foto

Craig Bierko

  • nar. 15.7.1964 (52 let)
    Rye Brook, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Craig se narodil v New Yorku. Studoval žurnalistiku na Bostonské Univerzitě. Na divadelních prknech stál už v deseti letech ve hře GYPSY. V roce 2000 byl nominován na cenu TONY za brodwayský debut ve hře MUSIC MAN. Byl také vybrán do role Chandlera Binga v seriálu PŘÁTELÉ, ale roli odmítl.

Po několika rolích na sebe upozornil v roli hlavního záporáka po boku G. Davis a S. L. Jacksona v akčním thrilleru DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC. Další hlavní roli dostal v neprávem opomíjené sci-fi TŘINÁCTÉ PATRO. Následují roky hostoval v seriálech SEX VE MĚSTĚ, ALLY McBEAL nebo KAUZY Z BOSTONU.

Další velká příležitost přišla od R. Howarda ve filmu TĚŽKÁ VÁHA. Jde o příběh boxera Jima Braddocka /R.Crowe/, který se ze samého dna dostane až na vrchol. Craig si zahrál postavu jeho protivníka, zabijáckého boxera. O rok později mění žánr v parodii SCARY MOVIE 4 a jde mu to skvěle. Tak uvidíme jestli tenhle filmový chameleon v budoucnu spadne do stoky vedlejších rolí a nebo nám vyrazí dech.

Petr "vorenus" Mareček

Herecká filmografie

2016 Fair Market Value
2015 UnREAL (TV seriál)
2013 If I Had Wings
Mocnější než slova
2012 Jak prosté (TV seriál)
Tři moulové
2011 Leap Year (TV seriál)
Necessary Roughness (TV seriál)
V cizí kůži
2010 Presagi (TV film)
2009 Liga snů (TV seriál)
2008 Suprhrdina
Unhitched (TV seriál)
2007 Bill
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Danika
Nominace na Oscara
Scary Movie 4
Temp Life, The (TV seriál)
2005 Těžká váha
2004 Hair High
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2003 Hench at Home (TV film)
Velké dítě Dickie Roberts
2002 Court, The (TV seriál)
Chodím s Lucy
Sudden Fear (TV film)
2001 Kate a Leopold
2000 Cherry Picker, The
1999 Suburbans
Třinácté patro
1998 Hrozny hněvu
Sex ve městě (TV seriál)
Strach a hnus v Las Vegas
1997 Než jsme se našli
1996 Dlouhý polibek na dobrou noc
Johns
1995 Pride & Joy (TV seriál)
1994 Bláznovy fejetony (TV seriál)
1993 Danielle Steel: Hvězda (TV film)
1992 Red Dwarf (TV film)
1990 Neškodné zločiny
Sydney (TV seriál)

TV pořady

2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace