Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi se odehrává v polovině 27. století, kdy Pozemská konfederace bujuje s impériem Kilrathi, jež obývá zlovolná rasa. Poté, co je zničena pozemská základna,se Kilrathi zmocní navigační jednotky, která umožnuje skoky červími děrami ve vesmíru za linie nepřátel. V cestě jim stojí jen speciálně vycvičenýoddíl, který vedou 3 mladí piloti. Film v režii Chrise Robertse byl natočen podle oblíbené stejnojmenné video hry a praklticky v ničem nevyniká. Vlastně vyniká....jsou zde špatní herci a je to špatný film.... ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Rasismus, sexismus, ověřování důvěry prstenem, vojáci neposlouchající rozkazy a uprostřed války si chlastají a perou se (skoro)... 600 let a vůbec nic se nezměnilo. Jen ty lodě se podařilo trochu vylepšit. Příběhově to není úplně špatné, ale chybí mi tu celkový obraz války. Neustále se plácáme na úrovni jednotlivců, řešíme emoce. Akce je zde dost. Bohužel s ní mám problém, že je jenom na efekt. Spousta věcí se zde odehraje jen proto, že si asi tvůrci mysleli, že to bude hustý. No není - je to naprosto na prd. Hlavně je divné, jak krátká doba uplyne mezi zjištěním "jsou tady" a prvním výbuchem - vždy jen pár sekund. Na to by nezareagoval ani sebelepší velitel. Celé velení je tak jen na okrasu. A představa, že emzácké palivové články budou kompatibilní s lidskými, je přinejmenším úsměvná. Kvůli emočnímu plácání a zbytečné akci je to jen na dvě hvězdy. Velmi snadno to mohly být tři. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

ako Michael Cimino ma svoju Heaven´s Gate, tak aj legendy svetovej kinematografie obcas natocili nejaku planobu /konkretne James Stewart ma dementny Firecreek, Brano ma slaboduche Zastaveni na Missouri, John Wayne ma vyslovene dementne Zelene barety/ no a rejza Chris Roberts ma tuto hlupost. Film v kinach doslova zhorel, nebolo ani na vyplaty hercov a stabu, o zisku mohli tvorcovia len snivat. pribeh je umelina, nedava zmysel, Saffron Burrows je sice krasna,l ale ani ona to nedokazala zachranit. Spatne : 5 % ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Ako si Chris Roberts chcel silou-mocou splniť sen o sfilmovaní jeho úspešnej hernej série, ale v dôsledku neskúsenosti, neustáleho prepisovania scenára (z Droneyho prvého scenára neostalo takmer nič), nedostatku dohľadu a neskúsenosti svojich producentov, pochybného obsadenia vydrankaného distribujúcimi štúdiami, nedotiahnutím Kilrathiov do poslednej chvíle, a nakrúcaním za pár šupov kdesi vo veľkosklade v Luxembursku, sa nakoniec dopracoval k tomuto... čudu. Nie som žiaden WC fanda, ale keď jednotlivé hry v sérii, vrátane ich videosekvencií, boli spracované presvedčivejšie a mali dokonca väčšie hviezdne obsadenie (je mi ľúto, ale taký Prinze Jr. charizmou na Marka Hamilla v roli Blaira nikdy mať nebude), viete, že tento film varí z vody, a ani to mu nejde. Je to čosi zúfalé. Spomedzi hereckého obsadenia tohto zaslúženého prepadáku s dôstojnosťou vychádzajú možno tak Burrowsová a niektorí starší hereckí veteráni (Warner, Suchet, povedzme aj Prochnow a Káryo). Inak je to taký nepodarok, že to nefunguje ani ako nechcená komédia. Celý film je dobrým varovaním o tom, prečo sa aj úspešní autori nemôžu nechať uniesť prehnanými ambíciami a vlastným egom. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ok, jsem divnej. Nevím proč se mi to docela líbilo, ale kvůli scénáři to nebude, je to příliš přímočaré a je tam tolik klišé... Efekty chvílemi docela v pohodě, chvílemi spíš hodné parodie (zvlášť ztvárnění nepřátelské rasy je ehm... velice vtipné, vezmu-li v úvahu rok vzniku stejný jako v případě Galaxy Questu). Inu pozvat si mezi herce Prochnowa skoro vždy zavánělo průšvihem. Ale obávám se, že tento film by neutáhlo ani 20 držitelů Oscara. Objektivně bych měl dát 1,5*, možná to ale zachránil ten Keryo (škoda že divák ví polovinu filmu, jak to s ním asi bude). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Režírovaním tohto filmu si Chris Roberts splnil svoj sen a tým zakončil akúkoľvek prácu na videohernej ságe "Wing Commander". (BlueNeon81)
  • Filmový Wing Commander nedostal jediné ocenění a na portálu metacritic.com si drží průměrné recenzní skóre 21 %. Jedinečný kontrast mezi ním a původní videohrou stejného názvu, která po světě sklízela největší ocenění, z něj tak dělá pozoruhodné dílo. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Natáčelo se od 5. února do 14. července 1998 v Lucembursku. (BMW12)

Reklama

Reklama