Reklama

Reklama

Příběh popisuje události následující po tragické nehodě školního autobusu, při které zemřelo mnoho dětí. Malé město British Columbia zažije díky nehodě šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Ian Holm přijíždí z velkého města jakožto právník Mitchell Stephens a má v úmyslu pozůstalé přesvědčit o nutnosti žaloby a soudního sporu s viníkem nehody. Jeho neobratné manévrování a nevhodné chování však obyvatele města vzájemně ještě více oddálí, otevře staré rány a zhatí veškeré naděje na zahojení šrámů způsobených hlubokou ztrátou. V této nepříjemné atmosféře plné podezřívání a pochyb se dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. Díky její odvaze a kuráži najdou zlomení pozůstalí obětí víru v posmrtný život, jenž je stálou nadějí pro ty, kteří nepřestali věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle drama takřka s lehkým nádechem mysteriózna zaujme především filmové fajnšmekry, i když příběh je natočen srozumitelně pro všechny typy diváků. Minimum známých tváří filmu jen prospívá a mistrovsky zvládnutý scénář i režie z něj dělají dílo, které se vám po shlédnutí rozhodně nevykouří z hlavy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Napodruhé na mě Atom udělal rozhodně lepší dojem, než s jeho prvním snímkem. Tragická nehoda školního autobusu, při které zahyne několik místních dětí není na prvním místě. Jsou zde rozebírány spíše jednotlivé postavy rodičů, jejich obrovský zármutek a hlavně vyrovnání se s tak tragickou situací. Egoyan opět sází na některé stejné herce, ale chtěl bych vyzdvihnout především dva nové. A to Iana Holma, v roli právníka zastupujícího oběti havárie a poté tehdy velmi mladou, ale výbornou Sarah Polley, která se mně líbila asi ze všech herců nejvíc. Sladké zítřky zítřky jsou rozhodně velmi zajímavý film, těžící hlavně z vykreslení charakterů jednotlivých postav, který vylepšuje jěště velmi zvláštní atmosféra malého zimního městečka a také výborná hudba. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (Alliance, Canadian Film and Video Production Tax Credit, Ego Gort, Harold Greenberg Fund, TMN, Téléfilm Canada) (Barevný /// Produkce: Atom Egoyan, Camelia Frieberg /// Scénář: Atom Egoyan podle románu Russella Bankse /// Kamera: Paul Sarossy /// Hudba: Mychael Danna, Sarah Polley /// Nominace na Oscara: Atom Egoyan (režie), Atom Egoyan (scénář) /// MFF v Cannes: Atom Egoyan (Cena FIPRESCI, Hlavní cena poroty, Cena ekumenické poroty)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako mame americke suchariny /z USA/, tak mame sovietske suchariny, ceskoslovenske suchariny /Dozrievanie, Laska s vuni Pryskryce a podobne "klenoty"/ no a teraz tu je kanadska sucharina. Film o udalostiach po nehode autobusu ? Viete co? Jdete s tym laskavo do prdele a mam na haku aj krasnu Sarah Polley /Dawn of the Dead z roku 2004/. 30 % ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 22 - Kanada. Nejzvláštnější film, který jsem si v rámci Tour vybral. Je to především psychologické drama plynoucí velmi pomalým tempem a pozvolna odkrývající okolnosti nehody a vztahy mezi jednotlivými postavami. Herecky dobře zvládnuté, scénaristicky rovněž, čisté čtyři hvězdičky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (2)

  • Film byl zvolen časopisem Premiere do žebříčku "25 nejnebezpečnějších filmů". (Botis)

Reklama

Reklama