Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Film má sice být v budoucnosti, kde se implantují Zoe kamery, nicméně prostředí tomu nenasvědčuje. Kdybych nevěděl o co se jedná, troufl bych si říct že se tam jedná o rok 2004, ve kterém byl film natočen. Nic speciálního zde nevidíme, auta, motorky vše při starému. Možná si scénaristi mysleli, že ta budoucnost je OPRAVDU blízka, nebo to byl úmysl. Každopádně film je na velice dobré úrovni, se skvělým Robinem Williamsem, kterého jsem už dlouho neviděl hrát (a pořád to umí!) a dobrou hudbou. Celkově se z příběhu dalo vymačkat mnohem více, ale film krásně plyne, a nějaká půl hodinka navíc by neuškodila. Konec se mi zdal odfláknutý. Ale i přes to, dávám plný počet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film s množstvím výborných nápadů, opravdu skvělým výkonem Robina Williamse a povedenou hudbou Briana Tylera. Kazí ho jen drobné skvrnky, ovšem není jich právě málo (například že nikdo neprověřuje střihače, jestli (ne)mají implantát), a proto jsou čtyři hvězdičky tak akorát. Za ten nesmírně emotivní pohled do vlastní minulosti bych méně ani dát nemohl. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašná škoda, protože Omar Naim měl neskutečně dobrý námět, který mě od začátku velmi bavil. Jenže pak došlo na to, že se to do sebe celé zamotalo a ze zajímavého námětu se stal naprosto nezajímavý film, který nezachrání ani Robin Williams, jenž opět hraje skvěle dramatickou roli. Ten závěr je prostě celý špatně a vychází z toho film o ničem. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Spíš za 70%, ale Final Cut si objektivně zaslouží mírné nadhodnocení za velice zajímavý (a neakční) sci-fi příběh. Neodehrává se v uchvacujících kulisách, nejsou zde žádné fascinující triky, ale film obsahuje narozdíl od mnohých akčních sci-fáren nějakou myšlenku. Robin Williams se mi ve vážné roli velice líbil. Akorát mohl jít film ještě více do hloubky. Potom bych byl ještě spokojenější. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem si dost dobře předtavit Robina Williamse ve scifárně. Ale po shlédnutí musím říct, že je to scifi a zárověň v něm hraje tento herec svůj klasický part. Celkově pomalejší film se zajímavým námětem, kde se jako podtext po celou dobu objevuje pocit viny z dětství. To ovlivňuje hlavní postavu až do samého závěru, kdy se paradoxně smíří sám ze sebou a vykolejí ze zaběhaného stereotypu, což se mu stane osudným. Pokud by stejná idae byla zpracována trochu jinak, více akčněji, propracovaněji a s větším důrazem na děj a dramatičnost, mohla to být bomba. Třeba dost podobná, jako byl Minority Report, se kterým toho má vcelku dost podobného. Takhle je to jen lehký nadprůměr, i když zajímavý. To, co bych rozhodně vyzdvihl, je fantastická hudba, která skvěle podbarvuje celý film a dělá více jak polovinu atmosféry. No a samozřejmě kvalitně zahraný hlavní hrdina. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama