Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (783)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád se chvástá, že zabil víc lidí než rakovina." Uspořádat letecký výlet pro vrahy, pedofily a obdobné dobráky považuji za skvělý nápad. Zejména, pokud by se jednalo o bezpilotní let směrem na povrch Slunce. Jenže to by byl krátký film a hrdina by neměl moc šancí prokázat svou lásku k systému, který z něj nesmyslně udělal mukla. Mne tedy hodně bavilo sdílet stísněný prostor s nakrknutými týpky ve slušivých oranžových stejnokrojích, ale taťkovi Poeovi jsem ten jeho "super nejvíc speciální" výcvik nějak nedokázal uvěřit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Osud umí být pěkně krutý. Pošle Vás za "manželkoobranu" na 7 let za mříže. Jenže lidi s životopisem speciální výcvikové jednotky se nevzdávají, seženou si Španělštinu pro samouky, naučí se skládat zvířátka z papíru a když je třeba, poradí si i s bandou největších kriminálníků 20. století!!...v roce 1997 vypustil Simon West do světa snímek, ve kterém z velké části sledujeme dvě dějové linie - první odehrávající se v uneseném letadle, druhou, která nastává na zemi poté, co si Pinball vytáhne z jícnu ampulku s hořlavinou a sirky...taková koncentrace takových hereckých jmen na tak malém prostoru(paluba letadla) je nevídaná(snad s výjimkou stále se rozrůstajících Dannyho parťáků) a to ještě dole na základně do sebe rýpou John Cusack a Colm Meaney...obě linie svými dialogy, rozhodnutími a akčností nabírají rychlý spád a přitáhnou si Vás, jako byste byli na jejich vodítku!!...jenže co je moc, to je příliš a proto jsme v nepříliš povedeném závěru svědky toho, jak se vězeňský letoun snáší na hlavní ulici Las Vegas...Nicolas Cage zahrál Camerona Poea s lehkostí, přehledem a grácií jemu vlastní, navíc přidal své postavě akční tón a několik znamenitých hlášek...ostatní podávají dobré výkony(opravdu se nebudu rozepisovat, těch známých jmen je tu fakt hodně, snad jen Steve Buscemi - rulezzz), taktovka Trevora Rabina vykouzlila výborný soundtrack a podtrhla velmi dobrý filmový dojem...nechcete jet někdo se mnou na vyhlídkové lety strýčka Boba???:) 75 miliónů dolarů(rozpočet)/224 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

50% - Vezměte úžasné herce, schopné lidi přes vizuální triky, vymyslete pár drsňácky vtipných momentů (padající černoch), hodně drsňácky krutých momentů, aby to aspoň kontrastovalo, a pak z odpadkového koše vytáhněte ubohý scénář s nepřesvědčivým hlavním hrdinou, přidejte k tomu hroznou, ale opravdu mizernou hudbu, za kterou by se styděl kdejaký televizní akční seriál o bourajících autech pro hluchoněmé... A máte Con Air -film plný velkých kontrastů. ()

imf 

všechny recenze uživatele

I po letech s přehledem nejsarkastičtější bruckheimerovka s šíleným a vlasatým Cagem. Tehdy mu obě tyhle výstřednosti ještě "sedly" a Simon West pod Jerryho taktovkou div nevypustil duši, aby naservíroval vynikající akčňák se super hláškami, over-the-top kaskadérským festivalem a geniálně obsazenou rotou záporáků. Zpětně si člověk říká, jak to mohlo k čertu fungovat, ale díky bohu za to. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější Nicolas Cage ve svý kariéře, dokonale fungující akční příběh a naprosto dokonalý záporáci v čele se, podle posledních psychologických testů, šíleným Johnem Malkovitchem, co víc si přát? Krom toho tady jako perlička je ještě naprosto dokonalej Steve Buscemi jako totální řezník, jen je škoda, že je tu jako vedlejší postava, docela se divim, že žádnou roli vraždícího šílence jinde nedostal, protože mu naprosto totálně sedne. No a ty hlášky, to je prostě kult. Ani hnout nebo to schytá králíček. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (40)

  • Film byl věnován památce svářeče Phila Swartze, který se podílel na jeho tvorbě a při jeho natáčení také zemřel - poté, co na něj spadlo letadlo. (KucC)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles (Kalifornie), Elkhartu a Goshenu (Indiana), Ogdenu, Salt Lake City a Wendoveru (Utah) a v Las Vegas (Nevada). (Tygrys)
  • Nicolas Cage (Cameron Poe) jel v rámci přípravy na film do Alabamy, aby zlepšil svůj přízvuk. (KucC)

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama