.
Ruská ruleta
Stories from My Childhood (TV seriál)
You Can Thank Me Later
1997 Herkules
Hysteria
Panna nebo orel
Stačí si přát
1996 Dead Girl
Expert
Maniak
Right to Remain Silent, The (TV film)
Rukojmí (TV film)
The Vampyre Wars
1995 Boží armáda
Drunks
Krajní meze (TV seriál)
Polibek motýla
Ve stínu piána (TV film)
1994 Nostradamus
Pax
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
1993 A tak jsem si vzal řeznici
Obchodník s hrůzou
Poslední naděje (TV film)
Whose Child Is This? The War for Baby Jessica (TV film)
1992 Freejack
Lounge People, The
Sands of Time, The (TV film)
Slečna Rose Whiteová (TV film)
1991 Král rybář
1990 Gryphon (TV film)
Joe kontra sopka
Kojak: Nikdo není tak slepý (TV film)
1989 Prisoners of Inertia
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Story of the Dancing Frog, The
True Blue (TV film)
1987 Courtship
Láska nebeská
1985 Static
1984 Hotel New Hampshire
The Dollmaker (TV film)
1983 Daniel
1982 Svět podle Garpa
Unforgivable Secret, The (TV film)
1981 Divoké kočky

Dokumentární

2016 Broadway: Beyond the Golden Age
2004 'Pulp Fiction' on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect (TV film) - a.z.
2003 Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There
2002 Pulp Fiction: The Facts
2000 Directors: Terry Gilliam, The
1999 The Directors (TV seriál)

TV pořady

1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace