Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*BOYZ II MEN* Príjemné pocity sa 96 percentnému divákovi budú pri pozeraní tohto filmu vyhýbať veľkým oblúkom a ten 4 percentný nebude na tom o nič lepšie. Gordon-Levitt si to za peniaze rozdáva s hocikým - užíva si feláciu od milého starčeka, i od plešatého fanúšika amerického futbalu, a taktiež aj análny sex s udržiavaným tridsiatnikom. A, verte-neverte, ako budúci džigolo už vo svojich ôsmich rokoch sprostredkováva rozkoš masturbácie svojmu zaostalému rovesníkovi. Film značne ruší svojou výrazne explicitnou formou zobrazenia homosexuality a rovnako pedofílie (nepamätám sa, že som niekedy videl malé dieťa v takých vierohodných pedo-scénkach - so strihom sa tu pracuje naozaj veľmi zručne). Záver filmu neprekvapuje, pretože všetci dobre vieme, k akému "vyvrcholeniu" sa postupne dopracujeme; vieme, že tentokrát tí ufóni pristáli v inej krajine. Verdikt v 1 vete: Film o sexuálnych deviáciách i sexuálnych orientáciách. 28.03.11 ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"Přál jsem si aby byl nějaký způsob,jak se vrátit zpět a změnit minulost. Ale žádný nebyl. Nemohli jsme udělat vůbec nic. Tak jsem zůstal zticha a snažil se telepaticky říct...jak mi je líto všeho co se stalo. Myslel jsem na všechen žal a smutek...a všechno marné utrpení na světě až se mi zachtělo utéct.Z celého srdce jsem si přál,abychom mohli opustit tento svět. Vznést se jako dva andělé za soumraku a jako kouzlem...zmizet."---- Silný zajímavý snímek zabývající se něčím co není zrovna filmovým oblíbeným tématem- zajímavá je tam i ta část s UFO i když mi to tam trochu nesedlo. Tenhle film patří k těm u kterých se nemůžu rozhodnout v hodnocení (mezi 3 a 4 hvězdičkami). Do těch čtyř mi tam prostě něco chybí- i když na druhou stranu J.G. Levitt je skvělý jako vždy a líbí se mi i zajímavé syrové pojetí kamery a hudba. Takže nakonec dám slabé 4 hvězdičky. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou osmiletých kluků, které sexuálně zneužil jejich trenér. Každé z dětí se vyrovnává se svojí „zkušeností“ po svém. Jeden z nich vzpomínku zasunul a později nahradil neodbytnou myšlenkou, že byl unesen UFO. Jeho prožité trauma mělo podobu nočních můr, pomočování, krvácení z nosu, ztrát vědomí a navíc se stával i obětí různých šikan a to nejenom ze strany otce, který ho trestal za každé mokré prostěradlo, ale stejně staré dítě mu dokázalo na Halloween nacpat do pusy rachejtle a odpálit je!!! Ten druhý, se vzpomínkou „Nikdo nikdy ve mne neprobudil takový cit, předtím ani potom..Opravdu mne miloval. Chci říct, občas měl i jiné kluky, ale já jsem byl jeho výhra. Jeho jediná opravdová láska.“, a proto ten „cit“ hledá ( od 15 let) jako prostitut. Jedna z mnoha, pro mě, nezapomenutelných situací je, když postarší klient sundá košili a jeho kůže je samá léze a touží po hlazení. Původně jsem nechtěla film ani hodnotit (jenom zahodit a zapomenout) občas bylo opravdu nutné to vypnout a jít se nalokat čerstvého vzduchu. Ale po několika dnech jsem se odvážila znovu si pustit závěr, a po dalších ..... i ohodnotit. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Z celeho srdca som si prial, aby sme mohli opustiti tento svet. Vzniest sa v ustrety noci ako dvaja anjeli a zazracne zmiznut. Neuveritelne silny pribeh, ktory vo vas zanecha az bolestne neprijemny pocit z toho, ze tento kurevsky svet ublizuje tym najzranitelnejsim a nikto s tym aj tak nic nenarobi, pretoze uchylni hajzli boli, su a aj budu. Ohromne ocenujem pracu s detskymi hercami, pretoze to, co pan reziser dokazal tu, dokazal snad uz iba jeden jediny reziser, a to vo filme Gardens of the Nights. Takisto chvalim vyborne spracovanie celej tejto problematiky zneuzivania deti, ale i velmi citlivo prepracovane vztahy medzi Neilom, Ericom a Wendy... Aj napriek tomu, ze sa vam bude tazko pozerat na caste sceny sexualnych pocinov ci uz maleho Neila alebo Neila starsieho, silnejsi a realnejsi film na tuto temu som snad este nevidela. Sceny, kedy "laskyplny" trener "bali" maleho Neila a samotny zaver filmu, kedy Neil rozprava zazitok z onoho osudneho vecera su naozaj pre silne zaludky a ja som mala v tych chvilach chut sa od cireho zufalstva rozkricat a rozplakat zaroven... Tragicka tematika, vynikajuci film. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gregg Araki | Hudba: Harold Budd, Robin Guthrie | Distribúcia: Tartan Films | Rozpočet: ? | Tržby: 1,524,966 $ || Nevďačné téma, ktoré sa spracováva len občas. Ťažký film s depresívnou atmosférou a skvelými hereckými výkonmy. U niektorých scén človek stráca dych, no v tom najťažšiom slova zmysle, a práve preto jedno zhliadnutie stačí na celý život. Gordon-Levitt len potvrdzuje, že sa stal hollywoodskou hviezdou oprávnene. Podobne, ako Mark Wahlberg, i on si najprv zahral nepríjemné postavy v nízkorozpočtových, divácky nevďačných projektoch. 76% | 1080p, THX, EN DTS | ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Gregg Araki snímek sestříhal na svém Macintoshi, užitím programu Final Cut Pro 4. (houseofwax)
  • Joseph Gordon-Levitt musel kvůli své roli nosit modré kontaktní čočky. (houseofwax)

Reklama

Reklama