Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Ovládnout svět je velký úkol i pro génia. Musíte jednat rozhodně, přec s rozvahou a hlavně systematicky. Nejdříve ovládnout jen jednu zemi či ještě lépe, jedno město. A Lord Ilpalazzo, realistický melancholický megaloman se zalíbou ve hru na kytaru, si zvolil město F v prefektuře F. Tento plán má naplnit duo agentek jeho tajné organizace ACROSS, podobných si jako den a noc. Užvaněná, zbrklá, hyperaktivní a vůbec praštěná Excel a neduživá, tichá Hyatt, která má stále smrt na jazyku. Dalšími bizarními postavičkami jsou: Great Will of the Macrocosm - má podobu galaxie, z které čouhají dvě ruce - obvykle oživuje postavy, které jsou ještě potřeba pro příběh, Menchi - nebohá fenka, o které Excel rozhodla, že bude její nouzovou zásobou jídla, Nabeshin - chlapík s afrem, šílená obdoba Doyla z PROFESIONÁLŮ, který je zároveň inkarnací samotného režiséra (Shinichi Watanabe) a mnoho dalších.

Seriál je bezuzdnou parodií na všechny možné filmové i seriálové žánry, anime nevyjímaje. Každý díl se obvykle zaměřuje na jeden konkrétní, např. sci-fi, válečné filmy, noir, atd. Výkon seiyuu Mitsuishi Kotono jako Excel je vzhledem k obrovské kadenci slov skoro až neuvěřitelný. Během přípravy anglické verze si dabérka Jessica Calvello poškodila hlasivky a musela ji nahradit Larissa Wolcott. Městem F by měla být japonská Fukuoka. (Subjektiv)

(více)

Recenze (14)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejtrhlejších anime, což u parodie překvapí jen těžko. Anime, které hýří humorem, pak humorem a ještě jednou humorem, až je možná trochu škoda, že na mnoho dalšího (příběh) už se nedostalo. Legrace je zajištěna skladbou šílených postaviček, které se vzájemně setkávají v bizarních situacích. Ke konci seriál trochu ztrácí dech, ale i tak *****. Nezapomeňte, že je to parodie a tak se hodí, pokud jste už nějaké ty filmy i anime viděli. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano ano, místy je toho moc, místy trochu moc laciné, ale... za maximum u mě pro povznesení nad nějakou autocenzuru a dotažení spousty vtípků do takového konce, že nevěříte... :-) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Hodně těžko popsat k čemu jsem se to dostal. Možná kdybych vzal to nejlepší ze série o Lině Inverse a přidal k tomu některé kvality krále anime parodií, kterým je pro mě Gintama a při kombinování toho všeho si dal trochu koksu, extáze a dalších omamných látek... Tohle je ztřeštěné, energické, bláznivé, uřvané a hodně vtipné. Zároveň také neskutečně přehnané s některými hodně pitomými vtípky, ale i ty na mou prostou mysl toužící se bavit skvěle zabírají. Tohle je strhující podívaná! 10/10 ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Spousta šílených nápadů, odkazů na všechno možné a sofistikovaná hra s pravidly, stereotypy a klišé snad všech žánrů. Nicméně snaha o vtipnost je často dost křečovitá a míjí se účinkem, v prostřední části navíc seriál tak trochu přešlapuje na místě. Ke konci ale nabere děj nečekané grády a uspokojivě uzavře všechny dějové linie nahozené v předchozích epizodách, takže celek působí až překvapivě kompaktním dojmem. Mít to trochu méně dílů, asi bych ještě jednu hvězdičku přihodil. ____ Bonusová epizoda je absolutní masakr. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost parodující všechno možné, odzbrojující humor, tempo rychlosti světla, ujeté postavy (Nabeshin!), ulítlá animace, pěkný soundtrack, skvělý opening, vtipný ending a postupně se dokonce najde i nějaký ten příběh. Naprostá povinnost pro každého fanouška anime aneb pokud jste tohle neviděli, máte těžké mezery ve vzdělání. 8/10 ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Tato absurdní hyperakční parodie na cokoli co dává smysl se od první do poslední vteřiny řídí poměrně neurčitými, těžko definovatelnými pravidly (rozuměj chaos), které pravděpodobně stěží ocení či v první řadě vůbec pochopí člověk neznalý anime tvorby. Snažíte-li se tedy už nějakou tu dobu přesvědčit všechny své známé o tom že anime tvorba je především pro ujeté, zkrachovalé existence doporučuji začít tímto seriálem. Má ujetá zkrachovalá existence se u prvních pár dílů docela bavila, pak jí to ale přestalo bavit pač když se člověk začne orientovat v chaosu tak už to není chaos ale otravná opakující se nuda ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Čím více anime seriálů a filmů znám, tím víc doceňuji jemné i explicitní narážky, vizuální a dějové citace a další prvky, které dělají z Excel ságy dílo představující jakousi esenci žánriu i stylu. Ale není to pro každého. Podobně jako závěrečná píseň v podání psíka Menchiho. ()

Five By Five odpad!

všechny recenze uživatele

Večne hladná hlavná postava, čo si pri sebe drží akési šteňa (aspoň oni to tvrdia - podľa mňa to oveľa viac pripomína tučnú mačku či vevericu, ale kňučalo to, tak im budem veriť...), ako núdzovú zásobáreň mäsa a jedna chorľavá marťanka tvoria akýsi tým, čo má ovládnuť mesto pre akéhosi týpka... No ja akosi nie som zvedavý, či toho plcha nakoniec zožerie, alebo na čo zgegne tá ufónka, takže končím po treťom dieli utrpenia a z čistým svedomím dávam odpad... toto obstojí ako paródia jedine na dobrý vkus... "experiment nevyšiel"... ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Totální blbost. Jedno z anime založených na tom, že v nich jedna postava neustále mele a neustále se jí děje nějaké nepředloženosti. Crazy! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

KONO ILL PALAZZO DA!!! Takehito Koyasu se prostě narodil pro mluvení padouchů. Výborné anime, které těží s dynamiky hlavní dvojíce Exchan a Hatchan. Nejlepší díl pro mne zatím ten s bowlingem, vůbec ovšem nebyly špatné díly s úvodem pánů pro zaměstnání veřejného ochránce hororový, detektivní, školský, zvířatkový prostě od všeho je tu něco a je to pecka. Chudák Pedro xD Vyvrcholení celého je prostě postapokaliptický arc Fist of the North Star, ze kterého jsem opravdu chcípal smíchy. That man vs Pedro parodující Dragon Ball povedené též (to s tou nohou) A Dio Brando s Excel projdou i krásným vývojem postavy (a takové to je padat :D) ()

Reklama

Reklama