Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Eddard 

všechny recenze uživatele

No, kdybych předtím neviděl Felliniho kousek Ginger a Fred, ve kterém vystupuje dvojice pošahaných šarlatánů, kteří nahrávají hlasy mrtvých, možná bych mohl brát Hlas smrti vážně... Takhle se omlouvám, ale je to už dlouho co jsem se u filmu podobně šklebil a ošíval. Michael Keaton, který kdysi explodoval v Burtonově Beetlejuicovi, tady chodí jako tělo bez duše a to, že je posedlý myšlenkou znovu se setkat se svou mrtvou ženou, do které je osudově zamilovaný, jsem mu upřímně nevěřil. Nezáživná béčková produkce, hodná tak na Novu v pátek ve dvě ráno. Nevyděsí, nepřekvapí, zklame... 30% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jonathan se dozvídá, že se ho ze záhrobí pokouší kontaktovat jeho zavražděná žena. Zrnící obrazovka s hlasy z druhého břehu a „věci, co se ještě nestaly“, se pro něj stávají posedlostí (silně návyková záležitost), jenže„Všechny ty zvuky nemusí být pěkné, všechny ty zvuky nemusí patřit Anně.“ A hlavně, nemusí být správně pochopeny. Duchařské filmy mám ráda, ale potřebuji v nich, alespoň náznak nějaké trochu přijatelné logiky. A tady jsem ji opravdu nenašla. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Komunikování s mrtvými prostřednictvím rádia a televize není vůbec špatný nápad, ovšem v tomto případě se z něj nepodařilo vytěžit tolik, kolik by bývalo šlo. Přibližně od druhé třetiny je to dost napínavé, hlasy duchů z rádia jsou opravdu děsivé a skvěle vás to naladí na další průběh děje, ovšem vzápětí se to začne měnit na trochu nudnou detektivku, která navíc končí dost hloupým závěrem. 3* dávám jenom díky skvělému nápadu, místy dost strašidelné atmosféře a Michaelovi Keatonovi... ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Priemer, ktorý sa nesnaží hrať an niečo originálne, lebo tím jednoducho ani nie je. Na druhú stranu ale celkom zdatne využíva všetky osvedčné prvky hororu. Celý čas som čakal na nejaké záverečné rozvinutie príbehu ku ktorému ale film bohužial nedospieva a zostáva v polohe v akej bol celý film. Len by ma zaujímalo ako to mohol jeho syn vobec prežit ved sa mu vo filme venoval jeho tvmaniak ocko možno tak 2% času.) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

48 % - Z nápadu se nepodařilo vytěžit příliš, pár mrazivých chvilek obklopuje spíše dějová vata, zakončená béčkovým koncem. Scénář, prošpikovaný řadou tupých replik, prostě působí dojmem buď malého talentu jeho autora, nebo šití horkou jehlou. Michael Keaton v hlavní roli hraje svůj standard, do extraligy duchařských thrillerů ale Hlas smrti bohužel vytáhnout nedokázal. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Pro režiséra Geoffa Saxe byl snímek debutem na poli celovečerních filmů. Do té doby se věnoval jen televizi, pro kterou natočil například sci-fi Doctor Who (1996) či Othella (2001). (imro)
  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)

Reklama

Reklama