Reklama

Reklama

Noir

(seriál)
Animovaný / Akční / Drama / Mysteriózní
Japonsko, 2001, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Scénář:

Rjóe Cukimura

Hrají:

Hóko Kuwašima, Kotono Micuiši, Tošihiko Seki, Aja Hisakawa, Hitoši Takagi, Taró Arakawa, Šinpači Cudži, Fumihiko Tačiki, Kumiko Higa, Hiroši Janaka (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Půvabnou Korsičanku Mireille Bouquet živí nikoli nezajímavé povolání: jejím denním chlebem je zabíjení lidí na zakázku a nutno podotknout, že ve svém oboru patří k těm nejlepším. Svoji zásadu pracovat vždy a za všech okolností sama je nucena porušit toho dne, kdy ji vyhledá mladičká Japonka Kirika Yumura a žádá po ní, aby jí pomohla poodhrnout roušku její tajemné minulosti: Kirika totiž trpí naprostou ztrátou paměti a jistá si je pouze a jedině svými obdivuhodnými schopnostmi zabijáka. Kirika a Mireille, jejichž osudy jsou jakýmsi záhadným způsobem značně propletené, se za kuriózních podmínek dohodnou na spolupráci a zakládají zabijácké duo „Noir“ – to ještě ale netuší, že toto jediné jméno je vtáhne do víru událostí vskutku monstrózních. Šestadvacetidílný japonský anime seriál se stal jedním z nejoceňovanějších děl tohoto žánru za rok 2001. (kiddo)

(více)

Diskuze

Uživatel javaznenevim smazal svůj příspěvek.

Uživatel javaznenevim smazal svůj příspěvek.

Uživatel javaznenevim smazal svůj příspěvek.

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

vie niekto kde by som si toto anime mohla pozrieť v japončine s anglickými titulkami?

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Takze se tam po prvnim dile neco vazne zacne dit? ............. Delat psychologii, vedu o dusi, pomoci protahlych zaberu na dvojici, pripadne jen jednu z nich, hrdinek a predmet dolicny, zbran, je podle me velice zvlastni zpusob reseni. To bylo alespon to, co naservirovali mym ocim krom pekne odvedene akce. A ze to je, snad, psychologicke jsem si odvodil z toho, co tady pisate. ...... To, ze tam hraje neustale choral, ktery umele vyvolava v divakovi http://encyclopediadramatica.com/Pedobear pocity, mi tolik nevadi. Je to koneckoncu taky reseni. Nicmene jsem tam nebyl schopen najit neco jineho. (*) ....... Holcicky co strili zaporaky se mi jako napad docela libi, ale nejak mi prijde ze tam bude jenom hloupe moralizovani pripadne nejaky bestijalni experiment ktery provedli alespon jedne z nich. Tedy podle toho co jsem videl v prvnim dile, ktery me mel, snad, navnadit na zbytek, pripadne urcit tempo vypraveni. ...... (*) Kdyz se ale vypraveni pak sestava "jenom" z hlasek "Proc?", "Kdy to zacalo?" ? ........... Doufam ze mi jenom neco uniklo. Nerad bych prisel o neco zajimaveho a hodnotneho. Podle toho, ze to je mezi 200vkou by to zajimave snad byt melo, ne?

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Divka place. Prave zabila lidi. "Proc nemohu plakat kdyz zabijim lidi" ..... No. Ja si myslim ze ten problem prave vyresila. ......... Choral. ................... Aaaaaaaa ....... "Proc. Proc zabijim lidi". Uplyne nekolik zaberu na divku. Na divku jak drzi zbran. Obcas ji nedrzi. Pak ji drzi. "Nevim vubec proc zabijim lidi". A takhle to jede asi pet minut. Abych to zjednodusil tak jsem druhou divku vypustil ... Choral. ........................ Aaaaaa ....... Jedine co na tomto dilku povazuju za povedene je zaber zevnirt modre budovy na cervene nebe. Kamera se kouka na divku jak se venku snasi drzic jednou rukou kravatu jak pampeliska. Kolem 10:45 minut. ........ Choral. ..................... Jestli je utahanost a vybledlost znamkou psychologie v anime, tak zacnu brecet nad vytahlym hajzlpapirem. ................ Prosim, jenom mi reknete ve kterem dile ty dve pouzivaji vibracni zbrane, pripadne mi hodte link na Youporn. ........ Choral

RaggamuffinSVK

RaggamuffinSVK (hodnocení, recenze)

smiem sa spytat ze kde ste to prosim vas kukali? uz dlho mam chut kuknut, kedysi som to kukaval na vive ale neviem ako sa k tomu dostat. dik

swed

swed (hodnocení, recenze)

Včera v noci jsem to dokoukal. Výborný seriál a ten závěr...stále nevím co to přesně mělo znamenat, ale takové asi anime je :)

Midori_Mike

Midori_Mike (hodnocení, recenze)

I když to není můj top žánr, musel jsem udělit maximální hodnocení. Tento seriál má své nezpochybnitelné kvality jako např. výtečná režie, vhodně zvolené OST, vyváženost... rozhodně nezklamal

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Smutné... seriál začal vcelku zajímavě, ale čím blíž konci, tím větší pitomosti se děly v příběhu a tím emocionálně plošší a předvídatelnější byly postavy. Prostě další zoufale nadhodnocené anime na csfd... ale aspoň že ta hudba je skvělá, tohle http://www.youtube.com/watch?v=mmx1r8AQNII&feature=channel_page bych vydržel poslouchat asi věčně.

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

Ajantis: Ano, já myslim že nějaká snaha tam bude. Jeho blbosti a výplody choré mysli zde totiž publikuje slovy, které by člověk s jeho intelektem a IQ dohromady bez slovníku v ruce nedal. Tudíž předpokládám že tu smolí jeho urážlivé komentáře dlouho do noci a pak slintá nad tím, jak se mu pomocí slovníku a wordu podařilo něco rádoby chytrého napsat a snad někoho urazit. PS. Tobě ty komentáře nikdo nebere .)

Ajantis

Ajantis (hodnocení, recenze)

Shorty_: Huh, ty v jeho komentářích vidíš nějakou snahu o chytrost? Já tam vidím leda tak nezastíranou vulgárnost (i když jsem zřejmě nečetl všechny). Rádoby chytré komentáře tady píši já. 8-)

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

Ignorovat netřeba, stačí se povznést :) Někdo to tu musí přece jen trochu rozveselovat a jeho rádoby chytře urážlivé komenty to zastávají vcelku dobře.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Kašlete na něj. V tomhle případě bude asi opravdu nejlepší ignorace :o)

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Pokud se ti tak nelíbil Noir, Gunslinger Girl raději ani nezkoušej. Akce je tam ještě míň významná a pochybuju, že tě bude zajímat psychologie malých děvčat a jejich opatrovníků. Spíš bych ti doporučil něco jako je Basilisk, kde je akce téměř základ. Alespoň tak nebudu muset chtě nechtě zasahovat do diskuse GG :-)

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

Na Gunslighter Girl se chystám už delší dobu, ale po pravdě řečeno po všech těch mnou naposled viděnejch mrdkách typu Kiddy Grade, Madlax a Noir tomu nedávám velkou šanci. A ty milý Idaho nemusíš dávat najevo svou demenci linkováním obrázků, bohatě stačí když něco napíšeš...

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Teď už to nebylo trollovské, ale flamerovské :-) Nicméně bych řekl, že právě psychologie postav a rozvleklé scény jsou to, co mají fandové nejradši. Možná ještě hudba, ale to je spíš doplněk, protože fandové Noir obvykle mají rádi Haibane Renmei a Gunslinger Girl, které se taky zaměřují na psychologii a poetiku a hudba je různá. Tyhle seriály radši pár let vynechej.

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

CO by mě mělo na tomhle hnoji zaujmout? Psychologie postav? No to snad ne. Grafika? Kdejaká kokotina ze stejný doby vypadá 3x líp. Nebo snad neustálý kulervoucí fidlání hodinek? Tohle neni vůbec žádnej thriller, vůbec nic psychologickýho. Tohle neni ale ani akční. Tohle je prostě NEDOMRDEK.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Přesně. Ale stejně se jich několik namíchne stejně zbytečně jako já. Nejlepší asi bude si zlepšit náladu další opakovačkou :-) Teď nechápu, jak jsem kdysi mohl dát jen 80%. Asi jsem ještě nebyl dostatečně poeticky naladěn a chtěl víc akce.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

No ale viete čo je krásne ? Že skutočným fandom Noiru týchto pár pozérov ich názor aj tak nezmení a stále budú rovnako "in love with the masterpiece".

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Jenže diskuse nejsou o popisech filmů alá komentáře, ale o vzájemné komunikaci. K té patří podněcující náměty, otázky, odpovědi a návrhy. Ten jeho příspěvek byla jasná trollovina a já jen hunterovsky zareagoval :-)

Ajantis

Ajantis (hodnocení, recenze)

Mnohem raději budu číst nesmysly uživatele AnimeFan než tyhle "internetové deformace": Když někdo nenapíše, že to je jeho názor, tak to vypadá, jako kdyby se snažil psát fakta, ne?.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Příspěvky od AnimeFana mi spíš připadnou jako cílené provokace. Jakoby se záměrně lidi snažil naštvat a vyprovokovat nějakou hádku. A nejen tady, ale v každé diskuzi, kde jsem ho zatím četla.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Když někdo nenapíše, že to je jeho názor, tak to vypadá, jako kdyby se snažil psát fakta, ne?

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

AnimeFan: Tak si říkám, jestli náhodou nenadáváš jen proto, aby jsi naštval ostatní. Když se koukneš na hodnocení, tak musíš uznat, že tvůj názor jde dost mimo proud. Proto by jsi se mohl nejprve zamyslet, než začneš psát něco rádoby objektivního.

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

Naprosto stejně nehorázná pičárna jako Madlax, potácející se na hranici odpadu a jedný hvězdičky. Cílová skupina tohodle nedomrdku? Zřejmě náctiletý emocionálně labilní lesby.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

S odstupem času jsem lehce změnila názor a přehodnotila na 5*. Ale stále u mě o chlup vede Madlax.

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Tak se konecne dostala Noir na radu i u mne a z te hudby opravdu nemuzu... Hodne originalni zvuk. U mne zatim vede z anime nejvic Death Note a Hellsing, ale Noir je taky moc prijemna podivana.

kibicz

kibicz (hodnocení, recenze)

Tak jsme to po roce zkouknul znovu a pořád se mi to líbí. škoda že neni ve světě anime adekvátní náhrada..

Ajantis

Ajantis (hodnocení, recenze)

Zpočátku se mi OST k .hack//ROOTS také nelíbil - na OST právě dokoukaného .hack//SIGN prostě neměl a nemá -, ale s přibývajícími díly jsem si na něj stále víc zvykal a některé písně z něj (především první poloviny seriálu, kde byl OST kvalitnější) poslouchám i několik měsíců poté.

Reklama

Reklama