Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

ER 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Tentokrát nejde o epický příběh, ale spíše naopak. Staví na povaze jednotlivců a jednoho nudícího se "dítěte". Upozorňuje na nešvary naší společnosti jako jinakost, dezinformace aj. Zároveň vyzdvihuje důležitost přátelství, čemuž velmi dobře porozumí i dětský divák. Děj je dostatečně dynamický, humorný a animace tak akorát. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Hezké čtyřhvězdí až do brutálně doslovného finále na úkor integrity postav a dobře odvyprávěného příběhu. Obecenstvo asi podle tvůrců nepochopí, že xenofobie je špatná, pokud ze záporačky nebude vraždící fanatik a na konci příběhu Nimonu nebude celé království nelogicky adorovat. Když mi městem řádí Godzilla, určitě si totiž řeknu, že je to vlastně milé stvoření, a začnu jí kreslit fanarty, protože ji obejme vyhnanec z plakátů, který mi prý zabil královnu. Taky by se to nádherně obešlo bez zbytečného rozporu dvou hlavních postav ke konci filmu. ()

Reklama

Illy 

všechny recenze uživatele

Jako animák super. A když se na to koukám s dcerama a vůbec se v jejich pubertálním věku nepozastavujeme nad tím že i dva kluci nebo dvě holky se můžou mít rádi, chodit spolu a bejt spokojený, že nám to přijde úplně v pořádku a normální a nemáme potřebu to jakkoliv komentovat...Sorry woe, ale v tomhle jsem na sebe jako na fotra hrdej. Protože kdyby tady místní chytroprdové a kritici filmů a a hlavně ostatních přestali neustále řešit duhovost a vpustili si do těch svejch minimozků to že každej z nás je svobodnej jedinec, že je jedno jestli máš mezi nohama kasičku nebo volně zavěšenej motiv, protože jsme si rovni a přestali si zasírat myšlenky pokroucenejma názorama ... možná by zjistili že jako animák je ten film opravdu super. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Pineapple on pizza?" ___________ Velká škoda že Netflix netvoří víc takových peckovních animáků, protože jde o skvělou anti-pohádku o anti-hrdinství a strachu z jinakosti [podobnost se Shrekem je zcela na místě], která svou koncepcí fikčního světa [využívající fantasy a sci-fi s modernistickými prvky], animací [kombinující 3D s klasickým 2D] a chytlavým tempem [tandem Riz Ahmed/Chloë Grace Moretz funguje na výbornou] snadno strčí do kapsy kdejakou disneyovku.... Parádní jednohubka, která svými příběhovými motivy [queer prvky či vztahy mezi postavami] sice klouže po povrchu, což je škoda, ale i tak baví na jedničku. ()

Ibis 

všechny recenze uživatele

Tematicky ambiciózní podobenství o ostrakizaci jinakosti, které se ovšem rozpadá pod vahou množství naťuknutých témat, a tak je neúmyslně zplošťuje ukotvením v řadě konvenčních žánrových schémat. Více zde. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama