Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ian je teenager, který žije se svým otcem na okraji společnosti. Přežívají díky drobným podvodům, které Ian provádí pomocí své výjimečné schopnosti promítat vizuální iluze do myslí druhých. Když ji nechtěně projeví na veřejnosti, začne ho pronásledovat záhadná tajná agentura. Při pokusu o útěk Ian zjistí, že není jediný a že celý jeho dosavadní život byla lež. (Prime Video)

(více)

Recenze (15)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Šikovný, nenápadný akční sci-fi thriller a asi jedno z největších překvapení roku na streamovacích platformách. Akčními scénami to občas trochu zavánělo Matrixem a myšlenkou ( vnuknutí představ ) zase Počátkem, no ale, proč ne, že jo ? Bitek a střelby si tady užijeme dost a celkový děj se zápletkou určitě nezahálí. Divákovi je tak postupně odhalováno a rozplétáno klubko záhad. O nějaký ten zvrat tady nouze taktéž není. Je fakt, že Ian mi k srdci moc nepřirostl, ale za to Esther, fůůůů to už je jiná liga. Troufnu si tvrdit, že ta to celé táhne a nebýt její postavy, možná hvězdu uberu. Brutální charisma, kočka jako prase a dívat se na ni o půl hodiny déle, tak se asi fakt zabouchnu. No už už vyhlížím druhý díl. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Malá sci-fi mám rád. Nestaví na vizuálu, ale především na příběhu. A pokud je to navíc evropská produkce, bývá to zpravidla neotřelé a s neokoukanými herci. Ovšem najdou se případy, kdy se tvůrci snaží vytvořit klon amerických akčních plytkoduchostí. Stylizovanou okopávanou a ostřelovánky pro retardy. Awareness stojí někde uprostřed s tím, že naštěstí je v něm víc evropského neotřela, než toho retardovského američna. I proto je pitomost v souvislosti s tímto filmem zmínit Matrix. Pokud už bych šel cestou srovnání, tak mě napadá spíš nedávný Hypnotik. Takže není třeba být přehnaně kritický, protože Awareness si na žádný art, nebo žánrovou perlu nehraje. Má pár slušných momentů, které tu akční čalamádu a nefunkční místa trochu upozadí. Co mi ale vysloveně kazilo dojem, jsou mizerné postsynchrony. Španělština je mi běžně ucholahodná, ale tady to bylo tak hrozný, že jsem zkusil anglickou stopu. Ale nepomohl jsem si. S českým dabingem bych asi hodnotil o chlup lepe. 60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemné Španělské překvapení. Film má velmi originální námět. Hlavní hrdina je tzv. Promítač- má schopnost vytvářet iluze do mysli druhých a je to hodně refrešující, jeho otec je navíc sympatický Berlín z La Casa de Papel a má fajn kamarádku Mária Pedraza ( shodou okolností ta teen rukojmí z La Casy, která teda vyrostla v pořádnou kočku). Jde po nich tajná agentura agentů a na scéně se objeví další promítač. Má to velmi dobré tempo, je to hodně akční ( ty souboje jsou sice hodně cvičené a mají lehčí nádech Matrixu, takže z nich odvařený moc nejsem), ale líbily se mi dobře dávkované zvraty a celkově díky neotřelému námětu jde o zajímavou podívanou, která si získala mou pozornost. Za mne fajn + potěší některé hravé a fajn nápady ( iluze s pavouky!). Tohle by chtělo americký remake s pořádným áčkovým rozpočtem. 7/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Óscar Jaenada mě už zase dostal, role záporáků jsou pro něj jako dělané. Pedra Alonso v jeho homeless skoro nepoznáte. Zajímavý scifi thriller, který si z tématu nadlidských schopností bere zajímavou položku vytváření falešných iluzí. Film je to rozhodně nápaditý a originální s velmi schopnými herci. Děj vás rozhodně vtáhne a scénář nabízí zajímavé charaktery a sofistikovaný příběh. Perfektní technické provedení, velmi hustá atmosféra, minimální hudební podkres. María Pedraza v blond provedení je nejen sexy, ale pravděpodobně ta nejlepší akční hrdinka (Ester) posledních 5 let! My chceme víííííííííííííííííííííííííííííííííc ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička, která mě zaujala od prvních minut, mladík se svým otcem kradou neotřelým způsobem a fígl, jak se zbavit policisty, byl prostě parádní.. Jedná se o akční scífko dle mého gusta, herecký ansámbl nesmírně sympatický, nikoho z herců/hereček jsem neznala a bylo to velice příjemné osvěžení.. Hra s divákem - kdo lže, kdo mluví pravdu, stalo se to, nestalo se to, je to jenom v hlavě nebo doopravdy - se mi moc líbila.. Chtěla jsem dát poctivé čtyři hvězdy, ale když vidím zdejší hodnocení, přihazuji i tu pátou.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama