Reklama

Reklama

Zvony smrti

  • Velká Británie When Eight Bells Toll
Trailer

Obsahy(1)

Podle scénáře slavného skotského spisovatele Alistaira MacLeana (ZBRANĚ NAVARONE, KAM ORLI NELÉTAJÍ) vzniklo v roce 1971 akční krimi, ve kterém zazářil oscarový ANTHONY HOPKINS a přitažlivá manželka Alaina Delona NATHALIE DELONOVÁ. Film se nese přesně v duchu tehdejších bondovek, včetně akcí nabitých scén, krásných žen a charismatického hlavního hrdiny. Tím je v tomto případě britský agent Philip Calvert (HOPKINS), který je vyslán na tajnou misi ke skotským břehům. Právě zde totiž záhadně zmizela loď naložená zlatem. Neohroženému agentovi se sice podaří loď vypátrat, s hrůzou ale zjišťuje, že pravé nebezpečí číhá úplně jinde... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celý čas mi to pripomínalo taký lacnejší variant Jamesa Bonda. Hopkins, hoc ho ako herca veľmi uznávam, tu na rolu nedorástol (obrazne i doslova), veľmi dlho mi trvalo, než som si na toho malého neučasého kváziagenta v hlavnej úlohe zvykol. Na čom ale môže tento špionážny akčnák stavať je zaujímavé zasadenie morom bičovaných skalných útesov a ostrovčekov Škótska i netradičnú zostavičku postáv. Myslím, že to je atraktívnejšie i po atmosférickej stránke zaujímavejšie ako niekde pri slnečnom pobreží Malty, ktoré sa spomína v samotnom príbehu. Na Britov obstojné spracovanie, už len dopilovať zápletku a viac vygradovať záver. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bond. James Bond. Tady vlastně Calvert. Philip Calvert, který si hraje na Bonda. Jenže s ploutvemi, šnorchlem, vrtulníkem a nefungující telefonní budkou to není snadné. Přesto se Calvert snaží, ale vše zůstává na půli cesty - spiknutí, napětí, akce i namachrované hlášky. A taky originální závěr s calvertgirl by Bond vyřešil určitě jinak. Ale, i když zapomeneme na 007, tak Zvony smrti stejně nic mimořádného nevyzvonily. Nicméně na film, který mezi diváky statečně uvedlo Řitka video, je to ještě celkem slušná záležitost. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

When Eight Bells Toll (Až zvony odbijí osmkrát - jde o těžko přeložitelnou slovní hříčku; toll znamená též ztráty na životech; proto ty neadekvátní překlady názvu - český knižní překlad Když zvony zvoní) patří k McLeanovým raným dobrodružstvím (1966) a patří v jeho tvorbě, vyznačující se postupně klesající kvalitou, k těm lepším. Kniha je, i přes nevalný český překlad, napínavá od začátku do konce a rozhodně nezklame. Fim je bohužel jen průměrným přepisem vršícím mechanicky mrtvoly a zvraty. Přitom stačilo akční scény propracovat (je jich tu hodně), jenže jakoby tvůrci chtěli striktně dodržet průměrnou délku 90ti minut. I herci vyslovují repliky mechanicky jako loutky, jen Nathalie Delonová mluví anglicky s podobným přízvukem Jako Chantal Poullain česky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

S bondovkami bych to ani moc nesrovnával - navíc agent Calvert mi tím, že je spíše než hrdým vlastencem drsným rebelem, více připomínal Bodieho z Profesionálů, nežli agenta 007. Anthony Hopkins v hlavní úloze rozhodně neškodí, Nathalie Delon je potěchou nejen pro oko. Škoda, že film (vyjma závěru) neoplývá velkou zábavností - atraktivní zápletka a skvělá skotská atmosféra si vyloženě říkala o něco víc, než jen o solidní jednohubku. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kradou zlaté pruty. Je to v národním zájmu!" ,,Národu to bude jedno, nejsou jeho." Nepokrytě bondovský film není samozřejmě pravá bondovka. K tomu chybí větší rozpočet, neotřelé nápady, svět boháčů a ultrapadouchů, prostě svět luxusu (zde ho zastupuje jen nic moc jachtička), vystřídání rozličných atraktivních či exotických destinací, krásné ženy (zde průměr) a více akce. Největší devizou je skvělá (byť místy opravdu bondovská) hudba (Walter Stott) a jemný britský humor, který vynikne díky zdařilému dabingu (mám slabost pro hlas A.Procházky...od dob Snapea a spol). Příjemný film, který ale v paměti dlouho nevydrží. Od Britů by člověk čekal onačejší kávu (čaj). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama