Navždy má

Velká Británie / Kanada / USA, 1999, 115 min

Paul Schrader

• Hunt

HUDBA: Angelo Badalamenti(30.7.2009)

Hlavním problémem byl asi Joseph Fiennes. Ne,že by byl špatný herec, ale je tady mimořádně nesympatický. Od prvních vtíravých momentů až k posledním vtíravým momentům (ty poslední jsem lehce nepochopil - kdo vlastně umřel ? Kdo to přežil?) Film má taky svoje nudné okamžiky. Ze začátku to dokonce vypadalo, jako by se Joseph Fiennes snažil napodobit bratrova Anglického pacienta a vůbec se mu to nevedlo. . . Kladem filmu byl pro mě rozhodně Ray Liotta, který svoji odsunutou kolej dokázal zvýraznit a musím se přiznat, že v závěrečných scénách jsem mu držel palce,protože jak už jsem řekl, Fiennesova Alana bych zastřelil s chutí i já.(14.1.2005)

• jhrasko

Po tomto filme mali Paulovi Schraderovi zobrať diplom zo scenáristiky a podmienečne mu zakázať režírovať !!!(8.5.2010)

• Mikita

Nevadí mi, když si musím domýšlet, jak vše dopadlo, ale u trochu jiných žánrů. Tady si ovšem otevřeným závěrem film hraje na něco, co není. Zajímavý příběh je zabit nezajímavým zpracováním a nevýraznými hrdiny. Občas se divím, co je člověk schopný ve 3 ráno sledovat, aby se udržel vzhůru. Tohle bohužel hodně ukolébalo.(28.2.2011)

• Eldrick

Hrozně nudná a nehorázně přetažená limonáda bez emocí. Nejtrapnější bylo, že ho nepoznali hned jako Esquema. A závěr? Větší klišé si člověk ani nedokáže představit.(5.4.2009)

08. 05. 2010 (138.); chápu Alana, že Ellu miloval(8.5.2010)

má slabost pro rodinu fiennesových asi může za mou předpojatost.(28.7.2011)

• everlong

Neskutečná nuda, jedna hvězdička za Josepha.(8.5.2010)

• Olík

Thriller / Romantický / Krimi / Drama – všechno ano, ale proč to na mě dějově a hlavně visuelně působí jako slizká mexická telenovela?! Totálně nesympatický hlavní hrdina (Fiennes), kterého máte plné zuby po třiceti sekundách a na druhé straně záporák (Liotta), který by možná i hrál, ale nemá co - oba se plácají v dějové limonádě, z které se pro zvýšení atraktivity vynořuje spoře oděná Gretchen Mol a v které se nakonec všichni utopí.(6.12.2011)

• FoxMulder

Neskutečná nuda a klišé. Asi bylo záměrem pomalé tempo, pro vytvoření hutnější atmosféry, to ale naprosto selhalo. Na filmu není nic, co by stálo za zmínku v pozitivním smyslu slova (možná snad pěkné poprsí Gretchen Mol a nádherně násvícený hotel v Miami). V negativním hodnocení s přehledem vedou Paul Schrader a Joseph Fiennes.(5.4.2009)

• gotham

I když na filmu pracovali celkem známé osobnosti, na výsledné kvalitě se to vůbec neprojevuje. Hodně slabý je především scénář, který vyloženě vaří z vody, moc sympaticky nepůsobí ani Joseph Fiennes jako Alan, Ray Liotta pro změnu nemá co hrát. Dá se na to dívat, ale předpokládám Navždy má mělo mnohem větší ambice než se stát poprůměrným TV filmem. 30%(8.5.2010)

• rey17

Kdyby to byla 15 minutová etuda studenta FAMU, tak dobré. Tohle je nehorázně natáhlý, dost nudný shit. Konec: jedno velké klišé. Ztráta času.(8.5.2010)

• moorks

Od tohohle filmu jsem si hodně sliboval a první část vypadla hodně dobře. Ale druhá část a závěr to bylo zoufalství. Lituju peněz, herců i diváků, co na to koukali. Je to hnus! Američani jsou někdy fakt troubové...(18.5.2010)