Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Top Gun

Top Gun (1986)

Tak tohle vždycky byla, je a bude moje citová záležitost. Úžasné romantické scény, parádní vzdušné souboje, přitažlivý příběh, krásně "namachrované" charaktery postav a dechberoucí:-) muzika.

Andělé všehomíra

Andělé všehomíra (2000)

Fridrikssonův obraz psychiky paradoxně zdevastované tím nejkrásnějším, nejčistším citem, láskou mě nepřestává fascinovat. Jak křehká a nevyzpytatelná může být lidská duše. Okamžikem rozchodu s milovanou dívkou Páll vnitřně umírá, jeho svět se nadobro zastaví. Konec...............Konec, který má ale fatální následky, Pálliho "zeměkoule v hlavě" se začne pomalu otáčet na opačnou stranu. Zoufalství, paranoia, hluboké deprese, schizofrenie. Absolutní chaos a ztráta sebe sama. Není cesty zpět. Nastupují sedativa, psychiatrická léčebna. Film se spoustou geniálních hlášek, trýznivé hudby a destrukce lidské osobnosti. "Život je příběh vypravovaný blbcem." P.S. Závěrečných 15 minut jsem viděl asi 100x, uff, vražedná porce deprese. I díky tajemné hudbě od Sigur Rós jsou emoce ještě intenzivnější ("Bíum Bíum Bambaló" rules). Scéna, kdy okradený Páll jde duševně rozerván domů, plný beznaděje, úzkosti a nicotnosti je jeden z nejsilnějších filmových zážitků vůbec....

The Hire: The Follow

The Hire: The Follow (2001)

Jeden z nejúžasnějších filmových zážitků poslední doby. A to vše jen v šesti minutách. Každé políčko, každé slovo, každý tón skvěle ladí a Baví mě. "Whatever you do, don't get too close, never meet their eyes."

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Víte, co mají společného britský premiér a jeho boubelatá asistentka, spisovatel a portugalská pokojská, "pornohercký" pár, otec a syn, kancelářská myš a její postižený bratr, ta samá myš a hezoun Karl, rockenrolovej dědek Bill a jeho tlustej manažer Joe, galerista Mark a půvabná manželka jeho nejlepšího přítele, malej Ringo a krásná Mariah...?? Ne? Tak byste možná měli mrknout na LOVE ACTUALLY:-) Velmi pozitivní britská komedie (i když vše nedopadane tak, jak by si někteří hlavní hrdinové přáli) s parádním hudebním doprovodem, odehrávající se v období Vánoc. Srdcovka :-)

Do útoku

Do útoku (1987)

"Nikdy s tebou nepůjde, protože jsi nula. A vždycky budeš......Pan Cutler s vámi mluví!.....Ale já jsem domluvil."

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Už je to nějakej rok, co jsem viděl Lost in Translation poprvé. Vzpomínám si, jak jsem po skončení projekce zašel do jednoho jazzového báru, dal si whisky s ledem a hodinu přemýšlel o všem a vlastně o ničem. Ty chvíle jsem si neuvěřitelně užíval. Dnes jsem ten pomalý, takřka rozjímající film zkoukl podruhé. Při pohledu na Johanssonku se mi vždycky vybaví čínská instantní slepičí polévka, pěknej obal, ale jinak umělotina bez chutě. V dramatu Sofie Coppoly je ale neuvěřitelně přirozená a krásná a se skvělým Billem Murrayem tvoří fungující dvojici nejisté holky na startovní čáře manželství a zralého muže, který už dobíhá a pomalu ztrácí dech. P.S. Horečka nehorečka, už vím, jak strávím dnešní večer ;-)

Sex a Lucía

Sex a Lucía (2001)

První rande s Lucíou jsem měl před pár lety v jednom brněnském klubu. Tehdy jsem ještě netušil, co je Medem zač. Prošvihl jsem začátek a rovnou jsem se vřítil do peprnější scény, lehce jsem znachověl a na pár vteřin ustrnul. Jenže pak mě Lucía okouzlila svými fantasticky barevnými políčky, dramatickým spletitým příběhem, vynikajícími hereckými výkony a typickými jinotaji. Bylo mi jasné, že to nebude nějaká tuctová holka pro každého, ale vyjímečná láska na celej život ;-) Škoda, že Medem točí tak málo, o to víc se těším na jeho další film Chaotic Ana, kterej už podle názvu zní slibně ;-)

Samotáři

Samotáři (2000)

Snímek o životě a ze života. Tragikomický příběh o hledání někoho, něčeho, sama sebe. Chceme, toužíme po tom co nemáme. A čím víc po tom prahneme, tím méně se nám toho dostává. Znamenitě a velmi vtipně podáno. Dokonalá filmová slast po všech stránkách, herci, hudba, scénář i dialogy. P.S. V rámci české osvěty v Mexiku jsem šířil onu speciální barmanskou techniku. Neznali. Ale poznali ;-)

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Ncheat si plsét havlu mžůe být i zavába. I60 to jde skvěle. Dnes viděno po druhé, už se těším na po třetí, po čtvrté..... Jeden z nejpozitivnějšich filmů co znám.

Rivalové

Rivalové (2013)

Asi to nejsilnější, co jsem v kině kdy viděl.