Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Londona, Bílého tesáka jsem poprvé četla cca v deseti letech a to hned třikrát za sebou. Toto zpracování se sice nedrží striktně předlohy, nicméně okouzlí nádherně snímanými scenériemi a roztomilým štěněcím obdobím. Kdo má rád psy, divokou přírodu a Ethana Hawka, tomu se to bude líbit. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čo viem, najmenej jeden z mojich predkov išiel na Aljašku za zlatom, takže film tohoto typu som chcel vidieť. Skvelý príbeh, nádherná drsná príroda a úžasný príbeh lásky človeka a zvieraťa a tiež priateľstvo medzi mladším a starším mužom. Zas, ale zo stoličky radosťou ma to nedvihlo, aby som pravdu povedal, boli tam veci, čo na týchto filmoch nemám rád. Či už naivný chlapec alebo trápni vagabundi. Minimálne 70% si to zaslúži. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů mého dětství viděn opět po letech na Nově. V záplavě komiksů a akčích bezduchých sraček i dnes působí tehnhle film jako balzám na duši. Nádherná příroda, drsné prostředí, skvělá kamera, dobrý příběh. Nikdy jsem nevěřil jak tenkrát dokázali naprosto realisticky natočit souboje psů, že nebylo ublíženo zvířatum bez dnešních digitálních efektů. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Londonův proslavený dobrodružný příběh o snech a neúprosně drsném životě zlatokopů uprostřed zasněžených plání a hor Aljašky. Jde o citlivým způsobem natočený film určený jak pro dospělé, tak i pro mládež. A pro tu je určen především. Koho by neokouzlilo pevné přátelství člověka se psem/(vlkem) - ochráncem, navíc v krásné scenérii zasněžených vrcholů vzdálené Aljašky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se Jack Conroy !! Psal jsem vám dopis !!" - "Ti, kdo mě znaj, vědí, že neumím číst, a tak mi nepíšou.." ;) Jeden ani nemusí být příliš zdatný čtenář, aby hned zkraje odhalil, že tuhle velmi volnou adaptaci známé novely nelze vnímat jako čistě londonovskou, protože napomádovaný Randal Kleiser svůj snímek činí spíš takovou zmrzlou Lagunou disneyovského střihu, která ten knižní předobraz opravdu velmi zásadně aktualizuje a upravuje pro mladší cílovou diváckou skupinu.. Činí tak však velmi citlivě, když navíc zachovává a vypichuje to zásadní poselství Londonovy klasiky říkající, že láska a trpělivost může vlka i člověka (z)měnit stejně dobře jako naopak násilí a zloba.. Tenhle Bílý tesák už skutečně není příběhem psa, ale jeho pána, jehož si střihnul mladý Ethan Hawke.. Zajímavé rovněž je, že jsem poměrně nedávno znovu zhlédl Annaudův jiný zvířecí biják, totiž legendárního Medvěda, jehož mi právě Bílý tesák nezřídka značně asocioval, nejen dík velmi zdařilým pasážím s čistě pouze zvířecími herci, ale jak jsem nakonec z titulků ke svému překvapení zjistil, snad i proto, že toho medvěda, který Jacka napadne, si zahrál právě Bart, kterého si jeden mohl užít právě ve zmiňovaném Annaudově snímku.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama