Reklama

Reklama

The Beatles: Now and Then

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 2023, 4 min

Obsahy(1)

Pohádková cesta Now and Then k uskutečnění probíhala během pěti desetiletí a je výsledkem rozhovorů a spolupráce mezi čtyřmi Beatles. Dlouho mytologizované demo Johna Lennona bylo poprvé zpracováno v únoru 1995 Paulem, Georgem a Ringem jako součást projektu „The Beatles Anthology“, ale zůstalo nedokončené, částečně kvůli nemožným technologickým výzvám spojeným s prací s vokálem, který John nahrál na kazetu. Celé roky to vypadalo, že píseň nebude nikdy dokončena, avšak v roce 2022 došlo ke změně. Softwarový systém vyvinutý Peterem Jacksonem a jeho týmem, používaný během produkce dokumentárního seriálu Get Back, konečně otevřel cestu k oddělení Johnova vokálu od jeho klavírního partu. Díky tomu mohla být původní nahrávka přivedena k životu a bylo možné na ní pracovat s příspěvky všech čtyř členů kapely Beatles. Tento pozoruhodný příběh hudební archeologie odráží nekonečnou tvůrčí zvídavost Beatles a společnou fascinaci technologií. Znamená dokončení poslední nahrávky, kterou John, Paul a George a Ringo společně natočí, a oslavuje odkaz nejpřednější a nejvlivnější kapely v historii populární hudby. (sator)

(více)

Recenze (10)

Tosim 

všechny recenze uživatele

K technologii AI jsem dost obezřetný, ale tady posloužila dobré věci. Beatles jsou prostě vizionáři i více než půl století od svého rozpadu. Jestli máš aspoň kousek hudebního srdce, tak to musíš cítit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Krásná písnička. I když zní (logicky) víc jako sólový baladický Lennon než skupinoví hraví Beatles. Klip mi nejprve přišel celkem laciný, jak prolínal současné s archivním a dosazoval mladé ke starým, až mi došlo, že o tom tohle sbohem vlastně je i tematicky. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Pohádková cesta Now and Then k uskutečnění probíhala během pěti desetiletí a je výsledkem rozhovorů a spolupráce mezi čtyřmi Beatles, které pokračují dodnes. Dlouho mytologizované demo Johna Lennona bylo poprvé zpracováno v únoru 1995 Paulem, Georgem a Ringem jako součást projektu The Beatles Anthology, ale zůstalo nedokončené, částečně kvůli nemožným technologickým výzvám spojeným s prací s vokálem, který John nahrál na kazetu. 70. léta 20. století. Celé roky to vypadalo, že píseň nebude nikdy dokončena. Ale v roce 2022 došlo ku změně. Softwarový systém vyvinutý Peterem Jacksonem a jeho týmem, používaný během produkce dokumentárního seriálu Get Back, konečně otevřel cestu k oddělení Johnova vokálu od jeho klavírního partu. Díky tomu mohla být původní nahrávka přivedena k životu a nově na ní pracovat s příspěvky všech čtyř Beatles. Tento pozoruhodný příběh hudební archeologie odráží nekonečnou tvůrčí zvídavost Beatles a společnou fascinaci technologií. Znamená dokončení poslední nahrávky, kterou John, Paul a George a Ringo společně natočí, a oslavuje odkaz nejpřednější a nejvlivnější kapely v historii populární hudby. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama