Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipná americká komedie o dvou tvrdohlavcích, co se neustále hádají a usmiřují, čímž vzniká nemnohá komická situace. Zní to jako recept na průměrný film, ale kupodivu tomu tak není. Herci nejenže plní do puntíku vizi režiséra, ale navíc přidávají svoji vlastní osobitost v podobě různých grimas, mimik a gest, které prohlubují propracovanost postav. Hudba je skvělá, protože krásně podtrhává přihlouplost a především absurdnost mnohých scén. K pěti hvězdičkám, ale ještě hodně schází. Jednak proto, že se nezbavíte pocitu toho, že film je trochu kýčovitý a také proto, že kamera mohla být rozhodně lepší. 4/5. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Velmi milá komedie jako stvořená pro oddych a zlepšení nálady. Jack Lemmon a Walter Matthau opět potvrdili, že jsou sehraná dvojice. Film o přátelství, lásce a starém sváru dob minulých. Nechybí typické "vážnější scény", ani ten pro americké komedie tradiční prvek - happy end. Příjemné dílo, ale zase taková opravdu jednohubka, takže víc než tři hvězdy nedám. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie, která není ani tak založena na scénáři, na režii, na hudbě, ale na hereckých výkonech. Oba dva hlavní představitelé to ale opět zvládli skvěle a já se nenudil! Vše ostatní je vedlejší a já musím odpustit i průměrnou televizní režii a v podstatě neoriginální hudbu Alana Silvestriho( i když je to můj oblíbenec). Skvělý film! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

I když jsem o tomhle filmu věděl, viděl jsem ho až 27 let po natočení. Možná mě dřív filmy o starejch lidech nelákaly. :) V rámci korona-zoufalství, kdy už jakýkoli film nad 65 % slibuje nadstandardní podívanou, mi tohle přišlo vhod. A byl jsem od první minuty nadšenej. Tihle dva slavní herci z 50. let to hrajou skvěle, dokonce i scény, kde jenom rybaří nebo koukají na bednu, jsou vtipné, u hodně z nich jsem se smál nahlas. Možná mohl být konec trochu jiný, ale i tak jsem si to užil. Málokdy se stane, aby něco spadlo do kategorie "pohodový film" a současně to bylo vtipné. ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, při jejímž prvním sledování jsem se u některých scén téměř válel smíchy. Staříci v podání Lemmona a Matthaua (oba dva excelentní) jsou i přes některé dost výrazné chyby naprosto neodolatelní. Vše korunováno Lemmonovým stařičkým chlípným otcem :) Výborný scénář a povedený humor dělají své a proto se na tento film podívám v budoucnu kdykoliv a rád. Než dlouhosáhle komentovat, raději se podívat... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama