Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Schumacherův Fantom opery je určitě nejzdařilejší filmovou adaptací stejnojmenného Webberova muzikálu a to musím ocenit. Lehká zkratkovitost z toho citelná je, popravdě řečeno to ale po sto padesátém zhlédnutí, kdy už člověk zná všechny písničky i pozpátku, nijak zásadně dojem nekazí. Ostatně hudba je hlavním tahounem tohoto filmu a jen díky ní celý snímek navzdory téměř dvouapůlhodinové délce uteče skutečně rychle. Hudební klip v polovině taky nevypnete, délka na tom nic nezmění. A co na tom, že Gerard Butler spíš řve než zpívá? Já nejsem učitel hudby a zas TAK moc mi to uši netrhá. Obsah v tomto případě tedy hrdě kráčí před formou, avšak ani ta nijak zvlášť (vyjma zmíněného Butlera) nekulhá. Think of Me, The Music of the Night, Masquerade, Angel of Music... Pro mě to jsou už skoro hymny. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Emmy Rossum naprosto skvělá a Gerard Butler vedle Patricka Wilsona si jsou dobrými soupěři. Přiznám se, že jsem Fantoma opery nikdy neviděl, tohle je první verze, kterou jsem měl možnost shlédnout až do konce a musím říct, že jsem okouzlen. Krásná výprava, dobré obsazení (naprosto úžasný přízvuk Mirandy Richardson mě dostal) a já se nechal unášet ... hudbou a emocemi. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Doslova prekrasna, dechberouci hudba, stejne uzasne kostymy. K tomu na filmove pomery vynikajici hlasovy vykon Emily Rossum jako Christine Daae. A pak je tu Minnie Driver, ktera se ve sve roli namyslene primadony 100% vyzila a je skvela. Tak, a tady slova chvaly konci. Tak, jako je hlas hlavni predstavitelky vabivy a kvalitni, tak hlasy ostatnich, zejmena muzskych postav naprosto zaostavaji. Zatimco hlas Fantoma by mel byt v nekterych chvilkovych nuancich jemny, omamujici, lakavy, tak je spis tezky a dusivy. A ve chvilich, kdy ma nahanet hruzu, je to spis rev a ne zpev. Na druhou stranu to ale zachranuje demonickym hereckym vykonem (ono kdyz jsem si precetl, ze Fantoma hraje Gerard Butler - vynikajici Leonidas v 300 - ani me neprekvapil pevecky -ne-vykon, a tohle nemyslim negativne, tohle je problem castingu). Patrik Wilson je misty az chlapecky jemny, coz se na chlapa, ktery se ma postavit Fantomovi, vubec nehodi. Proste chlapi tento filmovy muzikal prohrali :). Misty je pak tragicka vyprava, Fantomovo doupe je kycovite, samotny Operni dum je barevnosti spise blize cirkusu nez hudebnimu svatostanku. I presto, jakmile uslysite prvni hrimave tony varhan, probehne vam po zadech husi kuze a naladite se na Fantomovu notu. A jestli se tak behem prvnich 10minut nestane, vypnete to a nedivejte se dal. Byla by to zbytecnost a ztrata casu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

vidím tři základní nedostatky, tím prvním je to, že nejlepší píseň přijde v podstatě na začátku filmu (nehledě na to, že geniální verze v předělávce od Nightwish je pod mojí kůží zažraná opravdu dosti a pořád jsem musel porovnávat rozdílnost), druhou pak je absence něčeho, co jsem si výrazně pamatoval z obrazu, žádná scéna mě po vizuální stránce neuchvátila. Třetí a největší mínus je pak Gerart Butler, který dle mého tupého soudu nedosahuje kvalit kterými by měl Fantom Opery oplývat (obzvláště hlasově je na tom nedobře, navíc postrádá charisma tvora z temnot, bytosti ze stínů, které musí být Fantomou přirozenou součástí) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Několik krásných písniček ve velmi nudném kabátě. Kdyby nešlo o rádoby moderní zpracování slavného muzikálu, ale o hudbu původní, složenou přímo pro film, byl bych asi smířlivější, ale Schumacher film odrežíroval trestuhodně ledabyle a zničil tak obrovský potenciál, který se ve Fantomovi skrýval. Co na tom, že jsem si ještě několik měsíců po zhlédnutí broukal duet Christine a Raola, když všechno ostatní, co se mi vybaví, je zmatečná choreografie hudebních čísel, špatně zahraný Fantom a "osudové scény", které jsou všechno, jen ne strhující. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Když Fantom (Gerard Butler) odvádí Christine (Emmy Rossum) do podzemí, má vlasy seplé do culíku. Jakmile už v podzemí jsou, má Christine vlasy rozpuštěné a viditelně jiný make-up. (skinny)
  • Roku 1907 bylo v pařížské opeře Garnier nalezeno v zazděné podzemní místnosti tělo muže se zlatým prstenem a znetvořenou lebkou. (Asmodin)
  • Muzikál Fantom Opery běží na Broadwayi nepřetržitě od roku 1989 a je právem označován za nejúspěšnější muzikál všech dob. (fannah)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama