Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Šokující, syrovej, skoro pravdivej a mrazivej příběh. Dobrá režie, kamera, výtvarný vložky, scénář. Herecký výkony tak ryzí, že to chvílema ú§sobí skoro jako dokument. Snad nebylo malýmu Jeremiášovi v průběhu natáčení jakkoli ublíženo. Postupem času jeden z mých oblíbených "šokfilmů". Nutno ale podotknout, že od originální adaptace se film dost liší a společnýho mají vlastně pramálo. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Výborná vizuálně velice působivá jízda, bláznivá kamera a střih, animované sekvence atd...kolotoč drog, sexu, bití, znásilňování, náboženství, šílenství atd. - opravdu nepěkné dětství. Infarktovému vyznění filmu napomáhají odvázané herecké kreace: Asia jako sfetovaná děvka (matka), Ornella Muti jako náboženská fanatička (babička), Winona Ryder jako úlisná lékařka a mnoho dalších. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejen srdce, ale hlavně život je mnohdy zrádná děvka. Kdybych chtěl striktně hodnotit film jako celek, asi bych hvězdičku ubral, ale součat jednotlivých výborných věcí, které mě dost zaujaly, pobavily nebo prostě sejmuly, nakonec film jako celek převyšují a proto dávám 4. Nezastírám, že mě Asia hodně bere jako ženská po té vzhledové stránce (a tady ta její blonďatá kurvička jiskří jak prase), ale to, co předvedla tady, jsem od ní snad ani nečekal. Určitě to není na Oscara, ale tahle role jí docela sedla (možná vlastní zkušenosti?) a podala místy až nechutně realistický výkon. Role toho malého kluka je dost dobře napsaná a všichni tři "dětští" herci, co jí dali tvář/e byli dobří. Zaujaly mě určité vychytávky (ti červení ptáci mě rozsekávali), rychlé střihy a posunování děje (putování s mámou po punkových koncertech) a některé ucelené scény (v domě křesťanských vypatlanců - Fonda trochu zklamal). Na druhou stranu, film (scénář) velmi trpí tím, že se někdy snaží těch šokujících scén narvat hodně za sebou a stylem kočičky a pejska, co vařili dort, obsáhnout toho cvo nejvíce, spád krutosti tak nenechá diváka a divačku oddechnout a vstřebat to, což místy může působit kontraproduktivně. Přesně jak tu v komentáři již někdo napsal - je toho tak moc, že to po čase přestanete prostě sledovat a vnímat. Winonu Ryder bych z toho filmu vystřihl, to co tu předvedla je strašné. Na druhou stranu jsem rád, že jsem zjistil, že Marylin Manson je stejně škaredý i v "reálu" (ale výborná scéna). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama