Reklama

Reklama

VOD (1)

Čtyři chlápci z LA a jejich monstrózní úspěchy a ďábelské propady na poli hudební superslávy v otevřeném životopisném filmu podle bestselleru skupiny Mötley Crüe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Neskutečná rocková jízda! Nevím, jestli je to tím, že narozdíl od většiny životopisných filmů o slavných kapelách z poslední doby, má The Dirt rozhodně nejmenší zábrany, nebo prostě tím, že se jedná o životopis zrovna Motley Crue. V každém případě se tady tvůrci podle mě zachovali k takovému materiálu skutečně s úctou, vyloženě mě třeba potěšilo, že někdy, když se film začne odchylovat od historie, dá vám to hned dost jasně najevo. Musím taky říct, že na mě taky působil mnohem realističtěji, než například Bohemian Rhapsody. A pozor, zatímco Rhapsody se snažila vyhnout skandálům, tahle frajeřina se spíš snaží o pravý opak a je to tu sakra znát, před scénou s Ozzym varuju předem. Samozřejmě tu jsou ale i vážné dramatické scény a... Ty jsou ve výsledky celkem drsné taky. Upřímně jsem nečekal, že se mi The Dirt až tak zalíbí. Musel jsem si to pustit dvakrát ve dvou dnech a i napodruhé mi to nepřišlo vůbec o nic horší. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je filmařská a rocková špička. Je jasný, že Bohemian Rhapsody rozpoutal boom s filmy o výstředních kapelách a umělcích, na čem není nic špatnýo. Tenhle kousek si s ničím (narozdíl od Queen) nebera servítky. Tady je jasně a neskrývaně ukázanný, jak tihle mladý a totálně zbohatlí rockeři uměli rozjet párty! Líbil se mi střih, kdy někdo mluví a najednou se to přehupsne do retrospektívy... To se fakt rejžou moc povedlo. Já tuhle kapelu až zas tak neznám, pár hitů z rádia, ale asi tomu dám poslechovou šanci. Hodně funny bylo setkání u bazénu s Ozzy :o), esi to je fakt real, tak ozzy slízával vlastní chcanky ze země :o). Takže v porovnáním s tímhle je nějaká hlava netopýra dětská rýmy. Tohle řadím mezi ty nej filmy o kapelách. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je založen na autobiografickém bestseleru od špatných chlapců Mötley Crüe. Příběh o pohádkovém úspěchu kapely z ulice na mezinárodní slávu. Myslím že film má nulovou atmosféru , film je odbytý a uspěchaný a skupině vznáší oslavný hod. Když ale Mötley Crüe začnou hrát, což není moc časté, je to jiná káva. Fanoušci skupiny si klidně dvě hvězdy přidají. Já byl jednou myslím na koncertu v Praze. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hudbu Mötley Crüe neposlouchám, ani vlastně není ničím zvláštní, stejně tak glam rock/metal šel mimo mě. Nicméně jestli se něčemu říká "sex, drogy a rock'n'roll (a Jack)", pak je to právě tenhle film a vůbec kariéra těchto šílenců. Jak bylo řečeno na začátku filmu: "My nebudeme jen hrát jako ostatní kapely, my lidem dáme pořádnou show!" A to se taky stalo. Nebýt toho, troufám si říct, že by byli jen další kapela v řadě. Pravdou je, že film má největší grády hlavně ve své první půlce a vyvrcholí POV ukázkou, jak vypadal běžnej den na turné takové rockové hvězdy! :D Pak to trochu upadá, celkem se to uklidní, ale vlastně to má asi logiku, oni se kluci s věkem taky už umírnili. Já jsem se bavil, bylo to trhlý, šílený, vtipný a občas i dramatický, kapela umí sama sebe brát s nadhledem, což je důležitý. P.S.: Krátká vsuvka, jak se M.C. potkali s Ozzym, je druhým vrcholem filmu! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock'n'roll ve své nejryzejší podobě. Příběh Mötley Crüe se vlastně nijak neliší od příběhů jiných hard rockových kapel a film se ani nesnaží ho nějak odlišit. Zformování, první koncerty, prča plná sexu, chlastu a různých svinstev, deprese, očista. Přesně podle šablony, ale když to tak vezmu kolem a kolem, tak si nepamatuju, že by to někdy někdo sestavil do takhle zábavné jízdy. Vedle parádní muziky baví i sled hovadin, které kluci vyváděli, dařily se přechody do vážnějších sekvencí, přičemž ta Vincova dokáže vzít za srdce a v neposlední řadě patří díky hercům, kteří to zvládli dokonale, což platí především pro představitele samotných MC. Jako mínus vidím vynechání konfliktu s GNR a trochu mi vadilo laciné bráchovství, které tu byl zdůrazňováno až příliš často. Ale jinak paráda. 85% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v USA ve městech New Orleans a Los Angeles. (BMW12)
  • Na začátku filmu, kdy se píše rok 1973, má mladý Nikki Sixx (Douglas Booth) na židli první vydané album od skupiny KISS, které vyšlo v roce 1974. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama