Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ian je teenager, který žije se svým otcem na okraji společnosti. Přežívají díky drobným podvodům, které Ian provádí pomocí své výjimečné schopnosti promítat vizuální iluze do myslí druhých. Když ji nechtěně projeví na veřejnosti, začne ho pronásledovat záhadná tajná agentura. Při pokusu o útěk Ian zjistí, že není jediný a že celý jeho dosavadní život byla lež. (Prime Video)

(více)

Recenze (15)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička, která mě zaujala od prvních minut, mladík se svým otcem kradou neotřelým způsobem a fígl, jak se zbavit policisty, byl prostě parádní.. Jedná se o akční scífko dle mého gusta, herecký ansámbl nesmírně sympatický, nikoho z herců/hereček jsem neznala a bylo to velice příjemné osvěžení.. Hra s divákem - kdo lže, kdo mluví pravdu, stalo se to, nestalo se to, je to jenom v hlavě nebo doopravdy - se mi moc líbila.. Chtěla jsem dát poctivé čtyři hvězdy, ale když vidím zdejší hodnocení, přihazuji i tu pátou.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemné Španělské překvapení. Film má velmi originální námět. Hlavní hrdina je tzv. Promítač- má schopnost vytvářet iluze do mysli druhých a je to hodně refrešující, jeho otec je navíc sympatický Berlín z La Casa de Papel a má fajn kamarádku Mária Pedraza ( shodou okolností ta teen rukojmí z La Casy, která teda vyrostla v pořádnou kočku). Jde po nich tajná agentura agentů a na scéně se objeví další promítač. Má to velmi dobré tempo, je to hodně akční ( ty souboje jsou sice hodně cvičené a mají lehčí nádech Matrixu, takže z nich odvařený moc nejsem), ale líbily se mi dobře dávkované zvraty a celkově díky neotřelému námětu jde o zajímavou podívanou, která si získala mou pozornost. Za mne fajn + potěší některé hravé a fajn nápady ( iluze s pavouky!). Tohle by chtělo americký remake s pořádným áčkovým rozpočtem. 7/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižné španělské sci-fi nemá nijak originální nápad, ale to vůbec nevadí, páč ono jich už v rámci kinematografie moc nezbývá. Popravdě nějak mi uniká spojitost se zde několikrát zmiňovaným Matrixem, který je přece o něčem úplně jiném. Pokud bych měl přirovnávat, pak spíše k filmům s telepaty, jakými je třeba Carrie (1976), nebo ještě lépe Scanners (1981), v nichž jde nejen o ovládání mysli druhých, a dokonce i zabíjení prostřednictvím myšlenek, ale především o moc, jakou lze právě prostřednictvím Scanners, tedy pátračů, získat. Také zde jde o získání tajemného vzorce, co umožní využití psychické síly k ovládání druhých. Manipulace těmi nejmocnějšími je pak to nejsnadnější. Vnímači ovšem dokážou promítat do lidské mysli jakékoliv představy a obrazy, což je první stupeň...k ovládnutí. Herecky solidní, souboje fajn, závěr masakrální. Jen doufám, že se toho nechytne Hollywood, který by vytvořil instantní a sterilní průměr, jaké poslední dobou chrlí o sto šest. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Óscar Jaenada mě už zase dostal, role záporáků jsou pro něj jako dělané. Pedra Alonso v jeho homeless skoro nepoznáte. Zajímavý scifi thriller, který si z tématu nadlidských schopností bere zajímavou položku vytváření falešných iluzí. Film je to rozhodně nápaditý a originální s velmi schopnými herci. Děj vás rozhodně vtáhne a scénář nabízí zajímavé charaktery a sofistikovaný příběh. Perfektní technické provedení, velmi hustá atmosféra, minimální hudební podkres. María Pedraza v blond provedení je nejen sexy, ale pravděpodobně ta nejlepší akční hrdinka (Ester) posledních 5 let! My chceme víííííííííííííííííííííííííííííííííc ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Španělé, scifi a velmi originální a nápaditý děj- to zní slibně. V mnoha detailech a scénách je film dost zábavný a podmanivý, ovšem jako celek to ne vždy úplně drží pohromadě a trochu to hapruje. Herci jsou fajn, zejména hlavní chlapec je neokoukaná tvář a pořádný freak, myšlenka vkládání vizí a ovládání chování je úžasná a v mnoha okamžicích zaujme svou nápaditostí a celá tahle hra s divákem na to, co je a co není skutečné, mě prostě bavila. Ikdyž to ve výsledku není zas taková extrémní pecka, jak jsem doufal, a to hlavně skrze průměrnější akci a ne až tak vrcholné napětí, jsem vlastně spokojen a film můžu označit za povedený přírustek a svěží vítr do žánru. Silnější trojku si tedy nakonec zaslouží a pro všechny, kdo tenhle typ filmů rád, je to jasná volba, jelikož podobných filmů dnes moc nevzniká… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nové akční scífko, jaké jsem za posledních x měsíců viděl. Na první povrchní pohled sice možná postrádá takový ten líbivý hollywoodský šmrnc, takovou tu velkofilmovou blockbusterovou patinu, ale chytrá zápletka mě postupně vtáhla do děje a už někdy v polovině jsem věděl, že tohle nebude žádný průměrný zážitek. Dostat tenhle námět do spárů Wachowští v oněch starých dobrých časech, ve kterých ještě měli pinďoury a uměli režírovat, mohl z něho vzejít smělý konkurent prvního Matrixu. A mimochodem představitelka Ester strčí svým charmem, sexappealem i akrobatickými fighty nějakou Trinity hravě do kapsy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle španělské jednohubky mají něco do sebe a je docela škoda, že poměrně dobré nápady nedokáží zpracovat lépe. Awareness má nejblíže k nedávnému Rodriguezovu Hypnoticu, kdy se snaží o jeden velký mindfuck, kdy si divák nikdy nemůže být jistý tím co se opravdu děje a co je jen iluze. Bohužel ne vždycky to úplně vychází a celý film tak kulhá minimálně na jednu nohu. Každopádně kdo se bavil u zhypnotizovaného Afflecka, bude se pravděpodobně bavit i tady. Žádný zázrak se nicméně nekoná..50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušnej námět je tady využitej jen průměrně. Akce rutinní, trochu prkenná. Příběh mě každopádně nijak neohromil, takže u filmů, který jsou nabitý dějem si jen tak neodskočíte. Hlavně ne s běžící projekcí. Tady jsem to zvládnul hned třikrát. Škoda. Mohla to bejt pecka. 60%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Malá sci-fi mám rád. Nestaví na vizuálu, ale především na příběhu. A pokud je to navíc evropská produkce, bývá to zpravidla neotřelé a s neokoukanými herci. Ovšem najdou se případy, kdy se tvůrci snaží vytvořit klon amerických akčních plytkoduchostí. Stylizovanou okopávanou a ostřelovánky pro retardy. Awareness stojí někde uprostřed s tím, že naštěstí je v něm víc evropského neotřela, než toho retardovského američna. I proto je pitomost v souvislosti s tímto filmem zmínit Matrix. Pokud už bych šel cestou srovnání, tak mě napadá spíš nedávný Hypnotik. Takže není třeba být přehnaně kritický, protože Awareness si na žádný art, nebo žánrovou perlu nehraje. Má pár slušných momentů, které tu akční čalamádu a nefunkční místa trochu upozadí. Co mi ale vysloveně kazilo dojem, jsou mizerné postsynchrony. Španělština je mi běžně ucholahodná, ale tady to bylo tak hrozný, že jsem zkusil anglickou stopu. Ale nepomohl jsem si. S českým dabingem bych asi hodnotil o chlup lepe. 60% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Šikovný, nenápadný akční sci-fi thriller a asi jedno z největších překvapení roku na streamovacích platformách. Akčními scénami to občas trochu zavánělo Matrixem a myšlenkou ( vnuknutí představ ) zase Počátkem, no ale, proč ne, že jo ? Bitek a střelby si tady užijeme dost a celkový děj se zápletkou určitě nezahálí. Divákovi je tak postupně odhalováno a rozplétáno klubko záhad. O nějaký ten zvrat tady nouze taktéž není. Je fakt, že Ian mi k srdci moc nepřirostl, ale za to Esther, fůůůů to už je jiná liga. Troufnu si tvrdit, že ta to celé táhne a nebýt její postavy, možná hvězdu uberu. Brutální charisma, kočka jako prase a dívat se na ni o půl hodiny déle, tak se asi fakt zabouchnu. No už už vyhlížím druhý díl. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tohle "scifíčko" vyhlížím už nejméně půl roku a když vyjde, tak zaspím premiéru. Těšil jsem se na to hlavně kvůli Marii a Pedrovi, ale překvapil Óscar, kterému tahle role opravdu sedla. Je to takový mišuge Matrixu, Equilibrium a Scanners. Rozhodně to není nic převratného, ale Španělům se tento film rozhodně povedl a druhý díl určitě bude následovat (doufám, že i s Esther). Celý film mně v hlavě vrtalo, co tam dělá George Clooney z Dokonalé Bouře :) ()

babuška 

všechny recenze uživatele

španěláci toho v poslední době serou jak divý, tohle je ale hodně dobrý, mám tyhle typy filmů rád, co je a nejni, no jo chyba v MATRIXU ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

V dnešní době , když už si nechala nějaká pakárna implantovat čip od Muska , už se toto dílo nejeví takovým scifi , jako možná před lety. Nádherně zpracovaná a předvedená manipulace myslí . ()

mdf 

všechny recenze uživatele

To je slušná debilita,kde nevíte co je real a co fikce,kluk co má nadpřirozené schopnosti v boji proti lidem,co zneužívají mysl....vnímač a snímač,no a bylo hotovo.To jsem si zase naběhl,říkám si,španělé dělají poslední dobou hodně dobré thrillery,ale tady se to dost nepovedlo. ()

Reklama

Reklama