Reklama

Reklama

Démon ve mně

  • USA It Lives Inside (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Teenagererka Sam se zoufale snaží zapadnout do kolektivu ve škole. Trápí se kvůli svému indicko-americkému původu, chtěla by být jako všichni ostatní. Saminu nejistotu ještě umocní podivné chování její nejlepší kamarádky Tamiry. Tamira se najednou všech straní a neustále u sebe nosí zavřenou, prázdnou sklenici. V návalu vzteku při hádce Sam Tamiřinu nádobu rozbije. Nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je rozhodnuta udělat cokoli, aby svou přítelkyni zachránila… Démonovu moc však živí osamělost jeho obětí. Samina realita se mění v děsivé vize, propadá se do hlubin šílenství. Sam musí přijmout svůj původ a dědictví, aby měla šanci přežít… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (52)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Novinka leaknutá na torrentech ještě před kino premiérou, jo to je lahůdka. O to větší škoda, že se nejedná o nic úplně excelentního, ale na druhou stranu to rozhodně není ani takový propadák (eh, zdravím nového Vymítače, který končí téměř v odpadovém hodnocení.) Film toho moc zapamatovatelného nenabídne, ale zato s tím zbytkem si vyhrává obstojně. Nejvíce těží zejména z fajn mytologie kolem indického démona, občasných creepy scén a toho, že nenudí. Zbytek je jinak klasická předvídatelná šablona s předem jasným dějem  i zakončením, ale když to srovnám se sra*kama z horor žánru, co vycházejí poslední roky, je tohle jeden z těch lepších a dá se dokoukat úplně bez újmy, ba dokonce i se zájmem. Nakonec mě možná jen trochu mrzí, že démon v celé své kráse je ukázán až ve finále a že jeho zahnání je až moc nedůmyslné, ale to už je možná jen moje náročnost a unavenost generickým, repetetivním žánrem. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 Indky byly kamarádky od dětství pak nastoupily do školy  a jedna chtěla být společenská a hledat si kamarády a druhá naopak chtěla být samotářka tak se přestaly bavit. Ta samotářka pak našla sklenici ve, které je uvězněn démon jednou jí o tom řekne a ona jí tu sklenici rozbije ten démon se  dostane ven  a unese ji ta druhá ji pak hledá a ten démon jde po ní a jejich blízkých. Bohužel na horor to má málo hororových scén zhruba tři (jedna scéna nápadně vykrádá Zhasni a zemřeš (2016) ) a zabití je tam pouze jedno a trikově vypadá špatně. Plusové body za vhled démona a kulturu mínusové za konec. 40 procent ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na osadnícky horor celkom slušné, možno nevydesí, ale nejakú atmosféru prinesie a takisto aj škaredé tváre, niektoré škaredé dokonca ešte pred tým, než prejavujú strach. Je pravda, že tých škrekotov pripomínajúceho mladého nadržaného kohúta tu bolo veľmi veľa a mali nahradiť chýbajúci úľak u diváka, ale aj tak za málo peňazí aspoň nejaká muzika. Horor určite neprináša nejaké nové nápady, akurát to hinduistické zázemie. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Od It Lives Inside som čakal skôr indie horror po vzore It Follows, ktorým sa chcel neznámy režisér zviditeľniť zaujímavým námetom a preukázať svoje režíjne kvality. Bohužiaľ to, že Bishal Dutta zakomponuje do filmu pár prvkov z indickej mytológie skutočne nestačí na kvalitný, ani originálny horor. V jadre sa totiž jedná v prvej polovici o priemernú ducharinu a v druhej, keď sa ukáže titulné božstvo/monštrum v plnej kráse gumovej masky zase o podpriemerný, neškodný monster horor, ktorý nestrhne ani dejom, ani žiadnym krvilačným dianím, ani pointou. Chabý pokus natočiť indie horor, ktorý však vo výsledku ponúka len Béčkový, podpriemerný monster horor. CELKOVO: 4/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný malý horor, ktorý neponúka nič nové, ale vďaka podmanivému nahliadnutiu do indickej kultúry predsa len aspoň trochu vyčnieva. Hororové scény nie sú úplne márne, ale nemá to prílišnú konzistenciu s tou ''vatou'' okolo, ktorá je ubíjajúca a nebavila ma snáď ani jedna scéna bez strašenia. V závere to celkom ožilo a všetko sa správne vysvetlilo, takže slušné tri sú na mieste. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od 14. októbra 2021 v kanadskom Vancouveri. (Arsenal83)
  • Dutta čerpal inšpiráciu pre film zo svojej vlastnej skúsenosti z detstva, keď sa narodil v Indii predtým, ako sa presťahoval do Severnej Ameriky. Príbeh je ovplyvnený indickou démonickou mytológiou ako aj osobným príbehom od Duttovho starého otca. K filmu viac povedal: "Na jednej strane je to milostný list komunite a kultúre, ktoré ma vychovali, na druhej strane, je to vnútorná skúsenosť, ktorá je navrhnutá tak, aby vo svojich divákoch vyvolala rovnaký surový teror, aký vo mne vyvolali moje obľúbené hororové filmy.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama