foto

Emile Hirsch

  • nar. 13.3.1985 (33 let)
    Palms, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Vlastne nechcem robiť teenagerské komédie, viete? Myslím tým, že jednoducho nechcem hrať v zlých filmoch, to je všetko."

Tento jeho citát hovorí za všetko, keď si vo svojich 21 rokoch zahral prakticky len v jednej takejto komédii, ktorá je aj tak nadpriemerom v tomto žánri.

Emile Hirsch sa narodil 13. marca 1985 v Topanga Canyon, California, USA. Jeho otec je konzultant a matka autorka 3D kníh. Meria 174 cm a je znamením ryby v zverokruhu. Má zelené oči a prirodzená farba jeho vlasov je hnedá.

S hraním začal niekedy v 90-tych rokoch v televíznych seriáloch a filmoch. Na prvý pohľad nijako zvlášť na seba pútajúci pozornosť Hirsch sa vyšvihol snímkou "Škandál v katolické škole" v roku 2002, kde si zahral po boku Kierana Culkina. V roku 2003 sa objavil vo filme s názvom "Koniec detstva", kde hral chlapca vyrovnávajúceho sa so smrťou svojej matky. V roku 2004 si po boku Elishy Cuthbert zahral v "Sexbombe od vedľa", kde hral postavu chlapca s dobrými vyhliadkami do budúcnosti, ktorý však posledný ročník na strednej škole netrávi práve najdobrodružnejšie. Príbeh je veľmi vtipný a Hirschova "fádnosť" a Elishyn sexappel sa výborne dopĺňajú. V tom istom roku si zahral aj vo filme "Obyčajní hrdinovia".

V "Legendách z Dogtownu" si zahral mladíka, ktorý s partiou kamarátov miluje skateboarding a v 70. rokoch sa doslova cez noc stáva hviezdou tohoto športu. Hirsch tu prechádza zmenou a ako jeden z mála sa nakoniec i napriek talentu rozhodne nejazdiť pre peniaze. Najbližšie by sa mal objaviť v snímku "Alpha Dog", dráme o drogovom dílerovi. Mal by hrať aj vo filme "Into the wild", ktorý režíruje Sean Penn.

Jeho dobrým kamarátom je Andrew Keegan. Vo voľnom čase experimentuje s poéziou, či dokonca rapom. Tento mladý herec má svetu filmu určite čo ponúknuť, pretože sa vyvýja s každou svojou úlohou a v každej z nich sa nám ukazuje v inom svetle.

JankaPP

Herecká filmografie

Filmy

2019 Once Upon a Time in Hollywood
2018 An Evening with Beverly Luff Linn
Freaks
The Outsider
2017 All Nighter
Feng huo fang fei
2016 Tajemství smrti slečny Neznámé
Vincent-N-Roxxy
2015 Ten Jim
Ten Thousand Saints
2013 Na život a na smrt
Prince Avalanche
2012 Divoši
Motelové pokoje
Příběh mého syna
2011 Zabiják Joe
Černá hodina
2009 Zažít Woodstock
2008 Milk
Speed Racer
2007 To, co dýchám
Útěk do divočiny
2006 Alpha Dog
2005 Legendy z Dogtownu
2004 Obyčejní hrdinové
Sexbomba od vedle
2003 Konec dětství
2002 Klub vyvolených
Skandál v katolické škole
2001 Iris (TV film)
1998 Gargantua (TV film)
Mág Houdini (TV film)

TV seriály

2018 3Below: Tales of Arcadia (TV seriál)
Terra Incognita Part One (E01)
2016 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
2013 Bonnie and Clyde: Dead and Alive (TV seriál)
1999 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina the Matchmaker (S03E16)
Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Smutný případ (S06E07)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2017 Já, Heath Ledger
2014 Holbrook/Twain: An American Odyssey
2008 Speed Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family

TV pořady

2014 2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 JAY-Z - Legacy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace