Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec Bridges, nezvykle krásná a dobrá herečka Karen Allen, takřka geniální režisér Carpenter, romantika a sci-fi. Smícháte-li to dohromady, z toho prostě nemůže vzniknout špatný film a Starman je více než dobrý. Trošku neobvykle pojaté sci-fi s dobrými hereckými výkony a zajímavým příběhem. Je to trošku pozvolnější, nijak akční, ale to není vůbec na škodu. Tak dojemné sci-fi jsem ještě neviděl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera jsem zvyklej na poněkud drsnější filmy. Nečekal jsem romantickej blábol o tom, jak se pozemšťanka zamiluje do mimozemšťana. Kdyby aspoň ten mimozemšťan třeba někoho rozkuchal nebo tak něco. Ale on akorát oživí mrtvou srnku, žere koláče, vyhrává na automatech a do toho mele nějaký kraviny. 40% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Starman po těch letech zestárl jako málokterý film, dnes už je vyšumělý jako dlouho odstátá limonáda, na tak primitivním scénáři prostě nejde stavět, ani kdyby se Jeff Bridges třeba uhrál k smrti. Daný žánr pozitivně laděných sci-fi má řadu mezníků, ale snímek Johna Carpentera k nim tedy rozhodně nepatří, jede sice na vlně Spielbergem odstartované kasovními trháky jako E.T. - Mimozemšťan a hlavně Blízká setkání třetího druhu, Starman pak svým zasazením do krajiny a celkovým vyzněním nejvíce připomíná mix obou, ale narozdíl od Pana Režiséra Spielberga John Carpenter namíchal jen řídce bublinatou limonádu plnou logických lapsů, nevěrohodných scenáristických berliček a laciného příběhu. Jeden z nejvíce přeceňovaných film na tomto webu... Podobné filmy a seriály: E.T. - Mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hororový specialista John Carpenter je tentokrát příjemně lidský, i když paradoxně pojednává o mimozemské existenci na naší planetě. Určitě tu zaujme spíše diváka, který má filmy „pouze“ rád, oproti tomu, který je do zbytečných detailů studuje a neustále analyzuje. Sci-fi žánr je tu totiž jen letmo naťuknutý, primárně jde o romantický mix jedné nečekané návštěvy, kdy si mimozemský tvor pro snadnější pobyt na Zemi vezme podobu zesnulého manžela jisté Jenny Hayden. S tou potom – nejprve proti její vůli – cestuje napříč Spojenými státy na místo setkání se záchrannou lodí. Jak to asi může s jejími city dopadnout? Na Oscara čtyřikrát nominovaný Jeff Bridges tu vytvořil věru fascinující postavu, překvapivě obdařenou morálními hodnotami i čistotou duše, postavu stejně podmanivou jako z počátku odpudivou. Karen Allen tu ke němu coby šokovaná vdova výborně sedne a divák si užije dvouhodinovou oddychovku s úžasným rozjezdem i trošku kostrbatým dojezdem!! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příchozí z jiné planety se dostává do spletitosti lidských nástrah. Máte-li rádi sci-fi love story, pak jste správně, protože nepochybně tenhle příběh mimozemšťana uspokojí a neztrácí dech. Jde o nenáročný a příjemný film na jeden televizní večer. Nelze ani opominout velmi dobrou filmařskou práci hlavního tvůrce, režiséra John Carpenter, který skvěle vsadil na herce Jeffrey Bridges a zajímavou herečku Karen Allen. Vcelku tento sympatický film jsem si rád zopakoval a pocity zůstaly podobné. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)
  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)
  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama