Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Má to dost dobrou atmosféru. Francouzský detektiv se snaží vyšetřit pokus o vraždu spisovatele v Londýně. Během svého vyšetřování se o tomto spisovateli začne dozvídat dost zvláštní věci. Tak nějak k sobě přitahuje katastrofy a možná je umí i vyvolávat. Tato teorie se zprvu zdá dost nepravděpodobnou, ale pak začne případ nabírat větší obrátky. Celé to dost posune spisovatelova terapeutka. Je to vůbec pravda a může člověk silou své mysli dělat takové věci? Film je skvělý hlavně ke konci. Dost na mě zapůsobila scéna s bortící se katedrálou. "Je tam bomba!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl na Nově. Pozoruhodný mysteriózní thriller v tradici Přichází Satan s průhlednou kriminální zápletkou, ale neúprosně gradující hrozivou atmosférou, zajímavým přesahem do katastrofického žánru, uhrančivým Richardem Burtonem ve výborně napsané a zahrané roli podivínského spisovatele a mrazivým závěrem. Poměrně věrně podle stejnojmenné novely Petera Van Greenawaye z roku 1973. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, tohle má úroveň. Richard Burton občas působí značně hrůzostrašně a Lino Ventura díky bohu není ve své roli francouzského vyšetřovatele vůbec vtipný. Technicky má DOTEK MEDÚZY jisté TV momenty. Dává to smysl, režisér Jack Gold pak už točil jen pro televizi. Méně strašidelná variace na THE OMEN. 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už jako malý kluk a musím se přiznat, že ve mně zanechal velmi citelný dojem. Na každého diváka z něj dýchne trocha nadpřirozena a taky lidské nenávisti. Richard Burton zde naprosto dokonale ztvárnil lidskou zrůdu, nad kterou nikdo neprojeví ani ždibec soucitu a ke konci filmu jsem ho nenáviděl jak jen to šlo. Tomuhle se říká dokonale zvládnutý žánr, protože i po letech je to pro mně jeden z nejskutečnějších thrillerů, které jsem kdy viděl. Myslím, že 90% vystihuje jeho kvalitu.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyrazili mu mozog z hlavy.“ – „Toto robíte spisovateľom v Anglicku?“ Mrazivý mysteriózny kriminálny triler s v titulných úlohách Linom Venturom ako inteligentným francúzskym detektívom, Cowleym ako doktorom a Richardom Burtonom ako britským spisovateľom, ktorého ničia desivé paranormálne schopnosti (čím sa DOTYK MEDÚZY radí po bok CARRIE, MŔTVEJ ZÓNY alebo SCANNERS). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Role inspektora Brunela připadala samotnému Linu Venturovi směšná a již nikdy více se nechtěl pustit do natáčení podobného mysteriózního příběhu, přestože byl s podobnými nabídkami později osloven. (LiVentura)
  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno