Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, jak vypadá polibek draka, Jet Li mi to ovšem v závěru názorně předvedl.. Příběh pochopitelně prostý, nicméně mně to sedlo, ono se jaksi nedalo nefandit tomu roztomilému stydlínkovi a ve vteřině zabijáckému jehličkáři, když mu celý film jdou po krku zkorumpovaní frantíci.. Exkurze po zapadlých pařížských uličkách a stokách dle mého zdařilá, notně špinavá, drsně krvavá, akcí nadupaná.. Hodnotím v rámci žánru shovívavě, je-li hlavní postava o hlavu či dvě menší než protivníci, držím palce ostošest.. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Další ze scénaristických pokusů Luca Besona nepřináší nic nového. Stokrát ohrané téma alespoň nepostradá choreografické vychytávky a dobré obsazení. Jet Li dobře kope, Bridget Fonda má pěkné dlouhé nohy a Tchéky Karyo se pro roli záporáka snad narodil. Přesto to tomuhle filmu bude na zaprášené poličce ve videopůjčovně nebo v Tv víc než slušet. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co Čínská čtvrť? - Tam budeme nápadný. - Vem si paruku a kimono!" Hledání mrňavého asiata s rychlýma končetinama uprostřed nekonečného množství podobných týpků je úkolem hodným pařížské kriminálky. Jedině policie je totiž schopná dodat organizovanému zločinu tu správnou štábní kulturu, ale vyřešit tento malý žlutý problém bude patrně nad její síly. Přiznám se, že mám rád akční filmy, ve kterých "ten správný" vymetá podlahu s "těmi mocnými", ale tady nemohu jít s hodnocením výše, neboť akce byla rušena přehnaným množstvím zbytečně slzopudných okamžiků. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jet Li v nejlepší formě! Nesmrtelná scénka s kulečníkovou koulí! Ušpiněná Bridget Fonda, která si chtěla hrát s koulema všech! (Nedostalo se jí bohužel, ani maličkých žlutých kuliček hlavního hrdiny). Příjemných 98 minut filmu! Parádní scénář plný akce od Luca Bessona! A když k tomu připočtu ještě nádherně zlomeného Cyrila Raffaelliniho do tvaru písmena Z, tak zde máme kvalitní akční pecku, která stojí za nejedno zkouknutí! 75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pro zajímavost jsem si během filmu zapisoval přibližnou délku akčních (A) a konverzačních (K) sekvencí, které se střídaly v nepravidelných intervalech: 10K, 10A, 15K, 5A, 10K, 5A, 10K, 5A, 10K, 10A. Konverzace = 55min., Akce = 35min. 60% Zajímavé komentáře: Cival, Marius, JohnnyD , genetique ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)

Reklama

Reklama