Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Je možný že takhle dobrý film vůbec existuje? Až na nehezkou a nesympatickou Juliette Lewis je film perfektní. Krásný příběh o lásce a zoufalství, s kterým se téměř každý ztotožní. Život je prostě krásný, ale bolí.

Slídil

Slídil (1972)

Brilantní! Čistě volné pole pro úžasného Laurence Oliviera a perfektního Michaela Caina. Tenhle film mi vyrazil dech. Byl to film při kterém jsem napínala oči jen aby mi neušel ani jeden jediný záběr, a pak jsem litovala že nemá nejméně o dvě hodiny více. Nádherný nápad, dech-beroucí zpracování, hudba, nápady, všechno! Všechno naprosto perfektní! Samozřejmě některé věci byli divákovi jasné, protože je to přeci jen napsané na divadelní prkna, ale i tak to byl naprosto skvělý zážitek. Nesmírně působivý a nezapomenutelný. Málokdy se mi stane, že se pro nějaký film vyloženě nadchnu, protože mi sám o sobě film moc nic neříká, ale tohle bylo tak dokonale divadelně zpracované. Má to vtipné a chytré dialogy, všechno je trochu zamotané a podivuhodné, ale ve skutečnosti tak jasné a přímé. A když do toho všeho ještě přišla píseň Anything Goes, bylo mi jasné, že tohle bude ten neideálnější film pro mou maličkost. Udělalo mi to ohromnou radost, a věnovalo nezapomenutelný zážitek. Obdiv a respekt.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Jeden z nejlepších filmů 21 století. Joaquin Phoenix je jako Johnny Cash perfektní. A Reese Witherspoon též svou roli perfektně zvládla, přes to, že je naprosto jiný typ než je June Carter. Velmi povedené.

Vzpomínky na hvězdný prach

Vzpomínky na hvězdný prach (1980)

Možná můj Woodyho nejoblíbenější film. Woody vždycky ví co kam dát, tenhle film jsem viděla snad milionkrát. Pokaždé se nad ním zasměju, i za pláču. Kombinovaný smích se zoufalstvím hrdiny tohoto filmu je pro mě nezapomenutelný, prostě film který si zaslouží víc než pět hvězdiček.

Addamsova rodina

Addamsova rodina (1991)

Geniální film! Není nic co by se mu dalo vytknout! Skvělá režie, perfektní obsazení, nepřekonatelné vtipy, a nesmrtelné hlášky. Nejlepší filmová rodina.

Hana a její sestry

Hana a její sestry (1986)

Tenhle film nemá obdoby. Takových umělců jako je Woody Allen je skutečně málo! Všechno na tomhle filmu je skvěle zvoleno: herci, herečky, hudba, doba, kostýmy, všechno to perfektně hraje dohromady. Allen má ve svých filmech vždy skvělé dialogy, ale tady skutečně stojí za to. Tenhle film zbožňuji, a obdivuji do každého detailu. To, že jsem ho viděla za svůj život už nejméně padesátkrát, mě stále jen utvrzuje v tom, že je to jeden z nejlepších filmů vůbec. V podstatě se mu nedá nic vytknout. Nádhera.

Vlasy

Vlasy (1979)

Miluju, miluju tenhle film. Každý detail, a už od dětství. Tohle zkrátka můžu vidět pořád dokola.

Kolja

Kolja (1996)

To se mi líbilo, a fakt dost. Není to nijak originální názor, a je mi to jedno. Prostě mě to bavilo, líbilo se mi jak je to natočené, o čem to je, kdo a jak v tom hraje, a co to chce říct. Ani moc k tomu nemám co říct, některé místa byli smutné, některé zase vyloženě vtipné. Ale prostě kombinace František a Kolja je neskutečná. Já tomu dávám pět hvězdiček, ne protože je to kultovní česká Oskarová klasika, ale protože se mi to prostě opravdu líbilo.

Dotek Medúzy

Dotek Medúzy (1978)

Nevím jak mohl mít někdo takhle originální nápad na film! Nejen že Richard Burton je skvělý herec a v roli je naprosto šarmantní, ale celý nápad příběhu a zápletky mě fascinují. Jeden jediný muž má sílu zničit celý svět a lidé mu v tom nemohou zabránit. Velmi dobře natočené a působivé.

Vajíčko

Vajíčko (1968)

Skutečně chutná podívaná. Musím říct že než jsem se šla koukat tak jsem hrozně brblala (Jak jinak, samozřejmě) že se mi do toho nechce, a tak. Ovšem snad už po druhé větě jsem se začala cítit neskutečně blaženě, protože tohle byli přesně ty filozofické teorie které tolik blaží mému slechu a duchu. Všechny ty řeči o systému, o lásce, o principech, o základech byli jako sladké potrava pro můj mozek. Nejen že to pan Voska hrál úplně perfektně, ale ještě ke všemu celý ten text, celý ten koncept, byl jako by zrovna vycházel z mojí hlavy. Úžasné, byla jsem tak fascinovaná příběhem, že jsem si ani nevšimla Květy Fialové v jedné krásné roli (I když říkala jsem si že ta herečka je nějaká nevšedně hezká a že ten hlas je mi povědomý) a máma si pak ze mě dělala legraci. Nicméně, opravdu mi to přišlo skvělé, málo kdy se pro něco nadchnu, ale tohle bylo vyloženě pro mě. Místa byli i vyloženě velmi vtipné, ale hlavně to bylo přesné, výstižné a musím říct že i všemi moc dobře zahrané. Jsem fakt ráda že mě máma donutila se na to podívat. Taky se totiž ráno nikdy nebudím svěží a čilá. Co vy?