Reklama

Reklama

Dcera divočiny

  • USA The Marsh King's Daughter (více)
Trailer 1

Helena vyrůstala se svou matkou a otcem hluboko uprostřed bažin a lesů, daleko od jakékoliv civilizace. Vše, co poznala, byla jen jejich chata, lesy a bažiny. Od útlého věku ji otec učil, jak přežít v drsné divočině, jak vystopovat zvěř a lovit ji. Zároveň si s ní vytvořil až děsivě úzké pouto. Helena jako malá ale netušila, co se za jejich životem v lesích skrývá. Otec ji i její matku totiž držel mimo vnější svět násilím. Poté, co se jim podařilo z jeho zajetí uprchnout, byl dopaden a uvězněn. Lidé mu začali přezdívat Král bažin. O dvacet let později už Helena žije se svým manželem a dcerou běžným, téměř idylickým životem. Změnila si jméno a vzpomínkou na drsné dětství a své věznění v lesích jsou pouze její tetování „darovaná“ otcem. Iluze normálního života se jí se rozplyne ve chvíli, kdy se v médiích objeví zpráva, že Král bažin uprchl z vězení. Helenino těžce střežené tajemství o její minulosti je prozrazeno. To by ale nebylo to nejhorší. Helena až příliš zná svého otce. Ví, že si pro ni přijde a nikdo a nic ho nezastaví. Na to jsou jeho schopnosti přežití příliš velké. Helena se své minulosti musí postavit a otce najít dřív, než najde on ji. Anebo hůř – než najde jejího manžela a dceru. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takový krásný dětství měla ta malá fuchtle a takhle nepěkně se starýmu dédymu odvděčila. Ani do lapáku se za ním nepřišla podívat! To proto, že jí naočkovala její matka! To známe, furt stejnej model... Táta se stará jak může, srub postaví, zvěř loví, pasti líčí, děcko hezky po zálesácku vychovává, lesní moudrosti ho učí, ale ženušce je to furt málo, holt srub a čistej vzduch jí nestačí, chtěla by určitě barák s bazénem a auťák a jezdit nakupovat do Walmartu a na dovču lítat na Bahamy. No tak si vymyslí, že jí chlápek do divočiny unesl a je to. A přitom šla určitě dobrovolně! Prostě nevěděla co chce, husa. No a poliši jí to samozřejmě sežerou a zašijou neprávem nevinnýho. Tak takhle to doopravdy bylo a co uvidíte ve filmu, je feministickej výmysl! Druhá za úvod z minulosti, škoda že se nejelo celou dobu ve stejným stylu, malá Helena byla super! Zato ta dospělá byla už nesympatická zapšklá pizda. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pff. Není to vyloženě žádná odpadová tragédie, ale rozhodně jde o velmi nepovedený kousek, u něhož ani tvůrci neměli pravděpodobně vizi, jak by měl vypadat. Nápad samotný zní slibně, jeho provedení už ale tak příjemné není. Celou dobu se tady totiž jen mluví a mluví, až se dostaneme do poslední dvacetiminutovky, kde se to už marně snaží zachránit jakousi pseudo-akcí, ale ani ta nezabírá. Úplně chybí jakákoli motivace hlavního "padoucha", náhled do jeho myšlení i vysvětlení jeho akce v závěru, chybí tomu šťáva, background okolo a dokonce i motiv "dcery divočiny" je tady totálně zazděný. Film nemá vlastně byť jediný prvek, kvůli kterému bych jej mohl doporučit nebo chtěl vidět znovu a celé je to neskutečně sterilní béčko, jehož jedinou spásou je leak na torrentu ještě před kino premiérou, protože jít na něj do kina, to už by člověk hodnotil daleko hůř. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Všechno se tady tváří, jakoby šlo o něco většího než klasické klišé o silné ženě, která musí přetrhat vazby na toxické vztahy v minulosti, aby se pak mohla stát příkladnou matkou a manželkou. Je to strašně nudně napsané, protagonistka má vlastně jenom texturu a žádný obsah, protože jedná podle tisíckrát viděných kódů a hraje jí Daisy Ridley, která se naučila dělat emancipovanou hrdinku u Hvězdných válek, takže to odehrává celé s jedním nevěrohodně zarputilým výrazem. Průměr tomu dávám kvůli tomu, že občas prosvitne, jak je Burger nápaditý a důkladný režisér, který má v sobě všechno potřebné na to, aby natočil skvělou devadesátiminutou žánrovku. No a pak taky za to, že v amerických bažinách se mohou odehrávat i daleko příšernější příběhy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Helena vyrůstala jako malá v lese, kam její otec unesl její matku. Teď jí je třicet, dala se dohromady, ale když zjistí, že táta utekl z vězení, ví, že se bude muset vlastní minulosti postavit. I kdyby to mělo být se zbraní v ruce. Potenciálně zajímavé psychologické drama nebo survival thriller se díky nešťastnému způsobu vyprávění a celkové prázdnotě proměnilo v utahanou nudu se snaživými herci, která se ale nikdy pořádně nerozjede a výraznější dojem nezanechá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survival thriller, kterému hapruje tempo i pocit naléhavosti, tvůrci se zřejmě tak báli, že diváky zneklidní, že se jejich vyprávění vyhýbá dramatizaci čehokoli, co nedokáží vyřešit do 15 sekund. Film mohl být smysluplnou studií traumatu, místo toho se divákovi předkládá náčrt mechanismu pronásledování kočky a myši. V podstatě jde jen o sérii hloupých akčních scén, které ani nevypadají věrohodně. Dcera divočiny je jen obyčejné tuctové béčko...a to je od Neila Burgera opravdu velké zklamání! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Do hlavnej úlohy bola pôvodne obsadená Alicia Vikander, ktorá mala tiež slúžiť ako výkonná producentka. Po rokoch stagnácie projektu nakoniec odstúpila a nahradila ju Daisy Ridley. (Arsenal83)
  • Projekt bol ohlásený už v roku 2018, natáčanie sa malo začať koncom v lete 2019, lenže projekt zamrzol a po personálnych zmenách sa znova naštartoval až v júni 2021. Natáčalo sa potom až do augusta 2021. Film sa natáčal v New Tecumseth a Lindsay v kanadskom Ontariu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama