Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (174)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sisu ako western na steroidoch. S viac 1v1 bojovkami, viac prestrelkami a viac mrtvými postavami. Tu ste si ani nestihli vybudovať nejaký vzťah k niekomu a už bol mŕtvy. A to bolo fajn. Inak je tu málo techniky, málo vojakov, prepálená minutáž a hudba, ktorá vás núti vcítiť sa do žánru, lebo scenár to tak trochu nezvláda. Dá sa to pozrieť, dá sa pri tom zabaviť, nepôsobí to až tak lacno ako podobné snímky z tohto žánru, ale druhý krát si to nepustím. Verím, že KVHáci by dokázali spraviť svojpomocne minimálne rovnako kvalitný film. Slabé 3 z 5 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Válečný western, který nelze ani chvíli brát vážně. Nic nechybí: neohrožený hrdina, kterému se kulky dost dlouho vyhýbají, hezká(?) dívka, zlato, ale hlavně spousta akce, pěstních soubojů a krvavých přestřelek. Vadilo mi, jak z "esesáků" dělají naprosté kretény a trochu i ty parodické scény (kapsle s jedem putující do krku nebo zlatá cihla v hubě). Na druhou stranu nuda vůbec nehrozí. Nezapomnělo se ani na trendy prvky a Amíky, kteří nakonec slíznou smetanu. ()

Reklama

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než podobně zaměřenej finskej Sisu. Já vlastně nerozumím, čím chtěj tvůrci těchto filmů zaujmout. Žádnou velkou hloubku či přesah to nemá, takže by to nejspíš mělo hlavně bavit. Jenže nebaví. Dialogy mezi nezajímavými postavami nejsou tahákem filmu a pokud tvůrci nejsou schopni vytvořit postavy, které mají šanci zaujmout, bavit, tak by měl většinu stopáže postavit na něčem jiném - třeba na akci. (Sisu na akci stojí více, ale ta má své vady: protagonisu hraje dědek, kterej se v kontaktní akci nemusí moc hýbat a sám má plot armor). Zde akce sice není nejhorší (Raid, Wick a Kingsmani nastavili laťku dlouhých záběrů a slušné choreografie), ale není jí mnoho a není ani dost strhující. Takovej Hardcore Henry je v tomhle smyslu úplně někde jinde a stál jenom 2 miliony USD. To jen pro srovnání. Já vlastně nechápu, proč tolik tvůrců není schopno látku pořádně vyhrotit a přestřelit. Proč je to rozkročené mezi akční slátaninu a vážné válečné drama? Taková kombinace přece nefunguje, páč jedno znehodnocuje kvality druhého. Hřebík do rakve tohoto otravného filmu nasazují momenty, kdy postavy jednají zcela nelogicky: Jedna bába schytá kultu do hlavy, druhá ženská se z krytu postaví, zakřičí "Né!" a schytá jednu též. Typický případ toho, kdy je ve scénáři něco napsáno, ale režisér to není schopen autenticky zhotovit. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"My jsme národ vrahů." Náckové s jejich směšným velitelem u mě nebudili strach ani hrůzu. Pár akčních scéna ale jinak jalové. Herecky nesympaticky obsazené. Největším peklem byla ale westernová hudba. Taková slátanina Tarantinových povídek. Ztráta času. SISU to je jiná liga a to jsem mu dal jen tři hvězdy. 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská řežba, v níž si to na konci války rozdá dezertér wehrmachtu s jednotkou SS, která jde po ukrytém zlatu. Co film sliboval, to jsem dostal. Vedle obligátních samopalů, pušek a pistolí tu jako zbraň slouží všechno co je po ruce od vidlí až po pánvičku, gore je na slušné úrovni a neupadající tempo poporuje fajn muzika. Příběh, byť nijak objevný, neurazí, protože o něm to zase tolik není a co se herců týče, nemám nejmenších námitek. Potěší i výrazný český podpis a člověk si chtě nechtě musí položit otázku, proč něco podobného neumíme u nás. Lidské zdroje na to evidentně máme. 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama