Reklama

Reklama

Kukačky

Trailer 1

Horor Kukačky vypráví příběh mladého páru Marca a Anny. Oba jsou oddáni svým pracím, připravují se na rodičovství, ale stále nejsou se svým životem spokojeni. Touží po zlepšení v kariéře, domácnosti a vztahu. Žijí v malém bytě na okraji Barcelony, z něhož se oba snaží uniknout. Jednoho dne se rozhodnou vyměnit si na týden domov s Hansem a Olgou, starším německým párem, se kterým se seznámili přes internet. Výměna domu jim umožňuje pohled do ideální budoucnosti, do doby, kdy dosáhnou stability a profesního úspěchu. Dům Hanse a Olgy má vše, po čem vždy toužili: luxus, prostor, svobodu, velký pozemek... Poté, co Marc objeví tajnou místnost, zdánlivá idyla se promění v paniku a noční můru. Mladý pár si začíná uvědomovat, že cena za tuto dovolenou bude příliš vysoká. (Donart Film)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (31)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Další příklad důvodu mého komplikovaného vztahu se španělskými horory. Tady je ten děj totiž tak debilně zrealizovaný, že mě to většinu času úplně iritovalo a když k tomu připočtu i fakt, že se tam po většinu času neděje nic, co by nějak atmosfericky dokázalo věstit přítomné zlo a pořád se tam jen objevují náhodné postavy a výjevy, které rozbíjí koherentnost děje a je to prostě jen divné, zmatené a nic neříkající, fakt jsem se přemáhala, aby mě to aspoň náznakem nějak víc bavilo. Sice mi trvalo nějakou chvíli odhadnout pointu, ale to hlavně proto, že je celý ten scénář tak strašný bordel a působí nekompaktně a nešikovně. Kukačky mě zkrátka opravdu dost nepotěšily a o nějaké hororové stránce je taky až škoda mluvit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že vidieť vychádzať z bazéna nahú Azilatku, alebo sledovať tehotenský sex môže byť silne hororový prvok, ktorý môže poznačiť na celý život, ale inak okrem hudby a zaujímavého námetu, sa tu už viac nevyskytne a postupom času nápady odišli. Nahota bola výsostne účelová a fakt sa divím, že niektorí herci predávajú svoju dôstojnosť za niečo, čo nie je ani atraktívne, ani pôsobivé, vyslovene bezcielne. Celková myšlienka toho, že vták nemá uvelebiť vajcia v cudzom hniezde je samozrejme poučné. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, ale jeho zpracování se mi nelíbilo a nebavilo mě. Jednak kvůli nesympatickým (Marc y Anna) a ošklivým (Hans und Olga) hercům, druhak kvůli všem těm nahatým těhotenským scénám, které nebyly vůbec nutné a které tedy považuju za pouhou trapnou pózu. Od Španělů jsem viděl mnohonásobně lepší a působivější kousky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od "kukaček" nesliboval takže nakonec jsem s výsledkem velmi spokojenej. Popravdě moc jsem ani nevěděl do čeho jdu. A myslím si, že tím líp pro mě a to platí i všeobecně. Čím míň bude divák o filmu vědět tím líp pro něho. Protože bude(nebo může být) překvapenej jako já. Je pravdou, že k mé větší spokojenosti bych ve filmu bral víc explicitního násilí ale každej den není posvícení. Celková pointa se mi líbila ačkoliv možná není nikterak originální. Film je poutavej, napínavej a atmosferickej. Některý scény jsou hodně vymazlený. Za všechny jmenuji třeba tu na karnevalu nebo tu v muzeu kukaček ta se mi hodně líbila. Suma sumárum tak ode mě El Cuco dostane slabší 4hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ucházející Thriller od Španělů,který sice nestrhne, kdo je zvyklý na majštryky Oriola Paula, ale taky neurazí. Mladý pár se rozhodne si vyměnit byt na týden s jedním postarším párem, s kterými se seznámili přes internet. Jejich dům má vše luxus i velký pozemek, ovšem brzy zjistí, že v téhle výměně něco není úplně v pořádku. Ten zvrat sám o sobě špatný není, byť to není nic nového. Příjde však docela dost brzy. Film se nese v pomalém tempu, chybí tu jakákoliv zapamatovatelná scéna ( není to ani moc napínavé), čekal jsem od toho více.Španělé umí hezky šponovat amosféru i napětí a tasit nepříjemné zvraty, tady se jim to úplně nedaří, ale na podívání je to v pohodě. Kdo španělskou tvorbu můžu, tak vyloženě neprohloupí, jen zkrátka nečekat zázraky. 55% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • V španielskom filmovom magazíne Cinemanía napísali, že ide o "jedno z najnerovnejších obsadení, aké si možno predstaviť, pričom Cuesta je od ostatných herecky na míle vzdialená". (Arsenal83)
  • Film začína citátom preloženým do španielčiny, ktorý pochádza od HP Lovecrafta. Stojí v ňom: „Žiadna smrť, žiadna skaza, žiadna úzkosť nemôže vzbudiť obrovské zúfalstvo, ktoré pramení zo straty identity.“ Výrok pochádza z jedného z Lovecraftových vzácnych dlhých diel „Through the Gates of the Silver Key“, ktoré vyšlo prvýkrát v júli 1934. (Arsenal83)

Reklama

Reklama