Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl nejdříve v polštině posléze v němčině abych měl později tu čest ho vidět v češtině. Sportu, kterému se u náš říká páka se všude jinde říká armwrestling a je na hovno stejně jako tento film. I když zase jak tam točil tou kšiltovkou dopředu a dozadu to mě vyvolalo vzpomínky na pana Tau. A vemte si takový rapery ty uchváltili ty otočky s kšiltovkou úplně.Nejlepší herec filmu --kamion. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut vcelku šlo, kdy začal poznávat svého syna. Byly tam scény, které mě někdy vedly k zamyšlení a vzpomněl jsem si na mě v těchto letech. Klasika, jak učil svého syna řídit v tom obrovském kamionu, ale úplně nejlepší na celém filmu bylo, že ačkoli Stallone je ve filmech neporazitelný hrdina, nebyl jsem si jistý kdo vyhraje až do samého konce. Dlouhé a strhující finále mě ohromně bavilo a vše dopadlo podle mých předpokladů dobře. Film má ale úplně jednoduchý příběh a stvárnit nebyl asi taky žádný problém. Když si film celý projedu v hlavě, vyjde mi jasná kultovní klasika. Nevím, co bych k těmto klasikám dodával, to se musí vidět. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, kde takřka negramotný otec v podobě Sylvestra Stallona bojuje o svého syna. Jeho syn je bohužel naprosto špatně vychovaný snob, bez pořádného uspořádaného sloupce priorit. Během filmu však poznává u svého otce, že jsou důležitější věci než nažehlené oblečení a deset sluhů za zadkem. Na konec výhra Stallona v soutěži v páce umožní být otci a synovi zase znovu spolu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Producent, a v tomto případě režisér Menahem Golan, platil v osmdesátých letech za velmi komerčně úspěšného, ačkoliv jeho filmy do jednoho byly otřesně naivní, neřkuli strašně pitomé a vyloženě béčkové. Vystřídaly se v nich snad všechny mužské hvězdy, které tenkrát platily za akční hrdiny, a jejichž plakáty zdobily pokoje náctiletých. Výjimkou byl tenhle méně nablblý, o to víc však naivní snímek rodinného typu se Sylvestrem Stallonem o složitém vztahu otce se synem, kdy silný tatík chce vyhrát šampionát v páce v Las Vegas (Jaro Slávika jsem tam neviděl), a tak obnovit rozbitý vztah se svým přechytralým synem. Hodně siláckých řečí nepřichází ani tak od Stallona, jako od jeho soupeřů. Dopředu je jasné, jak to celé dopadne. Stallone je sice vyloženě akční typ, ale tady taky nebyl k zahození. Pro představitele Stalloneho syna, Davida Mendenhalla, to byl nejvýznamnější film, ačkoliv se po mnoha letech opět vrátil k filmování, můžete srovnat v nejnovějším filmu God Bless America, jak od té doby prošel fyzickou proměnou. Jako vzpomínka na osmdesátá léta je to přímo ideální, plus originální námět. Na nějaké svižné tempo rovnou můžete zapomenout, to samé se týká tohoto veskrze příjemného filmu, který chtěl zřejmě ukázat Stallonovy herecké vlohy. Páku si s ním můžete dát bez obav. Ačkoliv je to na Stallona, dost vyměklý film. 60% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mejlce, "Over the top" je rodinný film na odpoledne a jako takový si myslím funguje velice dobře. Navíc je svou audiovizuální stránkou doslova esencí 80. let, přičemž tato dekáda samozřejmě kýčem nešetřila. Nabušený trash soundtrack, jehož autorem je italský syntezátorový mág Giorgio Moroder (jehož doprovází různí vokalisté), do toho všeho víc než zapadá. Ústřední pecka Take it higher s Larrym Greenem je fakt šlágr jaxe patří. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, Arizoně, Utahu a Coloradu. (Terva)
  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama