Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to měl natočené na videokazetě a omílal jsem to pořád dokola. Možná i proto už mě tato komedie docela omrzela, ale přesto přiznávám, že svůj humor to dozajista má. A bezpochyby se jedná o nejlepší roli Whoopi Goldberg. Dopl.: Takže po letech, co jsem tuto skvělou komedii neviděl, dodávám, že je to spolu se "Sám doma" nejlepší komedie devadesátek... Je to tak, a btw. přidávám hvězdu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě pouze hodnocení necelých 70%. Film, který se mi zapsal jako nezapomenutelný zážitek na dětství. Miluju hudební komedie a ještě s takovým kouzlem,které Whoopi dokázala stvořit svým hereckým uměním s velkým U.Peprné hlášky, milá až místy dojemná atmosféra..Typické klišé, které začíná napravením nenapravitelné drzé barové zpěvačky a končí nádherným zpěvem před samotným papežem.Excelovala také Maggie Smith se svou sestrou představenou a nesmělá ale geniální Wendy Makkena s hlasem jako zvon...Za mě neexistuje nic jiného než 100% !! ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vynikající, dnes už takřka legendární komedie s výtečnou Whoopi Goldberg. S 69% se jdetě vážení a milí vystavit do síně trapnosti. Výborné jsou hudební čísla a vůbec celý soundtrack je skvělý. Maggie Smith jako třešnička na dortu velice trefně ztvárnila ve starých kolejích zajetou Matku představenou. Spousta slavných hlášek a vtipných gagů. Ve srovnání s dnešními "hodnotnými" komediemi je Sestra v akci stále perlou a je prostě nezapomenutelná! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ctěná odborná veřejnosti, vážení kolegové v oboru filmové vědy. S lítostí vám s konečnou platností musím oznámit, že nejsem schopna docenit myšlenkovou hloubku a zábavní potenciál amerických hudebních komedií. K tomuto poznání jsem dospěla při pokusném sledování Sestry v akci, neboť právě tehdy mi prozřetelnost dala pocítit míru mé mentální odlišnosti, která mě nepřekonatelně dělí od cílové skupiny, které jsou podobné filmové počiny určeny. Anebo mi prostě jen jde šíleně na nervy ta uječená důra Whoopi s hendrixovským hárem, jeptišky, lítající po casinu a fakt, že jsem – bohužel – vyhrála sázku, týkající se záběru na trsajícího papeže (alias „Jeho SvÁtost“ = důkaz, že někteří čeští překladatelé mají kulturní rozhled míchačky na beton). ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Kam byste schovali černou zpěvačku, kterou hledá její přítel mafián? No přeci do kláštera!!! Černá jeptiška by nebyla nikomu nápadná- to ne... Tenhle film jsem shlédla, když jsem byla opravdu dítě a pouštěla jsem si ho pořád dokola na VHS- kách... proto na tento skvělý film s nezapomenutelnými písničkami a skvělou Whoopi Goldberg nedám dopustit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Filmová policejní stanice v Renu je ve skutečnosti hlavní pošta v centru Rena, před níž filmaři nechali zaparkovat policejní auta. Tyto hlídkové vozy řídili skuteční policisté, kteří měli na starost bezpečnost na place. Skutečná policejní stanice v Renu režisérovi moc policejní stanici nepřipomínala. (HappySmile)
  • Pro exteriéry školy byla využita katolická škola sv. Tomáše Akvinského v Renu, která tehdy nebyla používána jako škola. (HappySmile)
  • Počas titulkov až tri titulky magazínov majú chybne napísané meno hlavnej hviezdy, ktoré je Deloris (Whoopi Goldberg) a nie Delores. Dve ďalšie obálky to majú správne. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama