Reklama

Reklama

Dokument o minulosti a současnosti dvou kaskadérek, jejich vzájemné konfrontaci. Jeannie Epperová již v sedmdesátých letech zaskakovala za Lindu Carterovou při natáčení Wonder Woman. Vypravuje své zážitky z této profese. I po roce 2000 stále točí, ač už není nejmladší. Má tu práci prostě ráda. Jeannie navíc pochází z kaskadérské rodiny, její otec byl rovněž vyhlášený kaskadér. Sama má na kontě spoustu rolí a kaskadérku dělá také její dcera.
Novozélanďanka Zoë Bellová zaskakovala za Lucy Lawlessovou v seriálu Xena. Byla to její první práce po škole. Dokonce ani neplánovala, že bude kaskadérkou. Má ráda fyzickou aktivitu a baví ji zkoušet nové věci. Xena však poslední řadě seriálu zemřela a Bellová zůstala bez práce. Část věnovaná Zoë Bellové dává nahlédnout do zákulisí natáčení Xeny. Po jeho skončení jede Bellová do Ameriky na setkání fanoušků seriálu a posléze i na předávání kaskadérských cen. Obě ženy – Bellová i Epperová – se při té příležitosti setkají a vymění si zkušenosti. O rok později se Zoë do Ameriky zase vrátí a účastní se konkurzu na film Kill Bill, který nakonec vyhraje a stane se dublérkou Umy Thurmanové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Tak předně tento filmek není o kaskadérech a jejich drsné práci. Není ani o nacvičování náročných scén, či hodinách tréninku v posilovně. Je to "jenom" o Jeannie Epper a Zoë Bell a jejich soukromém životě. Není to ale vůbec špatné a to hlavně díky Zoë, kterou si snad nejde nezamilovat. Právě díky ní přidávám jednu hvězdičku k dobru. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Sakra, mám na čele beďara a právě jsem dostala menstruaci." Tak tohle je Zoe Bell. Neposedná, trošku potrhlá "velká malá" holka, co sebou desetkrát flákne o zem, skočí po hlavě z jedenácti metrů a možná by se i nechala vystřelit z děla. Dvojí výzva je celkem zajímavý dokument o krutý branži hollywoodskejch kaskadérů, čekání na práci a předvádění kousků, který bezmezně obdivuju, protože neudělám rovně ani kotrmelec. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Generační pohled na nepostradatelnou filmovou profesi - kaskadéry, v tomto případě zaostřenou na dvě příslušnice něžného pohlaví. A pohled to není nezajímavý. Zatím co Epperová bodovala už v sedmdesátých letech co by dubl seriálové WONDER WOMAN, Bellová získala velkou zkušenost hned jednou ze svých prvních prací, krytím zad Lucy Lawlessové v seriálu XENA. Dokument tak Bellovou zastihuje ve chvíli, kdy seriál končí a ona řeší, co dál, ale také v momentu, kdy se snaží získat práci na Tarantinově dvoudílném kung-fu eposu KILL BILL. Jak jistě všichni víme, spolupráce vyšla na jedničku a Tarantino si Bellovou oblíbil natolik, že ji dokonce svěřil hraný part ve svém dalším samostatném režijním kusu, GRINDHOUSE: AUTO ZABIJÁK. Až k tomuto bodu sice dokument nesahá, svou interesantnost tím ale ani v nejmenším neoslabuje. II Hudba: Marco D'Ambrosio. 85% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak pestrý, ale nejistý je život kaskadérek Wonder Woman Jeannie Epper a Xeny Zoë Bell. Skvělá byla návštěva u legendární Vicky Pratt, která zvládá obojí, fyzičku i herectví. Claire Stansfield nicméně zanechala po sobě stopu jen ve vystřižené scéně z Xena Conu 2001. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument o sympatických lidech (tedy spíše ženách), o kterých moc neslyšíme, ale přitom odvádějí všechnu těžkou práci. A Double Dare je právě o tom, aby si i běžný divák uvědomil, kdo za jejich oblíbence dělá všechny kopy, salta, zkrátka nebezpečnou práci. A myslím, že se tento dokument povedl. Kdyby měl o něco delší stopáž, která by se věnovala přípravě na nějakou filmovou roli a tomu, co je pro tuto roli (práci) nutno obětovat, dal bych i plný počet. 80 %. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama