Reklama

Reklama

Vincent musí zemřít

  • Francie Vincent doit mourir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je obyčejný den a Vincent se v kanceláři věnuje své práci. Zničehonic se jeden stážista naprosto zblázní a bez jakéhokoliv důvodu Vincenta napadne. Když se to stane už po několikáté, je Vincent nucen dát se na útěk. Vydává se na venkov a snaží se přijít na to, co se děje a jak může přežít ve světě, kde nejen že jsou všichni proti němu, ale dokonce se ho snaží zabít. V této živoucí noční můře se Vincent setkává s Margaux, servírkou z bistra, která je milá, okouzlující, ale potenciálně nebezpečná. Tento film je plný násilí – nešetří se tu krví, slinami ani exkrementy, které symbolizují temnou stránku společnosti. Jsme čím dál víc sobečtí a podráždění a tento snímek to všechno satiricky umocňuje. Titul čerpá inspiraci z filmů jako Invaze zlodějů těl nebo Neutečeš a je okořeněný silnou dávkou černého humoru. Jde o jedinečnou variaci na zombie žánr, kde se promyšleně mísí prvky hororu, apokalypsy, komedie a romantiky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

POMO 

všechny recenze uživatele

Až bláznivě jednoduchý nápad, ze kterého tvůrci vydolovali neuvěřitelné - psychologickou studii člověka v absurdní situaci, rozehranou do společenské satiry post-apokalyptických rozměrů. Bez fantasy prvků a velkých scén, přestože se film odehrává převážně v exteriérech. Na Vincenta prostě jenom bezdůvodně útočí někteří lidé. A velmi agresivně. Gradující nebezpečí nepochopitelného původu a důvodu, stoupající paranoja, nevyhnutelná izolace. Hodně filmu za babku. [Sitges FF] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…POTKÁŠ NĚKOHO, ZÍRÁ NA TEBE A PAK SE NA TEBE VRHNE…“ Přesto, že jde (neustále) o život, je to taková voddechovka. Bohužel je furt to samý a tak se to brzo vokouká. Ale jo, ten námět je zajímavej…    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci chtěli natočit satiritickej thriller řízlej černým humorem. 2.) Thx za titule „sheffield358“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá metafora na násilí ve společnosti a na absurditu konfliktů, která má sice ze začátku nakročeno k pořádné adrenalinové jízdě s prvky černého humoru, ale ve výsledku jede vždy jen na půl plynu a upřednostňuje spíše pomalejší tempo vyprávění. Řada scén zejména v první polovině pobaví, pak ale film začne zabředat do vlastní nekonzistence a vyvstane v něm spousta otázek, na které neumí odpovědět. Postupem času se navíc od zápletky o nutnosti přizpůsobit se nově nastaveným pravidlům nutným pro přežití ve světě, v němž se násilí šíří jako morová epidemie, přesune k bizarní romantické linii, což je de facto nepříliš vítaný úkrok stranou od toho nejzajímavějšího. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vincent Must Die je příběhem zakřiknutého muže ve středním věku, jenž se zničehonic začíná stávat obětí náhodných brutálních útoků svých známých nebo kolemjdoucích. A to, co začíná jako poměrně komická premisa, postupně graduje do nových a nových úrovní. Prozrazovat víc by bylo medvědí službou tomuto příběhu, protože je velmi zábavné sledovat, jak s ubíhajícími minutami snímek nabírá nové směry, kudy se bude dál ubírat. [Sitges 2023] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne originálna vecička z krajiny "Galského kohúta", ktorú by som veľmi do horor žánru neradil, keďže hororová je tu akurát tak myšlienka (+ pár ojedinelých scén bez priameho pohľadu na násilie), no v rámci nejakého námetu, ktorý by mal vzbudiť zvedavosť so základnou otázkou v hypotetickej rovine (akože prečo?), musím skutočne skonštatovať, že toto tu ešte nebolo. Na záver treba dodať, že bežný konzument hororových počinov toto proste nedocení. No a nedocení to ani "znalec", ktorý bude očakávať niečo, čo skrátka tento snímok ponúknuť nedokáže. Ja osobne som tak nejak na rázcestí, lebo kým bola prvá polovica pútavá najmä z dôvodov, že divák tak nejak nevedel čo očakávať, v tej druhej, v ktorej boli karty už viac menej rozdané, cítiť jasný dejový úpadok bez mimoriadneho prekvapenia. Za mňa napriek prvotnému nadšeniu (a slušnému záveru) za (silné) tri. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Stéphan Castang uviedol, že tento film prijala mladá generácia celkom dobre, no stretáva sa s kritikou od generácie medzi 60-70 rokov, ktorí mu vyčítajú, že film ukazuje "bezdôvodné násilie, ktoré má byť prejavom zhýralosti". Táto definícia ho pobavila. (Arsenal83)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama