Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Bollem probíhalo tak, že jsem čekala hrůzu a stejně se divila, jak strašně špatný to nakonec bylo. Na jednu stranu je k nevíře, jak dokonale se Bollovi podařilo zmršit scénář, režii, hudební doprovod a vybrat za herce takový slizouny. Nechci křivdit Dorffovi, ten byl fajn, ale filmem prošuměl a jeho postava vlastně neměla vůbec smysl. Vrcholem je neskutečně směšná střelba z různejch úhlů (kdyby někdo chtěl natočit na akční scénu parodii, udělal by to takhle), kdy jsou vidět jen střelci se zbraněma ze kterejch to zběsile bliká a do toho hraje tvrdá hudba. Když si to Slater s Tarou rozdávají, jsou Slaterovi vidět trenky, takže nechápu Tařinu rozkoš. Alespoň kdyby ty příšery byly víc vidět, bylo by lepší dívat se na ně, než na cokoliv jinýho. Po tomhle měla slavná anti-bollovská petice můj hlas jasný. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase viděl jeden z těch Bollových "klenotů" a zase to byla docela síla. Hodina a půl utrpení, která má se hrou společnej pomalu jenom název. Příběh je nesmyslnej, akční scény jsou k smíchu (aneb vojáci střílej do tmy za zvuku drsné metalové hudby a pak najednou zmizej), počítačový efekty jsou jak z počátku devadesátých let. Je to prostě špatný. Bohužel ne tak špatný, až to je směšný, prostě ukrutně špatný a nudný. Christian Slater se možná trochu snažil,ale s těma svejma rádoby hláškama tady prostě neměl šanci. Tara Reid je snad jedna z nejhorších hereček současnosti a Dorff už má taky svý největší pecky za sebou. Prostě shit made in Boll. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Alone in the Dark je prumernej dobrodruznej horror, ale je hrozne in smat se Bollovi, takze kazdej da co nejnizsi hodnoceni a napise pekne urazlivej a "vtipnej" komentar. No co. Ja se celkem bavil, jen skoda ze Boll se nesoustredil na akci, protoze akcnejsi House of Dead byl mnohem vetsi sranda. Rozhodne by filmu prospelo zkraceni tak o 40 minut a vice hmatatelny scenar, ale na druhou stranu to nevypadalo zle a Slater je vylozene sympatak, neco jako mladej Henriksen. ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad áno, ale nuda určite nie. Už len sledovať, kde všade sa Uwe obsluhuje pobaví (napadajú ma Relic, Resident Evil, Alien, Tremors atď). Musím uznať Christianovi Slaterovi, že akokoľvek nevýrazný je tentokrát, oproti Tare Reid vynikne. Nie, že by sa na ňu zle pozeralo, ale je tak hrozná, že jej neuverím ani pol slova a to nemám problémy s podobnými "výkonmi" (ako napr. Denise Richards som jej atomovú expertku zožral aj s navijákom :-)). Scenár komentovať nechcem (to nemá zmysel) a efekty tobôž (ale aspoň už nevidíme prestrihy na originál hry ako v House of Dead). Proste Uwe je macher, mám k nemu neskutočný obdiv (ako to len ten chlap robí, že dokáže také filmy ako House of Dead alebo toto predať do americkej distribúcie - klobúk dolu - a aj keby mu zatrhli v budúcnosti jeho "režírovanie", obavy oňho nemám - s jeho obchodným "talentom" môže založiť teleshoppingový kanál) . ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll vo vrcholnej forme - čo má tento film spoločné s Alone in the dark? Suverénne najviac ma však rozosmial nehodiaci sa Nightwish znejúci počas záverečných titulkov. Rád by som vedel, koľko dostala skupina zaplatené za to, že dovolila použiť svoju skladbu v tomto paškvile. Samostatne tá skladba pritom funguje na výbornú a ak by Uwe vystrihol to, čo jej predchádzalo, mohol to byť slušný klip. Ale aj napriek všetkému nie až tak strašný film. Bohužial však ani dobrý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • V původním scénáři byl jiný konec příběhu. Uwe Boll však prohlásil, že byl až moc jednoznačný. (Terva)
  • Jmenován nejhorším filmem roku 2005 - Stinkers Bad Movie Awards. (akisha)
  • Snímek se umístil na 21. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama