Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnegativněji působícíh filmů co jsem viděl. Asia Argento ztvárnila snad nejhorší matku, která se kdy objevila na filmovém plátně. Kromě toho, že je štětka, s čímž neváhá svého syna konfrontovat, do něj na uklidnění láduje drogy a nechává jej na pospas těm nejhorším existencím. A když se následně kluka ujme nábožensky fanatický děd, není to o moc lepší. Film je slušně natočen, Asia Argento určitě talent má, což se projevuje pojetím některých pasáží, které jsou odvyprávěny např. fotkami, či jiným vizuálním stylem. Nebál bych se tento film nazvat psychedelickým hororem a pro slabší povahy to může být docela nálož, protože po něm zůstane výrazně nagativní pachuť. Ale kdo říká, že umění má být jen hezké. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem na potkání často říkal, že život je krásný. Jak je ale vidět, měl bych dávat pozor, komu to říkám. Život je ku*va. Tento příběh dítěte a zobrazení jeho růstu mi připomněly filmy Sherrybaby a Jesus Camp. Tady jsem ale snímek chtěl každou minutou vypnout. Ač zde vidím sílu a umění takovýto příběh natočit, Srdce je zrádná děvka už si nikdy nepustím. A to už jen z jediného důvodu. Dítko Jimmy Bennett muselo během natáčení zaslechnout tolik nadávek, že to pro dospívání není dobré. Kvůli filmu tohle neuznám. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se dokáže zažrat pod kůži. Téma týraných dětí už bylo zpracováno několikrát, ale z mého pohledu nikdy ne tak sugestivně. Nejhorší je ten pocit vědomí, že ono by to šlo jinak, ale zákony v tomto případě nestojí na straně dítěte. Ono si pak může vybrat jen mezi nábožensky zaslepenými prarodiči a pološílenou matkou, drogovou závislačkou a děvkou. Asia Argento tady neobstála jen jako režisérka, ale především jako herečka, protože ztvárnila jednu z nejodpornějších matek v dějinách filmu a Jimmy Bennett předvedl jeden z nejlepších dětských výkonů, co jsem kdy viděl. 90% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejen srdce, ale hlavně život je mnohdy zrádná děvka. Kdybych chtěl striktně hodnotit film jako celek, asi bych hvězdičku ubral, ale součat jednotlivých výborných věcí, které mě dost zaujaly, pobavily nebo prostě sejmuly, nakonec film jako celek převyšují a proto dávám 4. Nezastírám, že mě Asia hodně bere jako ženská po té vzhledové stránce (a tady ta její blonďatá kurvička jiskří jak prase), ale to, co předvedla tady, jsem od ní snad ani nečekal. Určitě to není na Oscara, ale tahle role jí docela sedla (možná vlastní zkušenosti?) a podala místy až nechutně realistický výkon. Role toho malého kluka je dost dobře napsaná a všichni tři "dětští" herci, co jí dali tvář/e byli dobří. Zaujaly mě určité vychytávky (ti červení ptáci mě rozsekávali), rychlé střihy a posunování děje (putování s mámou po punkových koncertech) a některé ucelené scény (v domě křesťanských vypatlanců - Fonda trochu zklamal). Na druhou stranu, film (scénář) velmi trpí tím, že se někdy snaží těch šokujících scén narvat hodně za sebou a stylem kočičky a pejska, co vařili dort, obsáhnout toho cvo nejvíce, spád krutosti tak nenechá diváka a divačku oddechnout a vstřebat to, což místy může působit kontraproduktivně. Přesně jak tu v komentáři již někdo napsal - je toho tak moc, že to po čase přestanete prostě sledovat a vnímat. Winonu Ryder bych z toho filmu vystřihl, to co tu předvedla je strašné. Na druhou stranu jsem rád, že jsem zjistil, že Marylin Manson je stejně škaredý i v "reálu" (ale výborná scéna). ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama