Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi obľúbená komédia s veľmi dobrou dvojicou. Tak nejako mám pocit, že Jack Lemmon aj Walter Matthau sa pre tieto role narodili. Excelentné herecké výkony a prekrásna komédia, ktorá pohladí. Vcelku výnimočne dávam prednosť skvelému slovenskému dabingu pred iným znením. Staroba je síce zlá vec, ale komické situácie, ktoré sú v tomto filme obsiahnuté, tak to je balzam, pretože takto by to s tým vekom a dôchodkom ešte šlo. Skvelý film. Myslím si, že mu ani čas nikdy neublíži. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že by se novodobé komedie zde mohli něco přiučit. Místy fakt zvrácený naschvál, který vás pobavil do morku kostí. Pobavil jsem se tak, že mi zde nevadila ani softová romantika, kterou v softových komedií absolutně nemůžu vyzvracet(možná, že to bylo věkem). Taková podívaná na lidi v patřičném věku, kdy už si člověk myslí, že toho moc v životě nezažije, dokáže zpříjemnit den.. proto dávám plné hodnocení. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krásně nenáročná a ve své jednoduchosti milá komedie o dvou stařících, kteří neřeší nemoci a hodiny netráví u doktorů v ordinaci. Svůj život ještě nevzdávají a dokonce baží i po lásce a dokáží o ni bojovat. Není to zrovna komedie u které budete popadat dech. Jacka Lemmona ani Waltera Matthaua jsem zatím neměl moc možností vidět v jiných filmech, ale ti dva mě tady docela baví. Pro Donalda Petrieho je to jedna z prvních prací, Mark Steven Johnson toto použil dokonce jako svůj první scénář. Je to pohodový film o pohodovém stáří. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že jak do hry vstoupí ženská, i v důchodcích se najednou zažehne jiskra mládí a můžou spolu s přehledem soupeřit jako dva puberťáci..samozřejmě nejlepší ze všech filmů o dvou kamarádech, kteří si dokážou navzájem pěkně lízt na nervy................moje hodnocení = 8 z 10. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o dvou nerozlučných socích , jejich souboji o bytost něžnějšího pohlaví a znovuzrození dávno zašlého přátelství. "Nazdar moulo , čau posero" , "A už to mám , zklamal tě šulín co?" Vynikající Jack Lemmon a neméně dobrý Walter Matthau vás rozesmějí a okouzlí svým humorem a přidají i špetku moudra. ;-) Film: 88% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama