Reklama

Reklama

VOD (1)

Outsiderovi Dizzy Harrisonovi se pořád všichni posmívají a dobírají si ho. Poslední rok na škole není pro něj nic jiného než jen palčivé utrpení. Proto se Dizzy rozhodne změnit svůj osud. Záměrně se nechá vyhodit ze školy a nastoupí na jinou s novou vizáží, novou minulostí a absolutně novým postavením. Dřívější moula se promění v hlavního oblíbence mezi spolužáky a najednou si užívá všeho - nebývalého zájmu dívek i popularity! Pak je ale jeho minulost odhalena a Dizzy musí ukázat celému světu, jaký doopravdy je a co v něm vězí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která není naštěstí příliš lascivní nebo nechutná (jen v začátku) a je podaná absolutně nadneseně a nereálně. Když divák akceptuje, že sleduje spíš pohádku než cokoliv jiného, dá se ve filmu o proměně outsidera do leadra školy najít i dost vtipných momentů. Máme tu klasickou variaci na ošklivé káčátko měnící se v labuť - ale tady jde o kluka a ne o holku, jak to bývá obvykle. Taky je tu motiv nečekaného sportovního úspěchu, kterého dosáhl dosud zatracovaný tým. Film si hraje i s dalšími obvyklými atributy - nenápadná kamarádka s dobrým srdcem versus obletovaná školní kráska a hrdina mezi nimi - i tenhle motiv ale dokáže snímek docela zdařile inovovat. A i když byl hlavní hrdina v roli jakoby frajera spíš trapný, chvilkama se mu povedl docela slušný zásek. ___ Tenhle film se dá brát jen jako ultimativní oddychovka. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo vážně špatné ... a nebo jsem jen prostě nepochopil smysl pro humor tvůrců tohoto snímku. Pár scén bylo vtipných, ale celkově to působilo velmi zoufale a nuceně ... nuceně k tomu být vtipný i za cenu trapnosti. Přesto se zde dá najít aspoň něco pozitivního, tudíž jedna hvězdička myslím stačí ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv film obsahuje jisté kýče, vypořádává se s nimi velmi inovativně a celé je to nehorázná jízda doplněná velmi slušnou muzikou. Některé věci jsou ve filmu zbytečné, některé chybí, ale pořád je to jedna z nejsympatičtějších komedií se zacílením na teenagery, kterou jsem viděl. DJ Qualls je sice magor, ale hraje to docela důvěryhodně, Zooey je kouzelná jako obvykle, Eliza Dushku působí hodně přirozeně a celé to skončí takovým krásným optimistickým závěrem. Jenom ten pád z koně na úplném konci je trochu už zbytečný. *** Ve zkratce: DJ Qualls je prostě božííí :) Když se nedaří, změň školu. Funk. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený snímek, který po dějové stránce nepřináší nic nového (o vzestupu outsidera), ale přináší dávku vtipů, jak původních tak parodovaných a s přesvědčivým charismatickým hlavním hrdinou (skvělý DJ Qualls), že nemůžu dát míň než 70%, velmi milé překvapení a velmi příjemná oddechová komedie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O šikaně zvesela. 1)  Šikanován jako Dizzy jsem sice na škole nebyl, ale do kolektivu jsem úplně nezapadal. Občas jsem si představoval, jaké by to bylo, kdyby... A teď to najednou vidím zfilmované. Ztělesnění adolescentních snů a přání. Ten film má 25 let zpoždění. Who's da bitch now?_____ 2)  Vtipy jsou zde rozmanité od výborných až po vyloženě trapné. Právě ty trapné, kterých tu byla nemalá část, mi brání dát vyšší hodnocení._____ 3)  Nicméně čím déle jsem film sledoval, tím více se mi líbil. Příjemná nadsázka neřeší realitu, vždyť jde o sny a toužebná přání. Proto není důležité, jak moc jsou jednotlivé scénky realistické. No nejsou, řekněme si to na rovinu. A mně to ale vůbec nevadí._____ 4)  24letý Donald Joseph Qualls (outsider Dizzy) působí neobyčejně sympaticky a vlastně i sexy navzdory jeho frňáku a rachitické postavě. Tu získal jako důsledek Hodgkinova lymfomu (druh rakoviny), z něhož se sice ve věku 14 - 16 let vyléčil, ale důsledky to přece jen zanechalo. Na stejnou nemoc zemřeli uz nás například Jiří Grossman nebo Karel Gott. The chemo I was on sped up my metabolism. Also, I had it during a time when my bones were growing. They lengthened, but never widened. I have the frame of a very tall 14 year old boy._____  5)  Roli ve filmu přijal bývalý model okamžitě. I did it because I was bullied mercilessly in school. I used to think about killing myself often in my teen years to escape it, that's how bad it got._____ 6)  Před třemi roky se Qualls veřejně vyoutoval a přihlásil ke své homosexualitě._____  7)  25letý Ross Patterson (Conner, hlavní šikanista na nové škole) postupně v dalších létech rozšířil svůj rejstřík o práci scenáristy a producenta._____ 8)  Film skýtá i zajímavá poučení. Například o tom, jak vypadá svádění po americku: Courtney: You wanna' come upstairs with me?... You wanna' make out with me?... Wanna' take my clothes off with your teeth?... Ok, you talked me into it!_____ 9)  Ovšem nejvíce mě pobavil Dizzyho příjezd do nové školy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kdy vězeňská eskorta přiváží hlavního hrdinu na novou střední školu, je parodií na film Con Air, kdy je podobným způsobem převezen herec Steve Buscemi. (Luigi.K.)
  • Ve scéně se skateboardy se na moment objeví Tony Hawk. (Komprimus)

Reklama

Reklama