Inuyasha - Kagami no naka no mugenjō

InuYasha the Movie 2: The Castle Beyond the Looking Glass

Animovaný / Akční / Komedie / Romantický

Japonsko, 2002, 100 min

Kaoru Wada

Naraku je mŕtvy, nech žije Naraku ! V úvodnej sekvencii InuYasha and Co. zabijú hanyou Naraku, ich najväčšieho nepriateľa. Čoskoro na to sa však objaví Kaguya, youkai, ktorá túži zastaviť čas a vládnuť večnej noci.Pomáhajú jej Kanna a Kagura, svojím typicky rozhodujúcim good-evil spôsobom zamieša karty miko Kikyo a bitka o hrad za vodným zrkadlom môže začať. Rumiko Takahashi je nevyčerpateľnou fontánou nápadov. To čo som vyčítal prvému InuYashovmu celovečeráku je tu bezpredmetné. O postavách sa zase dozvieme čosi viac a .... nebojte sa On sa vráti. 9/10(10.5.2005)

Tak po prvním filmu tu mu máme signifikantní zlepšení...animace je opravdu na úrovni (řekl bych, že vyšší rozpočet je jasně znát), k tomu si připočtěte nářezovou akci (hned úvodní sekvence je opravdu parádní) a známé postavy ze seriálu (řeč je hlavně o záporácích) a máte tu v pořadí druhý film k seriálu Inuyasha. Děj se opět neodehrává po seriálu, ale někde v druhé polovině, takže se moc překvapení člověku nedostane, ale to všechno nahrazuje akční a komediální prvky, které k této sérii neodvratně patří.(27.6.2009)

Polibek! Polibek! Polibek! XoD Výborný to bylo! Některé scény mě bavily, některé zahrály na mou červenou strunu... :-) Prostě nemám co vytkout - leda: kde je drahý Lord Sesshoumaru? Ale mám takový pocit, že příště dostane víc prostoru, takže úsměv a jedeme dááál ;-)(21.12.2008)

Druhý film je o poznání lepší jak ten první. Nejen, že trochu nastíní osudy postav po smrti hlavního záporáka Naraka, ale celkově je protkaný naprosto libovými scénami včetně té nejlepší a to je Kagomenin první polibek s Inuyashou!!! Musím se přiznat, že jsem se opravdu královsky bavil, smál a žasnul nad tím, jak Naraku dokáže všem zamotat hlavu svým promyšleným plánem, který ho katapultoval na tu nejvyšší příčku mého listu záporných postav... 9/10(31.8.2007)

Neustálé kříšení hlavního záporáka mi už řádně leze krkem.(19.3.2011)