Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

boni 

všechny recenze uživatele

Velmi milá komedie jako stvořená pro oddych a zlepšení nálady. Jack Lemmon a Walter Matthau opět potvrdili, že jsou sehraná dvojice. Film o přátelství, lásce a starém sváru dob minulých. Nechybí typické "vážnější scény", ani ten pro americké komedie tradiční prvek - happy end. Příjemné dílo, ale zase taková opravdu jednohubka, takže víc než tři hvězdy nedám. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak roztomilá komedie, že i když jsou tam hory sněhu, tak vás to zahřeje u srdce. Dva starší sousedi, dlouholeté pošťuchování a najednou se naproti nim nastěhuje svobodná energická krásná dáma. Díky ní zmizí z jejich ulice nuda a stereotyp, je velkým oživením. A další žabomyší války začínají. Přitom je to ale citlivé a romantické. Takové mile stydlivé. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ten film mám moc ráda. Nekonečný sníh, rybaření v ledu, nenasytní kocouři, super příbuzní, neodolatelná sousedka, ve filmovém podání krásně naservírované rčení - co se škádlivá, rádo se mívá. O hereckém koncertu dvou kohoutů, krocanů, protivů a především kámošů na život a na smrt, za občasné asistence vitálního tatínka, není třeba dlouze psát. To se musí vidět a nejlépe zažít. Dala bych si čerstvě ulovenou rybu na všechny způsoby, ale do auta raději ne.;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Daj si pohov, kamoš!" (Grumpy Old Men), ktorý v roku 1993 natočil režisér Donald Petrie, je hereckým koncertom dvoch skúsených, ostrieľaných, charizmatických amerických hercov. Jack Lemmon a Walter Matthau sa chopili hlavných úloh s vysoko profesionálnym prístupom a sviežim elánom. Stvárnili dvoch tvrdohlavých, starnúcich mužov, Johna Gustafsona a Maxa Goldmana, ktorí majú medzi sebou dlhoročný spor. Sú to susedia, ktorí sa nemajú radi a neustále si robia rôzne naschvály. Ich vzájomná rivalita sa ešte viacej vyostrí, keď sa zoznámia s ich novou susedkou Ariel Truaxovou. Obaja totiž majú záujem získať si jej sympatie a lásku. Predovšetkým vďaka výborným hereckým výkonom Jacka Lemmona a Waltera Matthaua je tento snímok príjemnou geronto komédiou, ktorá sa postupom času stala klasikou vo svojom žánri. *** ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Osobně bych uvítal větší rozvinutí komediální složky (např. přidánim ještě bláznivějších naschválů, který si oba sousedi dělali). Dle mýho názoru se příliš nepovedlo začlenění vztahu sousedů, jejich potomků a nově příchozí ženy do příběhu. Řešit uvedený vztahy byl fajn nápad, jenomže když z toho vzešlý vztahový scény, kterých nebylo vůbec málo, neměly potřebnej komediální nebo dramatickej náboj, byly vcelku zbytečný. Ale musim uznat, že se mi líbil závěr, kdy se nakonec dva toho času nepřátelé dali dohromady ze stejnýho důvodu, z jakýho se před dávnými časy rozkmotřili. Příjemná podivaná, ze který si toho však bohužel nebudu za pár dní příliš pamatovat, protože neni pořádně co. Za povedenej casting hlavních rolí třetí silnější hvězda. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama