Reklama

Reklama

Dokument o minulosti a současnosti dvou kaskadérek, jejich vzájemné konfrontaci. Jeannie Epperová již v sedmdesátých letech zaskakovala za Lindu Carterovou při natáčení Wonder Woman. Vypravuje své zážitky z této profese. I po roce 2000 stále točí, ač už není nejmladší. Má tu práci prostě ráda. Jeannie navíc pochází z kaskadérské rodiny, její otec byl rovněž vyhlášený kaskadér. Sama má na kontě spoustu rolí a kaskadérku dělá také její dcera.
Novozélanďanka Zoë Bellová zaskakovala za Lucy Lawlessovou v seriálu Xena. Byla to její první práce po škole. Dokonce ani neplánovala, že bude kaskadérkou. Má ráda fyzickou aktivitu a baví ji zkoušet nové věci. Xena však poslední řadě seriálu zemřela a Bellová zůstala bez práce. Část věnovaná Zoë Bellové dává nahlédnout do zákulisí natáčení Xeny. Po jeho skončení jede Bellová do Ameriky na setkání fanoušků seriálu a posléze i na předávání kaskadérských cen. Obě ženy – Bellová i Epperová – se při té příležitosti setkají a vymění si zkušenosti. O rok později se Zoë do Ameriky zase vrátí a účastní se konkurzu na film Kill Bill, který nakonec vyhraje a stane se dublérkou Umy Thurmanové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Sakra, mám na čele beďara a právě jsem dostala menstruaci." Tak tohle je Zoe Bell. Neposedná, trošku potrhlá "velká malá" holka, co sebou desetkrát flákne o zem, skočí po hlavě z jedenácti metrů a možná by se i nechala vystřelit z děla. Dvojí výzva je celkem zajímavý dokument o krutý branži hollywoodskejch kaskadérů, čekání na práci a předvádění kousků, který bezmezně obdivuju, protože neudělám rovně ani kotrmelec. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě nezajímají herecké sereblity a nijak zvlášť ani ti sebevrazi, co za ně v nebezpečných scénách nasazují zdraví i životy. Přinejmenším jejich soukromí je mi vážně u mrdele, naproti tomu práce kaskadérů vypadá dost zajímavě. A to je celý můj problém s tímhle dokumentem: moc šmírování, moc objímání, moc líbání, moc ukazování jazyků, moc infantilního trdlování, moc bádání nad vráskami, špeky a křivdami... a málo práce. Já chtěla vidět akrobatické kousky a nahlédnout, jak se dělají různé triky a prostocviky, ne koukat na brečící děvčátko, co je na dně z toho, že nebude zaskakovat za třetiřadou seriálovou "hvězdu", se kterou na večírku málem uzavřely registrované partnerství. Ani ta obroušená rašple, co se cítí nedoceněná, diskriminovaná a tlustá jaksi nestrhla moji pozornost. Přiznávám, druhou půlku dokumentu jsem neviděla, tak nebudu hodnotit. Třeba došlo i na podrobnější ukázky z práce kaskadérů. Za první polovinu bych dala 45%. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Tak předně tento filmek není o kaskadérech a jejich drsné práci. Není ani o nacvičování náročných scén, či hodinách tréninku v posilovně. Je to "jenom" o Jeannie Epper a Zoë Bell a jejich soukromém životě. Není to ale vůbec špatné a to hlavně díky Zoë, kterou si snad nejde nezamilovat. Právě díky ní přidávám jednu hvězdičku k dobru. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc vysoká očekávání. Na tento dokument jsem se těšil, ale zklamalo mě jak nezáživně a nezajímavě je natočený. Víc než na kaskadérské kousky, fyzickou námahu, zákulisí filmu apod. se zaměřuje na soukromý život dvou hlavních představitelek. Co se Zoe týká, to by se ještě dalo. Ale rozhodně jsem si Dvojí výzvu nepustil, abyl viděl postarší ženu co si nechá odsávat tuk zatímco její dcera si léčí zranění co si přivodila před čtyřmi lety. 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument o sympatických lidech (tedy spíše ženách), o kterých moc neslyšíme, ale přitom odvádějí všechnu těžkou práci. A Double Dare je právě o tom, aby si i běžný divák uvědomil, kdo za jejich oblíbence dělá všechny kopy, salta, zkrátka nebezpečnou práci. A myslím, že se tento dokument povedl. Kdyby měl o něco delší stopáž, která by se věnovala přípravě na nějakou filmovou roli a tomu, co je pro tuto roli (práci) nutno obětovat, dal bych i plný počet. 80 %. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama