Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

obitus 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatnej film. Zakladni premisa o bubakovi ve skrini nebo pod posteli sice neni nijak objevna, ale dostatecne strasidelna, aby dokazala pobavit v nenarocnem horroru. Bohuzel v Boogeyman je vse hrano na efekt, kamera lita, toci se, ruzne obraci a podobne. To by zas az tak extremne nevadilo, ale to co dela kamera dela i pribeh a to uz dost hapruje. Sceny jsou nelogicke, vysvetleni nulova. Postavy se objevuji a mizi a do toho vseho se pripletl spise nahodou neuveritelne spatne pocitacem vytvoreny bubak, ktery dela vse mozne, jen nestrasi. Po podprumernem The Grudge uz druha spatna vec od Ghost House, ketri se tak s klidem radi po bok Dark Castle. Ruce pryc! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ehm, ako to len slušne povedať, že tento film je na nerozoznanie k desiatke ďalších, jemu podobných a že aj napriek krátkej stopáži máte pocit, že ste pri ňom strávili viac ako dve hodiny ošívania a nudy? Scenár je oťažkaný žánrovými klišé viac ako vianočný stromček sladkosťami, herci plochí ako vyčistené klzisko, pričom do jedného predstavujú iba šachové figúrky, ktoré sa v nelogickom, nezáživnom a vopred odhadnuteľnom príbehu pohybujú neisto a chaoticky. Režisér so svojím tímom sa to potom snaží zachrániť audiovizuálom v štýle "MTV videoklip" s kopou farebných filtrov, dynamickou kamerou (tá jej ulietanosť v priestoroch domu až príliš okato odkazuje k Raimimo divokým kamerovým hrátkam v Evil Dead - ostatne film vznikol pod hlavičkou spoločnosti Ghost House - ktorej zakladateľmi sú práve "Raimi brothers"), divokým strihom a hlasnou ruchovou stopou, čo sa mu zadarí iba na pár miestach. Zbytok je potom nudná vata, ktorú musíte doslova pretrpieť. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zatímco Session 9, Dead End, Haute Tension a The Others patří k absolutní kvalitativní špičce mezi horrory 21. století, Boogeyman představuje pravý opak. Do odpadu jsem tohohle bubáka nehodil jen proto, že je tu přece jen jeden moment, který má něco do sebe. Ovšem přetrpět tu bídu za to asi nestojí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Začátek je fantastický, scéna v pokoji nemá chybu a závěrečné zůčtování v domě je po dlouhé době hororové finále, jak má být. Příšera (bubák) je pro mě rozhodně strašidelný dost. Jo a režisér má v hororových scénách fajn kameru, která se mi kupodivu dost líbila (i když je to těžce digitální). Jenže celý prostředek filmu (zhruba hodina z hodiny dvacet) je katastrofa, nic se neděje, pokud se něco děje, nedává to moc smysl, hlavní hrdina je tragéd (postava i herec) a podařilo se mi u toho dvakrát usnout. Takže dávám dvě hvězdy a pokud se chcete bát, pusťte si prvních pět a závěrečných 10 minut filmu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byl ještě Tim malý, stala se u nich doma tragédie. Něco, čehož se obvykle malé děti bojí, a co žije pod postelí nebo ve skříni mu vzalo otce. I po patnácti letech se z toho Tim nedokáže vzpamatovat - ale po smrti své matky se rozhodne pro jednu věc - musí se svým démonům postavit, a strávit noc v domě, kde se tragédie stala. Tato noc se ale stane bojem o holý život, protože Boogeyman (ono monstrum) skutečně existuje a postupně zabíjí všechny Timovy blízké ... Začátek filmu mě docela hezky naladil, těšil jsem se na příjemný horůrek (i když mi hodně připomínal film Propad do Temnot). Celé se to hezky začalo rozjíždět, ale pak se to začínalo jaksi zamotávat, že jsem z toho byl voľaký zmätaný. Tak nějak jsem čekal, jak z toho hlavní hrdina vybruslí - a ten nezklamal. Podobně stupidní konec už jsem dlouho neviděl. No a nakonec ještě dostal film do ruky šílenej střihač, který nenechal ani jednu scénu delší jedné sekundy, takže rozhodně film nedoporučuji epileptikům . Vlastně ho nedoporučuji vůbec nikomu... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)

Reklama

Reklama