Reklama

Reklama

Krysař

Krátkometrážní / Komedie
USA, 2023, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou téhle málo známé povídky od Roalda Dahla je profesionální krysař. (Netflix)

Recenze (36)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krysař je v rámci Andersonových kraťasů na motivy Dahla asi tím nejhrubším kouskem, na čemž mělo podíl jak maskování Ralpha Fiennese tak i stop motion animace s krysou (která se ve filmu fakt nakonec objevila). Vedle myší (Čarodějky) měl Dahl slabost očividně i pro jejich přerostlé příbuzné. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Poslední Andersonova adaptace Dahlovy povídky. A dost se povedla. Tradičně má opravdu bravurní vizuální  provedení. A tentokrát nám svérázné vyprávění líčí i zajímavý příběh. Vedle Podivuhodného příběhu Henryho Sugara je zde nejvíce patrná víceznačnost povídek Roalda Dahla. Tento krátkometrážní počin si zcela s grácií vystačí se 17 minutami. Servíruje nám úderný a vtipný děj, v němž vše vygraduje a zaklapne až během posledních 10 sekund. Ralph Fiennes si s postavou krysaře poradil nadmíru dobře, což celkovou atmosféru snímku posunulo ještě o úroveň výš. |80%| ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z kraťasů Wese Andersona podle předlohy Roalda Dahla. Přišlo mi to takové nijaké (v porovnání s ostatními) a občas by tomu trocha té názornosti prospěla. Ne vše musí být popsáno. Ani mě to nijak nenutilo přemýšlet, narozdíl od ostatních kraťasů. ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

Nečítal som predlohu ale viem si predstaviť, že by sa to čítalo dobre. Na adaptáciu sa dobre nepozerá. Anderson už nudí. Celé je to ako divadlo natočené na film. Ani pri 17 minútovej stopáži nedokázal udržať moju pozornosť. Asi najviac mi vadí ten “rozprávač” opisujúci dej popri tom ako pozerá do kamery. Strč si to niekam. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám obecně problém se všemi těmi třemi povídkami z toho hlediska, že všechny mají takové vyznění-nevyznění, a je tam spousta věcí, které si má asi divák (a asi i čtenář) domýšlet. Krysař se při krátké stopáži nebojí přeskakovat mezi žánry a podobně jako zbylé povídky upozorňovat na důležitá témata. Fiennes převtělený do naprostého hnusáka herecky válí, ale podobně jako u zbylých krátkých povídek, ani tady to nedokáže úplně vtáhnout. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama