Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Standardní teenagerská skupinka, která zcela nepředloženě blbne s tarotovými kartami, což je pochopitelně chyba, anžto čertovy obrázky jsou prokleté až na půdu. Pokud jde o samotné mordy respektive o to, co po jednotlivých členech party jde, tak bych asi neměl zase takový problém, ačkoliv vraždy mohly být výživnější. Potíž je ale prakticky ve všem ostatním, protože když zrovna někdo někoho nekrosí, je to nebetyčná a navíc hloupá nuda. A moc tomu nepomáhá ani grupa nesympatických výostků a výrostkyň, přičemž osoba v kulichu je na bombu hned od začátku. Moc se nepovedlo ani finále, takže to házím do zapomění s 30%. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Toto bylo takové miloučké a hloupoučké, jak kdyby to natočili před deseti lety, kdy nebylo ani žbla nic dobrého. Bavilo mě to tak, že jsem se napůl díval na jinej film na druhé platformě. Jen řadový hloupý horor, nalinkované vraždění, neoriginální námět (od začátku víme kdo jak umře) a celkově není moc o co stát. Lekačky a pičoviny, pro plebs ideální. 2* a.k.a 30% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ach ach. Tohle zase byla prvoplánová ptákovina. Parta přátel začne umírat po čtení tarotu, zemře jeden, zemře druhý, samozřejmě si hned řeknou, že za to může tarot a čirou náhodou najdou hodinku od nich online jednu potřeštěnou ženskou, která toho náhodou o smrtícím tarotu dost ví a příhodně jim o půlnoci otevřela dveře, aby si s nima nad čajem popovídala... A v tomhle momentě mě film přestal zajímat. Tohle je prostě jen další z těch otřesných teenager hororů, které vznikají, jen aby no-name režisér měl na co wastnout peníze. Tvůrčí prvotina, herecky povětšinou taktéž, a tak to taky vypadalo - bez emocí, příšerné dialogy, ještě horší chemie mezi postavami či jakékoli prožívání své vlastní smrti (tohle bylo fakt peklo překousnout) a dějově klasická šablona bez invencí. Jediné, co stojí za zmínku, je poměrně originální tarot nápad, který jsme v hororu už dlouho neviděli (ba jestli vůbec někdy...), plus kvalitní vizuál všech těch bubáků, ale co z toho, když jsou na scéně tak 5 minut v celém filmu. Tragické. A bohužel ani spidermanův parťák Jacob Batalon nejen že zde neměl co hrát, ale dokonce mi přišel stejně špatný jako ostatní. Chopit se toho někdo zručnější, mohl to být horor roku, jelikož s tímhle motivem a tarotovými monstry se dá fantazijně vyhrát naprosto bez hranic, ale tohle byla bída a sedět na tom v kině, v půlce bych odešel. I sobotní žolíky s mojí babičkou mají větší grády. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No po filmu si určitě tarotové karty vykládat nenechám. Jinak tam máme mladý lidi, někdo nevěří dění, jiný naopak atd. známe, ale také je třeba říci, že smrt některých byla krutá, o lekačky se někdy film snažil až příliš často. Celkově fakt umí dát v rámci žánru nějaké to leknutí a strašidelnou atmošku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zoufale podprůměrný rádoby hororový počin, v němž se vše stane podle již mnohokrát viděné a tím pádem i značně ošoupané šablony. Ve finále zde tedy zaujme jen jedna bravurně vystavěná atmosférická scéna s Kouzelníkem a jeho truhlou. Avšak zbytek užitých ingrediencí je jen a pouze nudný a šedivý balast, na nějž se za pár měsíců zcela zapomene. Škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)

Reklama

Reklama