Fifi Pírko

Fifi Pierko

Komedie / Fantasy

Francie, 1965, 80 min

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(3.1.2006)

Věřte, že tento příjemný Lamorissův aeronautický film zbaví dnešního člověka stresu a námahy myslet na starosti a dodá mu fascinující pocit, neboť co může být krásnější, než potkat filmově smyšleného anděla s fantazií snění pro dobré skutky třeba v parku, na ulici nebo náměstí, hned byl náš svět tišší a hezčí. Ponechme stranou, že jde vlastně o pohádku zcela jinou, než jsme zvyklí, o panu králi a jeho drábech nebo hloupém Honzovi a všimněme si zde neotřelé krásné poetiky děje, která je v zásadě laskavá. V čase nevinnosti jako dítě jsem v ovzduší říše pohádek věřil v pravdivost pohádkových příběhů, až později jsem si uvědomil, lidově řečeno, že i ostatně dnes ve chvíli prázdnoty se vracím rád do útulnosti filmových iluzí jako tonoucí na pustý ostrov. Zbývá udělat závěr. Mám rád filmy, kde se pobavím a můžu si, když chci i trochu zapřemýšlet. Pro mě to byl krásně jímavý film ušitý na míru dobré nálady.(6.3.2009)

• WANDRWALL

Kdo na to má náladu, tak toho Fifi Pírko rozhodně nezklame, neb přestože krade, tak je to velký sympaťák.(13.8.2010)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů v dětství. Pokaždé když jej vysílala Československá televize nenechal jsem si jej ujiít...Bylo to krásné, poetické a takové pohlazení po duši.(24.6.2009)

Taková milá blbinka z časů, kdy se točily filmy jako Přátelé kopretiny. Ač nedosahuje kvalit tohoto snímku, za podívání asi stojí především pro lidi, co mají rádi jednoduchý a milý humor.(2.3.2010)

V sedmi letech ***** v 47 letech ** to se rovná *** a půl :)(28.5.2010)

• Danulinda

Vydržel jsem u toho asi 15 minut, ale více už to opravdu nešlo. Takovou blbost už jsem dlouho neviděl a dost dobře nerozumím, čím si zde film získal tak vysoké hodnocení. Scénář více než trapný (rovný současným slátaninám) a o ničem, herecké výkony průměrné a nuda převeliká.(18.1.2011)

• Macpac

Když jsem to viděla jako ditě,byl to pro mě prostě nádherný film.Nedávno jsem to shlédla zase,ale je to fakt pitomost,jen z nostalgie dávám dvě hvězdy,za víc to podle mě nestojí.A to jsem fakt přihmouřila oko.(21.9.2011)

Vzpomněl jsem si, jak jsem tenhle film prožíval jako malý kluk, a hned tam bylo 5*.(16.3.2012)