Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Knihu Jacka Londona jsem sice před pár lety četl, ale přiznám se, že si již mnoho z ní nepamatuji. Nebudu tedy posuzovat věrnost této adaptace, ale pouze snímek jako takový. Herci v ústředních rolích potěší, stejně jako prostředí, v němž se příběh odehrává. Ocenit mohu i veškeré zápasové scény, které skutečně na rok 1991 působí solidně. Ve výsledku ve mně Bílý tesák vzbuzuje dojem příjemného filmového rodinného dobrodružství. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku trochu škoda, že to v druhé polovině až příliš zdisneyovatělo, protože syrová atmosféra Aljašky a dobrodružné výpravy za zlatem mají v tomhle podání hodně co do sebe. K tomu výborné scény se zvířaty v čele s nejznámějším medvědem filmového plátna a sympaťákem Jedem v roli Bílého tesáka. No a to lidské křoví taky ok. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihy Jacka Londona patria medzi moje obľúbené čítanie v mladosti. So sfilmovaním akejkoľvek knihy prichádzajú problémy, pretože každý čitateľ si vytvorí vlastnú predstavu postáv z knihy a žiadny režisér sa nedokáže do toho množstva postáv trafiť. Kleiserova predstava s duom Brandauer-Hawke sa mi celkom pozdávala, kamera priam čarovala a výsledkom je moja spokojnosť. Určite existujú iné verzie, ktoré som nevidel, pravdepodobne niekto nakrúti ďalšiu, ale nemám záujem vidieť množstvo variant, porovnávať ich a hodnotiť. Na to nemám dosť času a ani záujem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris a Shirley Walker: 1. Main Title (03:24) ,2. The Golden Gate (01:59) ,3. Wolves (02:28) ,4. Whielp's Wolf (02:03) ,5. The Wolf Mother Dies (02:26) ,6. Discovering The World (02:34) ,7. Arrive To The Mine (01:04) ,8. New Friends (01:01) ,9. White Fang And Jack (01.53) ,10. Bye White Fang (03:02) ,11. Finale (07:00), ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to taková ne moc náročná pohádka, kdy mladej asi tak první polovinu filmu zmrví na co sahne a nakonec mu všechno tak nějak samo spadne do klína. Ale má to hezkou scenérii a odehrává se to v docela atraktivní době. Kdysi mě dost překvapilo když jsem četl, v jakejch podmínkách skončila většina těhlech zlatokopů. Ta bída došla až do nefalšovanýho hladomoru, takže úřady po nějaký době po každym požadovali, aby si skrz ty průsmyky vynesli 1 tunu potravin. Samozřejmě, že tady v tom filmu je to všechno jen tak velmi jemně načrtnutý no =). Komisař rex v horách a indiáni co jsou zlí na pejsky. #bezPráceJsouKoláčeAVždyckyNejvícZapláčeTenKdoSeNaNěCelouDobuDřel (75%) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Z filmu je patrné, že filmaři použili více vlků, kteří hráli Bílého tesáka. V některých scénám se mění barva jeho očí ze šedozelené na hnědou. (MartinM)

Reklama

Reklama