Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V každé generaci se objeví nějaká osobnost, která má natolik příznivý vztah k vyvolávání skandálů, rebelii a porušování tabu, že se jí dříve či později podaří překonat obecný světový názor na to, co to doopravdy znamená být svobodným člověkem. V 17. století byl touto osobností jednoznačně John Wilmot, známý také jako Hrabě z Rochesteru - prohnaný a talentovaný rošťák, který prožil svůj krátký a divoký život jako středověká rocková hvězda a stal se známým potížistou, géniem i jedním z nejnezkrotnějších prostopášníků v historii.

Příběh, který se odehrává v době osvícení, kdy rychlý vývoj v oblastech vědy, náboženství a umění a rostoucí pocit sexuální svobody přispěl ke vzniku moderního světa, dokumentuje rychlý vzestup hlavního hrdiny a jeho ještě rychlejší pád. Na začátku příběhu přitahuje zájem okolí svým odvážným psaním a získává pověst talentovaného dareby s lascívním životním stylem. Hrabě, který je důvěrným přítelem krále Karla II. (na dva Oscary nominovaný John Malkovich), se vyžívá v zesměšňování anglické šlechty a neustále šokuje londýnskou společnost svými sexuálními eskapádami - a všechno mu neustále prochází. Když se však zamiluje do divadelní herečky Elizabeth Barry (taktéž na dva Oscary nominovaná Samantha Morton), z níž chce udělat největší hvězdu celé Anglie, jejich vztah a následná zrada zvěstují začátek Earlova sestupu z výšin společenské prestiže a jeho proměnu v lidskou trosku, hledající své poslední vykoupení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když máte IQ větší než většina jedinců kolem vás měří na výšku cenťáků, tak se dá čekat, že se v jejich společnosti budete nudit a budete se cítit osamocení. Pak nezbývá než si dát drogu, zapít to alkoholem, vyspat se s co největším počtem žen, šokovat zaprděnou většinu tím, že hranice se dají posouvat stále dál a to i ty necudné a celou dobu musíte směle doufat, že Vás už konečně klepne a dostanete se na lepší místo. Pak se to stane...ne neklepne Vás, ale potkáte dívku vedle které Vaše IQ vyšumí, genialita je fuč a vy se chováte jako každý poblázněný zamilovaný pošuk. To je bezva, ale ne, když jste dosud pil krev všem kolem a všichni čekali, až uděláte chybu. A tu zamilovaný člověk udělá snadno. Pak už je na vše pozdě a nic Vás nezachrání před pohlcením a rozcupováním většinou, která Vás nesnášela jelikož Vám záviděla. A když zjistíte, že ona za to třeba ani nestála, tak se tomu rozcupování ani nebráníte, už je Vám vše fuk. Film to ukázal pěkně, ale já osobně tohle z určitých důvodů nedovedu tolik ocenit. Avšak ostatním doporučuji. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Otázka... zda já jsem vskutku dobrý protestant. Nikdo zde, doufám, nebude pochybovat o tom, že jsem dobrý. V každé ze tří hlavníh činností naší doby, ve veršování, vyprázdňování lahví a prcání děvek, jsou někteří stejně dobří jako já. Avšak, konáme-li všechy tyto tři činnosti dohromady, tak jako jsem je konal vždy já a mohu doložit, že to vyžaduje značnou manuální zručnost, není mi zde rovno, natož, aby byl někdo lepší. A proto jsem nadevší pochybnost dobrý." Je to kritická sonda zhnitej morálky? Sotva. Je to príbeh o zhýralcovi, ktorý sa na smrteľnej posteli polepšil alebo to aspoň predstieral? Možno. Je to nechutné, škoda to pozerať a nemá to žiadnu vnútornú kvalitu? Takmer určite. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že hlavním účelem tohoto filmu je nepřetržitě nudit. Scénář se topí v nabubřelých dialozích o ničem a pod tím vším se skrývá naprostá příběhová prázdnota. Johnny Depp se tam může exhibovat sebelépe, jenže je to na prd, když mi jsou všechny postavy naprosto putna. Nejmileji mě překvapila Rosamund Pike, i když má málo prostoru. Samantha Morton to zahrála dobře, ale nelíbí se mi vzhledově a Malkovich měl pro změnu debilní nos. Ještě mohu pochválit kameru, to byl opravdu kus dobře odvedené práce, zato pana režiséra bych připoutal a pouštěl bych mu tenhle film ve smyčce, dokud by nezemřel nudou. Mě se to málem povedlo po jednom zhlédnutí. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.„Nezamilujete si mě. Pánové mi budou závidět a dámy budu odpuzovat. Nebudete mě mít rádi nyní a postupně mě budete milovat čím dál tím míň.. Jsem John Wilmot. Druhý hrabě z Rochestru. A nechci, abyste mě měli rádi.“ Příběh talentovaného skandalisty, alkoholika, provokatéra. bohéma, kterého zaskočila láska. Tmavé, choré, zvrhlé, ale rozhodně zvláštní. Wilmota jsem si nezamilovala, ale ani film o něm, nebudu se k nim chtít vracet. A nic na tom nezmění ani skvělý Johny Depp, který své kolegy nechal ve stínu. 3,5*. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

„Nezamilujete si mě. Pánové mi budou závidět a dámy budu odpuzovat. Nebudete mě mít rádi nyní a postupně mě budete milovat čím dál tím míň.. Jsem John Wilmot. Druhý hrabě z Rochestru. A nechci, abyste mě měli rádi.“ A to je ten problém, dámy a pánové... Někteří si tenhle film zamilují, a někteří ho budou proklínat. V žádném případě to není nuda, to ne. Johhny Depp je zde fenomenální. Můžu s klidem prohlásit, že nic lepšího už asi nikdy na zahrání nedostane. Paradoxně už od úvodu: "Nezamilujete si mě" jsem si Libertina zamiloval... 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Po úspěchu filmu Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže (r. Gore Verbinsky) v kinech se DVD s Libertin rázem dostalo v USA do první desítky v žebříčku půjčování. Jméno Johnny Depp se totiž stalo nejúspěšnější značkou roku. (imro)
  • Premiéra filmu se zdržela o více než rok, neboť vlastníci práv, bratři Weinsteinovi se odtrhli od studia Disney a dlouho trvalo, než se dohodly podmínky dalšího fungování vlastní společnosti. (imro)

Související novinky

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Reklama

Reklama