Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný otaku či fanda anime nebo i kdokoliv nesprávný (kdo ví, co jsem vlastně zač), které má jen 6 dílů, podivně vystavěný příběh, ale přece jen příběh, v kterém překvapivě je určitá logika (ale jen určitá), vcelku rozumnou hudbu a těch šest dílů máte za sebou za dva dny (což u mě ovšem neznamená ani plus ani minus)? Odpověď: Džúbun no nana. Překlad: 7/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

FLCL je... nepopsatelný úlet. Už první záběry mě zaujaly, kresbou a animací.... ne že by byla "dokonalá", často je zjednodušená a okolí je silně redukováno, ale o to více vyniknou obličeje postav, jejichž zpracování se mi líbilo. Nemá cenu se vyjadřovat k ději/příběhu, skoro žádný tu není, resp. působí to celé strašně "divně".. Je to zároveň cool, úchylné, zábavné, plné nadsázky, místy parodie... Soundtrack seriál skvěle doplňuje, nese se ve stejném "pohodovém" punk-rockovém stylu. Kultovní záležitost. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný fanda anime (záměrně nepoužívám termín otaku, protože většina z nich pozbyla jakéhokoliv smyslu pro humor a nadhled) hodnotit anime, které má sice jenom šest dílů (což je vzhledem k jejich náplni zcela postačující, vezmeme-li v potaz, že další díly by původní drajv jenom rozmělnily), nemá pevnou dějovou kostru (což není zas tak na škodu, tohle anime má jiné přednosti), skělou hudbu a těch šest dílů se vám podaří odkoukat za dvě odpoledne? Odpověď: Džúbun no kyuu. Překlad: 9/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Totální úlet!!! – ne, bez těch vykřičníků to bohužel říct nejde. Praštěné ženské, ujetý příběh, dokonalý soundtrack (ta hlavní melodie je skvělá), spousta elektrických kytar, baseball a obrovská žehlička... a abych nezapomněla, tak mě už od prvního dílu úplně dostala animace, která sice nebyla dokonalá, ale tak nějak... řekněme zvláštní, stejně jako celé Furi Kuri. :) Takováhle šílenost si nezaslouží nic menšího než 5*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Učiteľkine auto, ktoré je zničené Naotom, je VW Beetle. (Flipper)
  • Motorka Vespa, ktorá je ukazovaná pri záverečných titulkoch každej časti, patrí režisérovi Kazuya Tsurumakiovi. Ako vidno, nemôže ju rozbehnúť. (Flipper)
  • V prvej epizóde Haruka hovorí Naotovi "Taro-kun". Taro je v Japonsku najčastejšie používané meno pre chlapca a je používané pre vlastníkov mena, ktorých meno sme zabudli. (Flipper)

Reklama

Reklama