Plakáty
Rod a Cherri jsou králem a královnou střední školy. Ovládají módu a názory celé školy. Každý musí dodržovat jejich pravidla. Spud se právě přistěhoval do města a hned nechtěně oba urazil. Musí se proto stát Cherriiným otrokem. Navzájem se z hloubi duše nenavidí, čím víc se ale znají, tím víc se do sebe zamilovávají. Cherri a Spud se tajně rozhodnou, že spolu půjdou na maturitní ples. To Rod ale nedokáže rozdýchat a srazí jejich auto do jezera. Ve stylu balad z padesátých let mají Cherri a Spud šanci na jeden jediný polibek, než zemřou. Rodovi se podaří vyváznout bez trestu. O rok později, přesně v době maturitního plesu, vyjíždí auto z jezera. (topr harley)
gudaulin
Dlouhometrážní autorský projekt Billa Plymtona, který byl uveden na třeboňském ANIFESTU, kde zvítězil v kategorii celovečerních filmů. Festivalové vítězství samo o sobě mnoho neznamená, protože konkurence bývá v této kategorii z komerčních důvodů na rozdíl od krátkometrážních děl v Třeboni slabá. Nicméně rozhodně to není špatný film. Nese v sobě znaky obvyklé pro Plymptonovu tvorbu, tedy nonkonformní scénář a nezaměnitelnou kresbu. Právě s výtvarným pojetím Plymtonových prací mám ale dlouhodobě problémy - jeho kresba mi jednoduše nesedí - a tak je to jen za tři hvězdičky, ačkoliv jinak by měl za svůj neučesaný snímek spolehlivě o jednu víc...Film lze považovat za temnou parodii na teenagerovské americké snímky ze středoškolského prostředí. Celkový dojem 65 %.(17.8.2007)
dokktor
krásný animák, který vyniká nejen stylovou kresbou billa plymptona, ale taktéž jeho specifickým smyslem pro humor. příběhovou kostru tvoří další z variací na věčné téma "život na americké střední škole" - tipoval bych poslední ročník, který končí maturitním plesem, s čímž jsou spojena všechna dnes už neopomenutelná klišé. navzdory vší té satirické recyklaci nehodlá autor sklouzávat do tendečních řešení a tak standardní příběh vyústí do klasické zápletky způsobem, který by už ale jen málokdo čekal.(9.4.2007)